BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 2 juni 2022 worden goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - Het zittingsverslag van de vergadering van de gemeenteraad van 2 juni 2022 wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - Het huidige reglement betreffende de algemene afspraken functiebeschrijving en evaluatie voor het gesubsidieerd personeel in het basisonderwijs wordt met ingang van 1 september 2022 aangepast als volgt:
Artikel 1. -
§1 De directeur wordt aangeduid als eerste evaluator voor alle gesubsidieerde personeelsleden aangesteld in een wervingsambt in zijn instelling.
§2 De algemeen directeur wordt aangeduid als tweede evaluator voor alle gesubsidieerde personeelsleden in wervingsambten.
§3 De directeur wordt aangeduid als eerste evaluator voor alle gesubsidieerde personeelsleden aangesteld in een ander bevorderingsambt of in een selectieambt.
§4 De algemeen directeur wordt aangeduid als tweede evaluator voor alle gesubsidieerde personeelsleden in een ander bevorderingsambt dan dat van directeur of in een selectieambt.
§5 De algemeen directeur wordt aangeduid als de evaluator van de directeur(s).
Artikel 2. - De tweede evaluator bewaakt het proces, bewaakt de kwaliteit en waakt over de objectiviteit en de eenvormigheid van de evaluaties over de personeelsleden heen.
Artikel 3. - Voor de evaluatoren wordt in het kader van het voeren van functionerings- en evaluatiegesprekken een opleiding voorzien zodat de evaluator voldoende competent is om met kennis van zaken en op een objectieve evenwichtige manier een oordeel uit te spreken over het presteren van het personeelslid. Daartoe wordt bij OVSG+ ingeschreven voor de opleiding voor evaluatoren.
Artikel 4. -
§1 De eerste evaluator nodigt het personeelslid (per brief/per email) uit voor een eerste formeel functioneringsgesprek. Hij kondigt dit minimaal 10 werkdagen op voorhandaan.
§2 Het personeelslid kan (per brief/per email) een functioneringsgesprek vragen. Het gesprek vindt plaats binnen een redelijke termijn na de vraag. De datum van het gesprek wordt bepaald door de eerste evaluator.
§3 Van het eerste formeel functioneringsgesprek wordt door de eerste evaluator een verslag opgemaakt. In dit verslag worden persoons- en ontwikkelingsgerichte doelstellingen opgenomen. Dit verslag wordt ondertekend door de eerste evaluator en ter ondertekening voor ontvangst aan het personeelslid voorgelegd. Het verslag wordt bewaard in het evaluatiedossier dat beheerd wordt door de eerste evaluator.
§4 De eerste evaluator houdt de coachingshistoriek bij.
Artikel 5. -
§1 De evaluatie wordt uitgevoerd op basis van evaluatiecriteria die aansluiten bij de functiebeschrijving en bij de doelstellingen van de onderwijsinstelling en het schoolbestuur.
§2 De eerste evaluator bepaalt het tijdstip van het evaluatiegesprek en deelt dit minimaal 10 werkdagen op voorhand (per brief/per mail) mee.
§3 De eerste evaluator stelt het evaluatieverslag op. Dit verslag wordt bewaard in het evaluatiedossier.
Artikel 6. - De eerste evaluator zorgt voor de informatiedoorstroming naar het schoolbestuur en desgevallend naar de tweede evaluator.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. Het huidige arbeidsreglement voor het personeel van het gemeentelijk basisonderwijs Triangel Roosdaal, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 20 juni 2019, wordt integraal vervangen door het hierbij gevoegde aangepaste arbeidsreglement voor het gemeentelijk basisonderwijs Triangel Roosdaal.
Artikel 2. – Dit arbeidsreglement wordt van toepassing vanaf schooljaar 2022-2023.
Artikel 3. – Aan elk personeelslid wordt een exemplaar van het arbeidsreglement bezorgd tegen ondertekening van een ontvangstbewijs.
