Gemeente Roosdaal

 

Zitting van 27 april 2023

 

Verwacht:

 

burgemeester: Wim Goossens

voorzitter: Koenraad Muyldermans

schepenen: An Van den Spiegel, Emmanuel de Béthune, Johan Linthout, Johan Van Lierde , Rudy Bracquez

gemeenteraadsleden: Linda Van den Eede, Kristof Cooreman, Linda Van Huylenbroeck, Wendy Godaert, Christiane Bert, Dirk Evenepoel, Annick Borloo, Tom De Koster, Jean Timmermans, Jan Van Den Bosch, Peggy Bulterijs, Marc Devits, Eline De Vos , Jo Timmermans

algemeen directeur: Emma Van der Maelen

 

 

Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Notulen van de openbare vergadering gemeenteraad 30 maart 2023 - goedkeuring

 

Het ontwerp van de notulen van 30 maart 2023 dient te worden goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Zittingsverslag van de openbare vergadering gemeenteraad 30 maart 2023 - goedkeuring

 

Het ontwerp van het zittingsverslag van 30 maart 2023 dient te worden goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Fluvius opdrachthoudende vereniging (OV): algemene vergadering tevens jaarvergadering van 7 juni 2023 - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius opdrachthoudende vereniging goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Fluvius West: algemene vergadering tevens jaarvergadering van 26 juni 2023 - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius West goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Iverlek opdrachthoudende vereniging: agenda algemene vergadering tevens jaarvergadering van 23 juni 2023 - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van opdrachthoudende vereniging Iverlek goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Haviland Intercommunale: agenda van de gewone algemene vergadering van 21 juni 2023 - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient de agenda van de statutaire gewone algemene vergadering van Haviland Intercommunale goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Intradura opdrachthoudende vereniging: statutenwijziging - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient haar goedkeuring te verlenen aan de voorgestelde statutenwijziging van Intradura die ter goedkeuring zal liggen op de algemene vergadering Intradura van 21 juni 2023.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

samenstelling deontologische commissie - verkiezing

 

De gemeenteraad verkiest de afgevaardigden voor de deontologische commissie.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Donkerstraat: vaststellen rooilijn binnen een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden – O.V.2023/1 - goedkeuring

 

Definitief vaststellen van een nieuwe rooilijn binnen een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op 6,00 meter uit de as van de Donkerstraat.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Strategisch project Opgewekt Pajottenland 2022-2025: Samen bouwen aan een klimaatbestendig en energiek landschap - goedkeuring

 

Toetreden tot het strategisch project Opgewekt Pajottenland 2023-2025: Samen bouwen aan een klimaatbestendig en energiek landschap als verderzetting van het strategisch project Opgewekt Pajottenland 2018-2021.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Rapportering Lokaal Energie- en Klimaatpact (1.0) - kennisneming

 

Rechtsgrond

 

Het ondertekenen door de gemeente Roosdaal van het Burgemeestersconvenant 2030, aangaande de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 

Het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Regering en de Vlaamse steden en gemeenten van 4 juni 2021 aangaande het verbintenissen engagement inzake de algemenen engagementen en de vier werven behoudend 16 specifieke doelstellingen.

 

Art. 2 van het Decreet Lokaal Bestuur: “De gemeenten zijn overeenkomstig artikel 41 van de Grondwet bevoegd voor de aangelegenheden van gemeentelijk belang. Voor de verwezenlijking daarvan kunnen ze alle initiatieven nemen. Ze beogen om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het gemeentelijk gebied.”

 

Overweging

 

De gemeente Roosdaal het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 ondertekende op 26 augustus 2021.

 

Binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact moet een jaarlijkse inhoudelijke rapportering met betrekking tot de voorgang opgemaakt worden dat na voorleggen aan de gemeenteraad bij Agentschap Binnenlands Bestuur moet ingediend worden.

 

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Lokaal Klimaatpactportaal, waar de Vlaamse overheid de monitoring van de doelstellingen bijhoudt.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Samenwerkingsovereenkomst Landschapspark Pajottenland - goedkeuring

 

A. Situering

Op 19 april 2021 lanceerde de Vlaamse Overheid de oproep voor kandidaat Nationale Parken en Landschapsparken. Deze oproep vindt ondertussen zijn voorlopig regelgevend kader in het ontwerpdecreet houdende de Vlaamse Parken en algemene Landschapszorg dd. 31 maart 2023.