Artikel 4. – Het gewijzigde arbeidsreglement wordt digitaal neergelegd bij de Inspectie Toezicht op de Sociale wetten.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel - De kalender der schoolvakanties en verlofdagen van het gemeentelijk basisonderwijs voor het schooljaar 2022-2023 wordt als volgt vastgesteld:
1. Hervatting van de lessen: donderdag 1 september 2022.
2. Vrije dagen van het eerste trimester:
- maandag 31 oktober 2022 tot en met zondag 6 november 2022
3. Wapenstilstand:
- vrijdag 11 november 2022
4. Kerstvakantie:
- van maandag 26 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023
5. Vrije dagen van het tweede trimester:
- van maandag 20 februari 2023 tot en met zondag 26 februari 2023
6. Paasvakantie:
- van maandag 3 april 2023 tot en met zondag 16 april 2023
7. Vrije dagen van het derde trimester:
- maandag 1 mei 2023 (dag van de arbeid)
- donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag)
- vrijdag 19 mei 2023 (brugdag)
- maandag 29 mei 2023 (Pinkstermaandag)
8. Facultatieve vrije dagen:
- maandag 3 oktober 2022
- vrijdag 9 juni 2023
9. Pedagogische studiedagen
- woensdag 28 september 2022
- woensdag 7 december 2022
- woensdag 8 februari 2023*
- woensdag 15 maart 2023
- woensdag 17 mei 2023*
*Onder voorbehoud goedkeuring navormingsdienst OVSG
10. De zomervakantie begint op zaterdag 1 juli 2023.
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Christiane Bert Eline De Vos Jo Timmermans Koen Muyldermans Marc Devits Rudy Bracquez An Van den Spiegel Wim Goossens Emmanuel de Béthune Johan Linthout Jan Van Den Bosch Tom De Koster Johan Van Lierde Linda Van Huylenbroeck Linda Van den Eede Annick Borloo Dirk Evenepoel Wendy Godaert Peggy Bulterijs Kristof Cooreman Jean Timmermans aantal voorstanders: 13 , aantal onthouders: 8 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
13 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
8 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Jean Timmermans (Onafhankelijk) en Peggy Bulterijs (Onafhankelijk).
Artikel 1. - Het bestaande schoolreglement gewoon basisonderwijs vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 26/08/2021, wordt opgeheven.
Artikel 2. - Het hierbij gevoegde schoolreglement wordt vastgesteld.
Artikel 3. - De meer specifieke regels en afspraken worden door het college van burgemeester en schepenen opgenomen in de infobrochure.
Amendement
Gemeenteraad 23 juni 2022
Agendapunt 6: Gemeentelijk onderwijs: aanpassing schoolreglement schooljaar 2022 – 2023
Amendement 6/1 – Toelatingswoorwaarden
We stellen voor om de onduidelijke formulering in artikel 4 § 6 te vervangen door de tekst uit Omzendbrief BaO/2001/10 met laatste wijziging 09-09-21 ‘toelatingsvoorwaarden leerlingen in het Gewoon basisonderwijs
De oorspronkelijke tekst vervangen door :
6° Toelatingsvoorwaarden:
6. 1. Toelatingsvoorwaarden kleuteronderwijs
Om toegelaten te worden in het kleuteronderwijs moet een kind ten minste twee en een half jaar oud zijn. Als een kleuter, op het moment van de inschrijving nog geen drie jaar is, kan hij in het basisonderwijs slechts toegelaten worden op één van de volgende instapdagen:
- De eerste schooldag na de zomervakantie;
- De eerste schooldag na de herfstvakantie;
- De eerste schooldag na de kerstvakantie;
- De eerste schooldag van februari;
- De eerste schooldag na de krokusvakantie;
- De eerste schooldag na de paasvakantie;
- De eerste schooldag na Hemelvaart.
6.2. Toelatingsvoorwaarden gewoon lager onderwijs voor vijfjarigen
Als vijfjarigen worden beschouwd, al wie vijf jaar geworden is vóór 1 januari van het lopende schooljaar.
Er zijn twee mogelijke scenario’s waarin een vijfjarige leerling zich kan bevinden:
● Een vijfjarige leerling die het voorgaande schooljaar was ingeschreven in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs.
● Een vijfjarige leerling die het voorgaande schooljaar niet ingeschreven was in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs.
De aanvraag tot toelating gebeurt op verzoek van de ouders of op initiatief van de school.
6.2.1. Een vijfjarige leerling die het voorafgaande schooljaar was ingeschreven een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs
Een vijfjarige kan enkel toegelaten worden op verzoek van de ouders of op initiatief van de school mits:
● Een gunstig advies van de klassenraad van de school waar de leerling laatst kleuteronderwijs volgde.
● Of, bij ongunstig advies van de klassenraad van het kleuteronderwijs omwille van de beheersing van het Nederlands, een gunstige beslissing van de klassenraad lager onderwijs en het volgen van een taalintegratietraject in het lager onderwijs.
● Of, bij ongunstig advies van de klassenraad van het kleuteronderwijs, omwille van andere redenen dan de beheersing van het Nederlands, een gunstige beslissing van de klassenraad lager onderwijs.
Zowel het advies van de klassenraad van de school waar de leerling laatst kleuteronderwijs volgde, als de eventuele beslissing van de klassenraad van de school voor lager onderwijs behelzen in elk geval de mate waarin de leerling het Nederlands voldoende machtig is om het lager onderwijs te kunnen aanvatten. Andere overwegingen kunnen ook meegenomen worden.
Na kennisneming van en toelichting bij het advies van het CLB en na het gunstig advies of de gunstige beslissing door de klassenraad, nemen de ouders de uiteindelijke beslissing over de vervroegde instap.
Het advies door de school voor kleuteronderwijs wordt aan de ouders meegedeeld ten laatste op 30 juni van het lopende schooljaar. Indien er geen advies gegeven wordt door de klassenraad op uiterlijk 30 juni, wordt er uitgegaan van een gunstig advies voor de leerling.
De beslissing door de school voor lager onderwijs wordt aan de ouders meegedeeld uiterlijk de tiende schooldag van september bij inschrijving vóór 1 september van het lopende schooljaar, of, bij inschrijving vanaf 1 september, uiterlijk tien schooldagen na deze inschrijving. Indien de leerling geen beroep kan doen op het behoud van inschrijving (gegarandeerde schoolloopbaan) is de leerling in afwachting van deze mededeling ingeschreven onder opschortende voorwaarde. Bij overschrijding van de genoemde termijn is de leerling ingeschreven of toegelaten.
De schriftelijke mededeling aan de ouders van een negatief advies of negatieve beslissing bevat tevens de motivatie.
6.2.2. Een vijfjarige leerling die het voorafgaande schooljaar niet ingeschreven was in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs.
Leerlingen die het voorgaande schooljaar niet ingeschreven waren in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs hebben een gunstige beslissing nodig van de klassenraad van de school voor lager onderwijs.
Deze beslissing behelst in elk geval de mate waarin de leerling het Nederlands voldoende beheerst om het gewoon lager onderwijs te kunnen starten, evenwel kunnen hier ook andere overwegingen meegenomen worden.
De klassenraad lager onderwijs beslist ook of de leerling toegelaten wordt in een regulier traject en/of taalintegratietraject.
Bij weigering van toelating tot het lager onderwijs door de klassenraad lager onderwijs, beslist de klassenraad van de school voor kleuteronderwijs of de leerling in het kleuteronderwijs het reguliere traject en/of een taalintegratietraject volgt.
De beslissing door de school voor lager onderwijs wordt aan de ouders meegedeeld uiterlijk de tiende schooldag van september bij inschrijving vóór 1 september van het lopende schooljaar, of, bij inschrijving vanaf 1 september, uiterlijk tien schooldagen na deze inschrijving.
Indien de leerling geen beroep kan doen op het behoud van inschrijving (gegarandeerde schoolloopbaan) is de leerling in afwachting van deze mededeling ingeschreven onder opschortende voorwaarde. Bij overschrijding van de genoemde termijn is de leerling ingeschreven of toegelaten.
Na kennisneming van en toelichting bij het advies van het CLB en na toelating door de klassenraad lager onderwijs, nemen de ouders de uiteindelijke beslissing over de vervroegde instap.
De schriftelijke mededeling aan de ouders van een negatief advies of negatieve beslissing bevat tevens de motivatie.
6.3. Toelatingsvoorwaarden gewoon lager onderwijs voor zesjarigen
Als zesjarigen worden beschouwd, al wie zes jaar geworden is vóór 1 januari van het lopende schooljaar.
Er zijn drie mogelijke scenario’s waarin zesjarige leerlingen zich kunnen bevinden:
● Een zesjarige leerling die het voorafgaande schooljaar was ingeschreven in een erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs én voldoende aanwezig was.
● Een zesjarige leerling die het voorafgaande schooljaar was ingeschreven in een erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs en onvoldoende aanwezig was.
● Een zesjarige leerling die niet was ingeschreven in een erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs.
6.3.1. Een zesjarige leerling die het voorafgaande schooljaar was ingeschreven in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs én voldoende aanwezig was.
Leerlingen die in het voorgaande schooljaar ingeschreven waren in een erkende Nederlandstalige school voor kleuteronderwijs en er ten minste 290 halve dagen daadwerkelijk aanwezig geweest zijn, zijn toegelaten tot het lager onderwijs.
Aanwezigheid in de rijdende kleuterschool wordt mee in rekening genomen.