Met de oproep voor kandidaat Nationale Parken en Landschapsparken wil de Vlaamse Overheid tegen 2024 in Vlaanderen drie Landschapsparken en vier Nationale parken oprichten.

Beide parkstatuten streven naar een unieke beleving van de natuur en de open ruimte in Vlaanderen, voor zowel lokale inwoners als voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Bij de Landschapsparken ligt de klemtoon op gebieden met een uitgesproken landschapskwaliteit waarin vanuit een integrale visie gestreefd wordt naar het harmonieus samengaan van landschapsontwikkeling, recreatie, natuur, landbouw, wonen, bedrijvigheid en toerisme.

Op 15 september 2021 werd door provincie Vlaams-Brabant, namens een coalitie bestaande uit ook het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Leader Pajottenland+ en Boerenbond vzw en zeven Pajotse gemeenten, een eerste kandidatuur Landschapspark Boerenlandschap Pajottenland ingediend, onder de vorm van een conceptnota.

Het College van Burgemeester en Schepenen van Roosdaal ging op 30 augustue 2021 akkoord met de indiening van deze conceptnota Landschapspark Boerenlandschap Pajottenland door het provinciebestuur Vlaams-Brabant als penvoerder van de coalitie.
 

Uit dertien kandidaten werden vervolgens door een onafhankelijke jury 7 kandidaat landschapsparken weerhouden voor indiening van een finale kandidatuur in een tweede ronde. De kandidatuur voor Landschapspark Boerenlandschap Pajottenland behoorde daartoe.

 

Bij Ministerieel besluit werd aan de coalitie, via de provincie Vlaams-Brabant, een projectsubsidie toegekend ter ondersteuning van de opmaak van een finaal kandidaatsdossier. Dit dossier dient een masterplan, een operationeel plan en een ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen de belangrijkste partners van de gebiedscoalitie, te bevatten.

Het masterplan en operationeel plan en de samenwerkingsovereenkomst moeten worden ingediend uiterlijk 31 mei 2023.

 

B. Doelstellingen en draagwijdte van een Landschapspark

Een Landschapspark wordt in de Oproep Nationale Parken en Landschapsparken als volgt gedefinieerd : “Een geografisch afgebakend gebied van voldoende grote omvang waar de langdurige wisselwerking tussen mens en natuur heeft geleid tot een specifiek landschap met een onderscheidende kwaliteit en belangrijke ecologische, abiotische, biotische, culturele of landschappelijke waarden. De erkenning van het landschapspark beoogt de versterking van de landschappelijke identiteit en kwaliteit tot een landschap met internationale uitstraling. Een coalitie op maat van het gebied wordt gedragen door relevante lokale en regionale belanghebbenden, die gezamenlijk vanuit een geïntegreerde visie, dialoog én samenwerking tussen de verschillende sectoren (erfgoed, recreatie, natuur, landbouw, wonen, bedrijvigheid, toerisme,… ) instaat voor de realisatie van ambitieuze langtermijndoelstellingen.“

De hoofdoelstellingen van een Landschapspark zijn:

        ruimte geven aan recreatie, natuur, landbouw, wonen, bedrijvigheid en toerisme vanuit een integrale visie;

        het versterken en herstellen van de landschappelijke identiteit en kwaliteit;

        het prioritair realiseren van Europese en Vlaamse doelen (kaderrichtlijn Water, erfgoedbeschermingen, Natura 2000, klimaatdoelen);

        het aanbieden van een unieke beleving van het landschap en de streek aan zowel lokale inwoners als binnen- en buitenlandse bezoekers;

        een dynamisch coöperatieve werking realiseren.

Een Landschapspark is een kwaliteitslabel.  Er gaat geen directe, laat staan verordenende, werking uit van de aanduiding van een park.  De ligging in of nabij een park kan ook niet betrokken bij welke vergunningsbeoordeling dan ook.  Dit werd decretaal vastgelegd.

De erkenning is wel een belangrijke hefboom bij de toeristisch recreatieve vermarkting, bij het aantrekken van investeringen, van ondersteuning en van financiële middelen.  En een sterke stimulans om op een geïntegreerde, participatieve manier via een coalitie -op basis van gelijkwaardigheid – de doelstellingen van het park en het masterplan te realiseren.  Daarbij zal elke partner van de coalitie een specifieke rol nemen.