Daarnaast moet de klassenraad van de school waar de leerling laatst kleuteronderwijs volgde ook een advies geven. Dit advies behelst de mate waarin de leerling het Nederlands voldoende beheerst om het gewoon lager onderwijs te kunnen starten. Het advies door de school voor kleuteronderwijs wordt aan de ouders meegedeeld ten laatste op 30 juni van het lopende schooljaar. Indien er geen advies gegeven wordt door de klassenraad op uiterlijk 30 juni, wordt er uitgegaan van een gunstig advies voor de leerling.
De schriftelijke mededeling aan de ouders van een negatief advies bevat tevens de motivatie.
Bij ongunstig advies wordt de leerling ook toegelaten tot het lager onderwijs mits een taalintegratietraject te volgen.
6.3.2. Een zesjarige leerling die het voorafgaande schooljaar ingeschreven was in een erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs en onvoldoende aanwezig was.
Leerlingen die in het voorgaande schooljaar ingeschreven waren in een erkende Nederlandstalige school voor kleuteronderwijs en niet ten minste 290 halve dagen daadwerkelijk aanwezig geweest zijn, kunnen enkel toegelaten worden mits:
● Een gunstig advies van de klassenraad van de school waar de leerling laatst kleuteronderwijs volgde.
● Of, bij ongunstig advies van de klassenraad van het kleuteronderwijs omwille van de beheersing van het Nederlands, een gunstige beslissing van de klassenraad lager onderwijs voor de inschrijving in die school en het volgen van een taalintegratietraject.
● Of, bij ongunstig advies van de klassenraad van het kleuteronderwijs, omwille van andere redenen dan de beheersing van het Nederlands, een gunstige beslissing van de klassenraad lager onderwijs voor de inschrijving in die school.
Zowel het advies van de klassenraad van de school waar de leerling laatst kleuteronderwijs volgde, als de eventuele beslissing van de klassenraad van de school voor lager onderwijs behelzen in elk geval de mate waarin de leerling het Nederlands voldoende beheerst om het lager onderwijs te kunnen starten. Andere overwegingen kunnen ook meegenomen worden.
Het advies door de school voor kleuteronderwijs wordt aan de ouders meegedeeld ten laatste op 30 juni van het lopende schooljaar. Indien er geen advies gegeven wordt door de klassenraad op uiterlijk 30 juni, wordt er uitgegaan van een gunstig advies voor de leerling.
De beslissing door de school voor lager onderwijs wordt aan de ouders meegedeeld uiterlijk de tiende schooldag van september bij inschrijving vóór 1 september van het lopende schooljaar, of, bij inschrijving vanaf 1 september, uiterlijk tien schooldagen na deze inschrijving.
Indien de leerling geen beroep kan doen op het behoud van inschrijving (gegarandeerde schoolloopbaan) is de leerling in afwachting van deze mededeling ingeschreven onder opschortende voorwaarde. Bij overschrijding van de genoemde termijn is de leerling ingeschreven of toegelaten.
De schriftelijke mededeling aan de ouders van een negatief advies of negatieve beslissing bevat tevens de motivatie.
6.3.3. Een zesjarige leerling die het voorafgaande schooljaar niet ingeschreven was in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs.
Leerlingen die het voorgaande schooljaar niet ingeschreven waren in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende school voor Nederlandstalig kleuteronderwijs hebben een gunstige beslissing nodig van de klassenraad van de school voor lager onderwijs.
Deze beslissing behelst in elk geval de mate waarin de leerling het Nederlands voldoende beheerst om het gewoon lager onderwijs te kunnen starten, evenwel kunnen hier ook andere overwegingen meegenomen worden.
De klassenraad lager onderwijs beslist ook of de leerling toegelaten wordt in een regulier traject of taalintegratietraject.
Bij weigering van toelating tot het lager onderwijs door de klassenraad lager onderwijs, beslist de klassenraad van de school voor kleuteronderwijs of de leerling in het kleuteronderwijs het reguliere traject of een taalintegratietraject volgt.
De beslissing door de school voor lager onderwijs wordt aan de ouders meegedeeld uiterlijk de tiende schooldag van september bij inschrijving vóór 1 september van het lopende schooljaar, of, bij inschrijving vanaf 1 september, uiterlijk tien schooldagen na deze inschrijving.
Aangezien de leerling die het voorafgaande schooljaar niet ingeschreven was in een erkende school voor Nederlandstalig onderwijs, kan de leerling geen beroep doen op het behoud van inschrijving (gegarandeerde schoolloopbaan). De leerling is in afwachting van deze mededeling ingeschreven onder opschortende voorwaarde. Bij overschrijding van de genoemde termijn is de leerling ingeschreven of toegelaten.
De schriftelijke mededeling aan de ouders van een negatieve beslissing bevat tevens de motivatie.
6.4. Zij-instromers
Voor zij-instromers van 7 jaar of ouder gelden de bovenstaande voorwaarden niet en volgen we in Triangel de volgende procedure:
Wanneer de onderwijsbehoeften aantonen dat aansluiten in de huidige klas of volgens leeftijd niet mogelijk is, kan de klaskeuze gewijzigd worden, in overleg met ouders en CLB.
Stemming
11 stemmen neen: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V). 4 stemmen ja: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA). 6 onthoudingen: Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het hierbij gevoegde lestijdenpakket voor het schooljaar 2022-2023 voor de gemeentelijke basisschool Triangel Pamel wordt goedgekeurd.
Artikel 2. - De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan het ten laste nemen van 33 lestijden voor de gemeentelijke basisschool Triangel Pamel.
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Emmanuel de Béthune Johan Linthout Peggy Bulterijs An Van den Spiegel Jan Van Den Bosch Johan Van Lierde Dirk Evenepoel Jo Timmermans Rudy Bracquez Eline De Vos Christiane Bert Koen Muyldermans Tom De Koster Annick Borloo Wim Goossens Marc Devits Jean Timmermans Linda Van den Eede Linda Van Huylenbroeck Wendy Godaert Kristof Cooreman aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
17 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
4 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA) en Wendy Godaert (N-VA).
Artikel 1. - De hierbij gevoegde prognose lestijdenpakket voor het schooljaar 2022-2023 voor de gemeentelijke basisschool Triangel Strijtem met vestigingsplaats Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek wordt goedgekeurd.
Artikel 2. - De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan het ten laste nemen van 39 lestijden voor de gemeentelijke basisschool Triangel Strijtem/O.L.V.-Lombeek.
Artikel 3. - Bij grote aanpassingen wordt het definitieve lestijdenpakket van de gemeentelijke basisschool Triangel Strijtem / O.L.V.-Lombeek op basis van de officieel aan de school toegekende lestijden, uren- en puntenpakket voor het schooljaar 2022-2023 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd na 1 oktober 2022.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De door de heer Pieter Bollyn, (namens TT² BV), Zonnestraat 99 te 9450 Haaltert binnen de grenzen van de te verkavelen percelen gelegen: Omloopstraat ZN/Korte Omloopstraat ZN, kadastraal gekend (afd. 1) sectie E 783 X, (afd. 1) sectie E 783 M, (afd. 1) sectie E 783 Y, (afd. 1) sectie E 784 K, (afd. 1) sectie E 787 F, (afd. 1) sectie E 787 G, (afd.1) sectie E 787 H, (afd. 1) sectie E 790 G en (afd. 1) sectie E 792 F voorgestelde rooilijn op 4,00 meter uit de as van de Omloopstraat en 3,00 meter uit de as van de Korte Omloopstraat, wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Volgend aanvullend politiereglement op het verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen aan de geactualiseerde politieverordening betreffende de openbare orde en veiligheid in de gemeente Roosdaal, wordt goedgekeurd:
--------------------
Art.1: Definities
In dit reglement wordt verstaan onder:
1° beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen:
a) een aangetekend schrijven;
b) een afgifte tegen ontvangstbewijs;
c) elke andere betekeningswijze waarbij de datum van kennisgeving met zekerheid kan worden vastgesteld;
2° woning: elk onroerend goed of het deel ervan dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande;
3° houder van het zakelijk recht: de persoon of de personen met een recht van volle eigendom, opstal, erfpacht of vruchtgebruik met betrekking tot een woning;
4° conformiteitsattest: het attest bedoeld in artikel 3.6 van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.
Art.2: Toepassingsgebied
Dit reglement is van toepassing op elke woning die wordt verhuurd of te huur wordt gesteld als hoofdverblijfplaats als vermeld in boek III, titel VIII, hoofdstuk II, afdeling II, van het Burgerlijk Wetboek of als vermeld in artikel 1.3, §1, 21° van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.
Art. 3: Verplicht conformiteitsattest
§ 1. Datum waarop het conformiteitsattest verplicht gesteld wordt voor huurwoningen met een bestaande huurovereenkomst:
- 1 januari 2023 voor huurwoningen met bouwjaar 1874 en vroeger;
- 1 januari 2024 voor huurwoningen met bouwjaar 1875 tot 1918;
- 1 januari 2025 voor huurwoningen met bouwjaar 1919 tot 1930;
- 1 januari 2026 voor huurwoningen met bouwjaar 1931 tot 1951;
- 1 januari 2027 voor huurwoningen met bouwjaar 1952 tot 1962;
- 1 januari 2028 voor huurwoningen met bouwjaar 1963 tot 1975;
- 1 januari 2029 voor huurwoningen met bouwjaar 1976 tot 1999;
- 1 januari 2030 voor huurwoningen met bouwjaar 2000 tot 2015.