 

C. Masterplan en operationeel plan

Uiterlijk 31 mei 2023 dient de gebiedscoalitie van Boerenlandschap Pajottenland een masterplan en een operationeel plan in te dienen om de kandidatuur als landschapspark te finaliseren.

Het masterplan dient “een inhoudelijke strategisch plan over lange termijn te zijn waarin de visie met gewenste ontwikkelingen van het gebied uitgewerkt is. Het masterplan wordt uitgewerkt voor een periode van 24 jaar. Het masterplan bestaat uit een coherent en aantrekkelijk verhaal dat wervend en bevattelijk geformuleerd is, en geeft ook inzicht in de ontwikkeling van de organisatie van het park” (Oproepreglement Vlaamse Parken).

Het operationeel plan dient “een concrete vertaling van het masterplan voor de eerste 6 jaar” te bevatten (Oproepreglement Vlaamse Parken).

Masterplan

Voor het masterplan van Boerenlandschap Pajottenland werd door studiebureau BUUR/Sweco in opdracht van de coalitie een visie uitgewerkt vanuit drie thema’s - het productief landschap, het natuurlijk landschap en het levendig landschap – met daarnaast een vierde overkoepelend thema, met name de intentie om vanuit een integrale aanpak samen te werken aan de realisatie van het landschapspark.

Voor elk thema worden in het masterplan een aantal ambities geformuleerd, die vervolgens worden doorvertaald in doelstellingen, en ten slotte in het operationeel plan geconcretiseerd worden in een actieprogramma.

Voor het thema Productief Landschap worden vier ambities geformuleerd en naar doelstellingen doorvertaald. Het landschapspark wil vooreerst inzetten op (1) het behouden en versterken van de Pajotse landbouw. Het landschapspark streeft ernaar de beschikbare landbouwgrond maximaal in gebruik te houden voor landbouwactiviteiten en via erosiemaatregelen en bodembeschermende en -versterkende landbouwpraktijken slim om te gaan met deze vruchtbare landbouwgrond. Ten tweede wil het landschapspark (2) de lokale (voedsel)ketens versterken en de afzetmarkt van de Pajotse producten vergroten, via ondermeer het ontwikkelen van een regionale voedselstrategie en het beter vermarkten van de Pajots landbouw- en streekproducten. Ten derde wil het landschapspark (3) het aanwezige vakmanschap in het Pajottenland (h)erkennen en tonen, waarbij de mensen centraal worden gezet en het ondernemerschap gepromoot wordt. Ten slotte wil het landschapspark (4) kansen creëren voor landbouwverbreding, enerzijds door hernieuwbare energieopwekking te ontwikkelen als een neventak voor landbouw en anderzijds door omkadering te bieden voor initiatieven van landbouwbeleving in de praktijk (hoeve- en plattelandstoerisme, hoeveverkoop, pluktuinen…).

Het thema Natuurlijk Landschap wordt in het masterplan tot doelstellingen uitgewerkt vanuit twee krachtige ambities. De eerste ambitie beoogt (1) het versterken van de Pajotse landschapsmozaïek, zowel door het bieden van planologische en operationele ondersteuning in de verdere uitbouw van het netwerk van kleine landschapselementen, het inzetten op groenblauwe dooradering in de dorpen en het versterken van de bestaande bosfragmenten. De tweede ambitie beoogt (2) het activeren van de sponswerking van het dooraderde landschap, door onder meer maatregelen gericht op het herstellen van het bronnenlandschap, het vasthouden van water op de kouters, het meer ruimte geven aan water in de valleien en het verhogen van de waterkwaliteit in het pajottenland.