Het bouwjaar is het jaar waarin de opbouw werd beëindigd, zoals gekend bij de FOD financiën.
§ 2. Het conformiteitsattest is bij elke nieuwe te huur aanbieding van een huurwoning ouder dan 10 jaar verplicht. Dit dient vermeld te worden in alle publiciteit met betrekking tot de huuraanbieding.
§ 3. Zolang niet aan de verplichting van artikel 3, § 1 of artikel 3, § 2 is voldaan geldt een jaarlijks terugkerende verplichting om het conformiteitsattest aan te vragen.
Art. 4: Inventaris ‘Huurwoningen verplicht conformiteitsattest
§ 1. Iedere huurwoning die niet beschikt over een geldig conformiteitsattest, wordt op 1 januari van het jaar waarin het conformiteitsattest verplicht wordt gesteld overeenkomstig artikel 3, § 1 opgenomen in de inventaris ‘Huurwoningen verplicht conformiteitsattest’, hierna genoemd de inventaris.
§ 2. Iedere huurwoning die niet beschikt over een geldig conformiteitsattest op het moment van de te huur aanbieding, overeenkomstig artikel 3, § 2, wordt vanaf de vaststelling opgenomen in de inventaris.
Art. 5: Vaststelling huurwoning verplicht conformiteitsattest
De vaststelling dat een huurwoning moet opgenomen worden in de inventaris, kan gebeuren op basis van onderstaande indicatoren:
- het aanbieden als “te huur”;
- inlichtingen ingewonnen bij de houder van het zakelijk recht;
- inlichtingen ingewonnen bij de FOD financiën;
- andere indicaties die ter plaatse kunnen worden vastgesteld.
De houder van het zakelijk recht wordt per beveiligde zending in kennis gesteld van de opname in de inventaris door middel van een registratieattest. Dit attest geeft aan op welke wijze beroep tegen de opname in de inventaris kan ingesteld worden.
Art. 6: Beroep tegen de opname in de inventaris
§ 1. Tegen de opname van een woning in de inventaris kan de houder van het zakelijk recht bij het college van burgemeester en schepenen beroep aantekenen. Het beroep wordt ingesteld met een beveiligde zending binnen een termijn van dertig dagen, ingaand de dag na deze van de betekening van het registratieattest. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet minimaal volgende gegevens bevatten:
a) de identiteit en het adres van de indiener;
b) het adres van de woning waarop het beroepschrift betrekking heeft;
c) de bewijsstukken die aantonen dat de opname van de woning in de inventaris ten onrechte is gebeurd.
Als datum van het beroepschrift wordt de datum van de beveiligde zending gehanteerd.
§ 2. Het college van burgemeester en schepenen doet uitspraak over het beroep en betekent zijn beslissing aan de indiener ervan binnen een termijn van negentig dagen, die ingaat op de dag na deze van de betekening van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending betekend.
Als het beroep tegen de opname in de inventaris onontvankelijk of ongegrond verklaard wordt, wordt de woning in de inventaris opgenomen vanaf het jaar waarin het conformiteitsattest verplicht wordt gesteld.
Art. 7: Schrapping uit de inventaris
De woning wordt geschrapt uit de inventaris:
1° als er een conformiteitsattest wordt afgeleverd;
2° als de woning werd gesloopt;
3° als de woning een andere functie heeft gekregen;
4° als de woning geen huurwoning meer is;
5° als het beroep tegen de opname in de inventaris door het college van burgemeester en schepenen gegrond verklaard werd.
De schrapping gebeurt ambtshalve bij de aflevering van het conformiteitsattest. In de andere gevallen vraagt de houder van het zakelijk recht de schrapping aan.
De houder van het zakelijk recht wordt per beveiligde zending in kennis gesteld van de schrapping of de weigering van schrapping uit de inventaris door middel van een attest. Dit attest geeft aan op welke wijze beroep tegen de weigering van schrapping uit de inventaris kan ingesteld worden.