Voor het thema Levendig Landschap worden vier ambities geformuleerd en tot doelstellingen doorvertaald. Als eerste wil het landschapspark naar zowel bezoekers en bewoners toe (1) het Pajotse landschap als grootste troef van de streek uitspelen, waarbij het geprofileerd wordt als een plaats om te onthaasten en te verstillen en als een landschap waar in die zin ook zorg voor gedragen wordt. Een tweede ambitie van het landschapspark is om (2) in te zetten op levendige dorpen en het floreren van de Pajotse gemeenschap, vanuit initiatieven met een focus op het activeren van leegstaande gebouwen, erfgoed en publieke ruimte als katalysator voor dorpse levendigheid en gemeenschapsvorming. Ten derde wenst het landschapspark in te zetten op (3) een toeristisch aanbod dat rekening houdt met de beperkte draagkracht van het landschap, waarbij weliswaar het gebied rond Gaasbeek en zijn omgeving, op een boogscheut van Brussel, verder gevaloriseerd wordt als trekpleister voor een (inter)nationaal publiek met een programma rond de vier Pajotse symbolen (kastelen, tuinen, lambiekbier en het Brabants boerenpaard). Ten slotte is het de ambitie van het landschapspark om (4) de regio beter duurzaam bereikbaar en toegankelijk te maken, met de verdere uitbouw van het zacht netwerk voor wandelaars en fietsers en de Vollegaasroute als doorfietsroute, en het uitbouwen van slim gekozen multimodale in- en uitstappunten in dorpskernen, aan openbaarvervoershaltes en aan stationsomgevingen, waar ook een toegankelijk deelfietssysteem ontwikkeld wordt.

Binnen het vierde overkoepelend thema Samenwerken heeft het landschapspark de ambitie om werk te maken van (1) een sterke landschapscoalitie die inzet op positieve samenwerking en een geïntegreerde aanpak van de doelstellingen van het landschapspark, die streeft naar draagvlak en eigenaarschap bij de lokale gemeenschap, en die gebruik maakt van de experimenteerruimte die binnen de context van het landschapspark aangeboden wordt. Daarnaast is het eveneens de ambitie om (2) het Boerenlandschap Pajottenland te promoten en er een sterk merk van te maken, waarbij maximaal wordt verder gebouwd op reeds bestaande streeklabels, verhaallijnen en communicatie-initiatieven.

2.1.2. Kernzone en Samenwerkingszone

 

 

Om de ambities en doelstellingen geformuleerd in het masterplan ook gebiedsmatig te situeren, wordt in de kandidatuur van Boerenlandschap Pajottenland gewerkt met twee perimeters.

Enerzijds werd er door de gebiedscoalitie een kernzone aangeduid met landschappelijke grenzen waarop de acties van het operationeel plan hun focus zullen krijgen en waarvoor de partners binnen de gebiedscoalitie zich engageren om ze op korte en middellange termijn tot realisatie te brengen.

Anderzijds werd er ook een samenwerkingszone aangeduid waarbinnen ook initiatieven en projecten kunnen worden geïnitieerd of opgevolgd met een meerwaarde voor het landschapspark, maar waarbij de gebiedscoalitie genoopt is tot projectmatige verruiming van de partnerschappen om hiervoor tot samenwerking en realisatie te kunnen komen.

2.1.3. Operationeel Plan

In het operationeel plan worden voor elk thema de geformuleerde ambities en doelstellingen doorvertaald in een groot aantal acties, waaraan de gebiedscoalitie in de eerste 6 jaar na opstart van het landschapspark werk van wil maken.

Deze acties werden gegroepeerd in een actieprogramma, onverdeeld in 37 actielijnen.

Ook de gemeente Roosdaal reikte voor de opmaak van dit actieprogramma een aantal voorstellen van acties en projecten aan waarmee zij als kernpartner in de coalitie voor Boerenlandschap Pajottenland, in geval van erkenning van het landschapspark, een bijdrage zou kunnen leveren in de operationalisering van de doelstellingen van het park in de eerste periode van 6 jaar (2024-2030).

Specifiek voor het onderdeel ‘Masterplan en Operationeel Plan’ werden de volgende bijlagen toegevoegd bij deze nota:

        Bijlage 1 : een samenvatting op hoofdlijnen van het masterplan (Bijlage 1)

        Bijlage 2 : het programma-overzicht met oplijsting van de actielijnen uit het operationeel plan

        Bijlage 3 : een presentatie over het masterplan en operationeel plan voor het Landschapspark, toegespitst op de gemeente

 

D. Samenwerkingsovereenkomst, organisatiestructuur en voorstel van parkbureau

Uiterlijk 31 mei 2023 dient de gebiedscoalitie van Boerenlandschap Pajottenland ook een samenwerkingsovereenkomst in te dienen om de kandidatuur als landschapspark te finaliseren.