Art. 8: Beroep tegen de weigering van schrapping uit de inventaris
§ 1. Tegen de weigering van schrapping van een woning uit de inventaris, of bij het uitblijven van de schrapping binnen een termijn van negentig dagen ingaand de dag na deze van de ontvangst van het verzoek tot schrapping, kan de houder van het zakelijk recht beroep aantekenen bij het college van burgemeester en schepenen. Het beroep wordt ingesteld met een beveiligde zending binnen een termijn van dertig dagen, ingaande de dag na deze van de betekening van de weigering tot schrapping, of ingaande de dag na het verstrijken van de termijn van negentig dagen, bedoeld in deze paragraaf.
§ 2. Het college doet uitspraak over het beroep en betekent zijn beslissing aan de indiener ervan binnen een termijn van negentig dagen, die ingaat de dag na deze van de betekening van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending betekend.
Als het college van burgemeester en schepenen het beroep gegrond acht, wordt de woning geschrapt uit de inventaris.
Art. 9: Vergoedingen
Voor de behandeling van een aanvraag van een conformiteitsattest is een vergoeding verschuldigd volgens het tarief vastgesteld door de gemeenteraad.
Art. 10: Sancties
§1 Elke woning die 4 maanden opgenomen is in de inventaris wordt bestraft met een gemeentelijke administratieve sanctie, waarvan het maximum is vastgelegd in de wet van 24 juni 2013.
§2 Zolang niet voldaan is aan de verplichting om over een conformiteitsattest te beschikken, bestaat er een jaarlijks terugkerende verplichting om het conformiteitsattest alsnog aan te vragen.
De houder van het zakelijk recht die niet voldoet aan deze verplichting wordt bestraft met een gemeentelijke administratieve sanctie, waarvan het maximum is vastgelegd in de wet van 24 juni 2013.
De overtredingen op de bepalingen van dit reglement worden vastgesteld door de gemeentelijke ambtenaren aangeduid om overtredingen vast te stellen in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties.
De administratieve geldboete wordt opgelegd door de ambtenaar die daartoe door de gemeenteraad wordt aangewezen.
De administratieve sanctie is proportioneel in functie van de zwaarte van de feiten die haar verantwoorden, en in functie van eventuele herhaling.
In geval van herhaling kan een hogere administratieve geldboete opgelegd worden, zonder dat zij hoger mag zijn dan het wettelijk toegelaten maximum.
Herhaling bestaat wanneer de overtreder wegens dezelfde overtreding binnen de vierentwintig voorafgaande maanden reeds een administratieve geldboete werd opgelegd. Het tijdstip van de kennisgeving van de beslissing tot het opleggen van de administratieve geldboete wordt in aanmerking genomen.
Art. 11: Slotbepalingen
Onderhavig reglement treedt in werking na goedkeuring van de Vlaamse minister bevoegd voor wonen.
Onderhavig reglement treedt in werking de dag nadat de vereiste publicatie gedaan werd.
Een afschrift van dit reglement wordt toegestuurd aan de Vlaamse minister bevoegd voor wonen, Provinciegouverneur, de Procureur des Konings van Halle-Vilvoorde, de griffier van de rechtbank van eerste aanleg, de griffier van het vredegerecht, de politierechtbank te Halle, de voorzitter van het politiecollege TARL, de sanctionerend ambtenaar en een elektronische versie aan de referentiemagistraat.
Het besluit van 25 maart 2021 van de gemeenteraad houdende goedkeuring van het reglement verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen, wordt opgeheven.
--------------------
Artikel 2. - Een afschrift van dit reglement wordt toegestuurd aan de Vlaamse minister bevoegd voor wonen, de Provinciegouverneur, de Procureur des Konings van Halle-Vilvoorde, de griffier van de rechtbank van eerste aanleg, de griffier van het vredegerecht, de politierechtbank te Halle, de voorzitter van het politiecollege TARL, de sanctionerend ambtenaar en een elektronische versie aan de referentiemagistraat.
Artikel 3. - Onderhavig reglement treedt in werking na goedkeuring van de Vlaamse minister bevoegd voor wonen.
Artikel 4. - Onderhavige politiereglement treedt in werking de dag nadat de vereiste publicatie gedaan werd.
Artikel 5. - Het besluit van 25 maart 2021 van de gemeenteraad houdende goedkeuring van het reglement verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen, wordt opgeheven.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1.
Het besluit van 31 maart 2022 van de gemeenteraad houdende de afbakening van de zones 30, de zones 50 en de bebouwde kommen wordt opgeheven en vervangen door dit besluit.