In de samenwerkingsovereenkomst “verbinden de coalitiepartners zich ertoe om een structurele samenwerking op te zetten, te werken aan de realisatie van de langetermijndoelstellingen en zich hiervoor ook financieel te engageren” (Ontwerpdecreet Vlaamse Parken)

De samenwerkingsovereenkomst regelt de samenwerking tussen de belangrijkste partijen in aanloop naar de erkenning van het landschapspark door de Vlaamse overheid en de daaropvolgende oprichting van het parkbureau en meer bepaald:

        de hoofddoelstellingen voor het landschapspark zoals opgenomen in het masterplan;

        het budgettair engagement en inspanningsverbintenissen van de partijen;

        het principieel akkoord van de partijen tot oprichting van een parkbureau;

        afspraken op vlak van bestuur van het parkbureau.

 

 

Partijen in de samenwerkingsovereenkomst:

Op 15 september 2021 werd door provincie Vlaams-Brabant, namens een coalitie, een eerste kandidatuur Landschapspark Boerenlandschap Pajottenland ingediend, onder de vorm van een conceptnota.

Tot de coalitie in deze conceptfase behoorden :

        Het provinciebestuur (penvoerend tijdens masterplanfase)

        Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

        Leader Pajottenland+

        Boerenbond vzw

        De gemeentebesturen van Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw

 

 

Deze coalitie werd in de masterplanfase uitgebreid met :

        IGS Cultuurregio Zender

        Toerisme Vlaams-Brabant vzw

        Agentschap Natuur en Bos

 

Al deze coalitiepartners – met uitzondering van het Vlaams agentschap ANB – werden opgenomen als partij in de samenwerkingsvereenkomst die ter goedkeuring voorligt en waarin de voorwaarden en modaliteiten van samenwerking ihkv een toekomstig landschapspark Boerenlandschap Pajottenland worden vastgelegd.

 

Duur van de samenwerkingsovereenkomst:

De samenwerkingsovereenkomst treedt in werking bij de ondertekening van alle partijen en loopt tot de oprichting van het parkbureau. Dit is uiterlijk 6 maanden, tenzij een uitzondering wordt toegestaan door de bevoegde minister, na de beslissing tot erkenning als landschapspark.

De principes van deze overeenkomst zullen bij oprichting van het parkbureau worden omgezet in de statuten van een rechtspersoon en - in zoverre vereist - een nieuwe overeenkomst tussen partijen en partners.

Financiering opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst

        het masterplan zal een verantwoording omvatten voor een volledige invulling van het parkteam met 4 vte bij opstart en een onderbouwing voor de financiering door Vlaanderen ten belope van 489.000 euro;

        cofinanciering door GEMEENTEN: de gemeenten zullen bij erkenning van het nationaal park voorzien in een jaarlijkse cofinanciering voor het parkteam via een subsidie aan het parkbureau. Deze cofinanciering bedraagt 8.732,15 euro/gemeente/jaar (totaalbedrag cofinanciering door 7 gemeenten = 61.125 euro op jaarbasis);

        cofinanciering door PROVINCIE: de provincie voorziet bij erkenning van het landschapspark Boerenlandschap Pajottenland in een cofinanciering van 61.125 euro op jaarbasis.


Deze cofinanciering door gemeenten en provincie (per kalenderjaar vanaf 1 januari 2024) getuigt van hun engagement voor het landschapspark Boerenlandschap Pajottenland en is vereist om een volwaardige werking van het parkteam met 4 personen te financieren.

Specifiek voor het onderdeel ‘Samenwerkingsovereenkomst, organisatiestructuur en voorstel van Parkbureau’ zijn er de volgende bijlagen bij deze nota:

        het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst

        Bijlage 4 : PPT met info over governance en planbureau

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Erfpachtovereenkomst pastorie Pamel - goedkeuring

 

Goedkeuring van de onderhandse overeenkomst met de kerkfabriek Sint-Gaugericus tot vestiging van een erfpachtrecht op de pastorie van Pamel. Aan notaris Peter De Schepper wordt gevraagd om de authentieke akte te verlijden.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Herinrichting gemeentehuis met bibliotheek en oude pastorie: afsluiten samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Roosdaal en Haviland intercommunale IgSv - dienstverlening behoeftestudie - goedkeuring

 

Afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Roosdaal en HAVILAND intercommunale IgSv (verder: ”Haviland”) met betrekking tot een dienstverlening behoeftestudie voor herinrichting gemeentehuis met bibliotheek & oude pastorie.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Woonmaatschappij: voordrachten kandidaat-bestuurders RVB woonmaatschappij werkingsgebied Halle/Vilvoorde-Midden

 

In bijlage, de brief aan de gemeente Roosdaal m.b.t. de voordrachten van kandidaat-bestuurders voor de woonmaatschappij in het werkingsgebied Halle/Vilvoorde-Midden, samen met de modelbeslissing.

 

Gelieve vanwege de gemeente Roosdaal 2 kandidaat-bestuurders (met een uitvoerend mandaat) voor te dragen voor 1 mandaat in de raad van bestuur en beslist door de gemeenteraad. Het uittreksel van het besluit m.b.t. de voordrachten moet vóór 15 mei 2023 overgemaakt worden via directie@providentia.be.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Gemeentelijk aanvullend verkeersreglement: snelheidszones - zone 30, zone 50, bebouwde kom - goedkeuring

 

Gemeentelijk aanvullend verkeersreglement: snelheidszones - zone 30, zone 50, bebouwde kom - goedkeuring:

        aanpassing zone 30 Pamel-Ledeberg (in kader zacht mobiliteitsplan Roosdaal (ZMR))

        de zone 30 van Pamel centrum en Ledeberg worden samengevoegd tot één zone 30

        in de Hoogstraat breidt de zone 30 uit van huisnummer 22 naar huisnummer 36 (bocht, kant Puttenberg, komt mee in de zone 30)

        aanpassing zone 30 Kattem (in kader ZMR)

        de zone 30 van Kattem breidt oostwaarts uit met een deel van de Abeelstraat (tot ingang bebouwde kom)

        aanpassing zone 30 Poelkbeekstraat/Steenmeersstraat/Espenveld (in kader ZMR)

        de zone 30 Poelkbeekstraat/Steenmeersstraat/Espenveld breidt uit tot het kruispunt met de Gasthuisstraat

        nieuwe zone 30 in Poelk (in kader ZMR)

        in Poelk, het gebied ten zuiden van de Ninoofsesteenweg (N8), wordt een zone 30 ingesteld

        hierdoor krimpt de zone 50 in

        aanpassing zone 30 O.L.V.-Lombeek centrum (in kader ZMR)

        de zone 30 in O.L.V.-Lombeek breidt uit ten zuiden van de Koning Albertstraat

        aanpassing zone 30 schoolomgeving Sint-Amandus (Bosstraat)

        in de Weverstraat breidt de zone 30 uit van huisnummer 86 naar huisnummer 64

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Gemeentelijke richtlijn inzake huwelijken - Beslissing

 

De gemeenteraad kan één of meerdere alternatieve huwelijkslocaties aanduiden. De gemeenteraad keurt de alternatieve huwelijkslocaties, opgenomen in de richtlijn inzake huwelijken, goed.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Seniorenfeest 25 mei 2023: vaststellen deelnameprijs - goedkeuring

 

De gemeenteraad dient de deelnameprijs aan het seniorenfeest van donderdag 25 mei 2023 vast te stellen. Deze bedraagt dit jaar 10,00 euro (gewone schotel, gebak en koffie) en 7,50 euro (kleinere schotel, gebak en koffie mensen woon- en zorgcentrum).

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Kerkfabriek Sint-Gaugericus (parochie Pamel): budget 2023 - goedkeuring

 

Goedkeuring van het budget 2023 van de kerkfabriek Sint-Gaugericus (parochie Pamel).

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Kerkfabriek Sint-Apollonia (parochie Ledeberg): budget 2023 - goedkeuring

 

Goedkeuring van het budget 2023 van de kerkfabriek Sint-Apollonia (parochie Ledeberg).

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek: gewijzigd meerjarenplan 2020-2025, budgetwijziging 2022 en budget 2023 - goedkeuring

 

Goedkeuring van de meerjarenplanwijziging 2020-2025 (opgemaakt in 2023), de budgetwijziging 2022 en het budget 2023 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw te Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023
Overzicht punten

Zitting van 27 april 2023

 

Kerkfabriek Sint-Martinus (parochie Strijtem): wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 en budget 2023 - goedkeuring

 

Goedkeuring, met opmerkingen, van de meerjarenplanwijziging 2020-2025 (opgemaakt in 2022), en het budget 2023 van de kerkfabriek Sint-Martinus (parochie Strijtem).

 

 

Publicatiedatum: 20/04/2023