Artikel 2. - Zones 30
§1. Op het grondgebied van de gemeente Roosdaal worden volgende zones 30 afgebakend en goedgekeurd:
Zone Pamel centrum
- Brusselstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korenbloemweg
- Gasthuisstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Molenstraat
- Jozef De Schepperstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Dokter Roosensstraat
- Dokter Roosensstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Jozef De Schepperstraat (2x)
- Varing, ter hoogte van het kruispunt met de Kluisberg
- Gasthuisstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Bievegemberg
- Kwinkeleer, ter hoogte van het huisnummer 31
Zone Ledeberg
- Hoogstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Puttenberg
- Puttenberg, ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat
- Dokter Roosensstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kalvarieberg
- Sint Apolloniaweg, ter hoogte van het kruispunt met de Kapellestraat
- Lombeekstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korte Kamstraat
- Kapellestraat, ter hoogte van het kruispunt met de Lombeekstraat
- Pinijzekets, ter hoogte van het kruispunt met de Kleine Lostraat
- Profetenstraat, ter hoogte van het huisnummer 22 (rijbaanversmalling)
- Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korte Kamstraat
Zone Kattem
- Zavelstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat
- Bloemhofstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat
- Profetenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat
- Kattemkets, ter hoogte van het kruispunt met de Profetenstraat
- Kattemstraat, ter hoogte van het huisnummer 38
- Herststraat, ter hoogte van het kruispunt met de Abeelstraat
- Abeelstraat, ter hoogte van het huisnummer 22
- Monnikveldstraat, ter hoogte van het huisnummer 15
Zone Strijtem centrum
- Reigersbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Heidestraat
- Rombautstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Pastoor Cuylitsweg
- Kerkveldstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Molenweg
- Generaal de Fariaustraat, ter hoogte van het kruispunt met de Broekstraat
- Schilder Evenepoelstraat, ter hoogte van het huisnummer 5
Zone Bosstraat-Lostraat
- Bosstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Looyeweg
- Lostraat, ter hoogte van het huisnummer 176
- Nieuwbaan, ter hoogte van het huisnummer 4
- Nieuwkambaan, ter hoogte van het kruispunt met de Lostraat
- Weverstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Lostraat (Weverstraat 88)
- Reusestraat, ter hoogte van het kruispunt met de Weverstraat
Zone Borchtlombeek centrum
- Kerkstraat, ter hoogte van het huisnummer 31
- Watermolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kraanstraat
- Pastoriestraat, ter hoogte van het huisnummer 5
- Kraanstraat, ter hoogte van het huisnummer 6
- Mansborrestraat, ter hoogte van het huisnummer 5
- Knoddelstraat, ter hoogte van het huisnummer 7
- Kerkweg, ter hoogte van het huisnummer 10
Zone Espenveld
- Poelkbeekstraat, ter hoogte van het huisnummer 28
- Poelkbeekstraat, ter hoogte van het huisnummer 55A
- Steenmeersstraat, ter hoogte van het huisnummer 72
- Steenmeersstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Canadaweg
Zone O.L.V.-Lombeek centrum
- Koning Albertstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Windmolenstraat
- Jozef Jansstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Meiboomweg
- Hunselberg, ter hoogte van het kruispunt met de Koning Albertstraat
- Koning Albertstraat, ter hoogte van het huisnummer 209B
- Gustaaf Ponchaustraat, ter hoogte van het huisnummer 3
- Koollochting, ter hoogte van het kruispunt met de Witteweg
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden F4a (begin zone) en F4b (einde zone).
Artikel 3. - Zones 50
§1. Op het grondgebied van de gemeente Roosdaal worden volgende zones 50 afgebakend en goedgekeurd:
Zone 1 (ten zuiden van de N8)
- Poelkveldstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Weggevoerdenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Poelkstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Kweddenhoek, ter hoogte van het kruispunt met de N8 (2x)
- Tombergstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Koning Albertstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Daalbeekstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Koning Albertstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Daalbeekstraat
- Windmolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Langebroekstraat
- Witteweg, ter hoogte van het huisnummer 25
- Vossenbunderstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Gooik
- Woestijnstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Gooik (2x)
- Woestijnstraat, ter hoogte van de grens met stad Ninove
- Poelkstraat, ter hoogte van de grens met stad Ninove
Zone 2 (omgeving Lange Kamstraat - Papenheide)
- Molenveldstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Papenheide
- Papenheide, ter hoogte van de grens met stad Ninove
- Lange Kamstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Steenbergstraat
- Molenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Gasthuisstraat
Zone 3 (omgeving Dender)
- Nieuwe Kaai, ter hoogte van de het kruispunt met de Weerstanderskaai
- Nieuwe Kaai, ter hoogte van de grens met stad Ninove
- Nieuwe Kaai, ter hoogte van de grens met gemeente Liedekerke
Zone 4 (omgeving Borchtlombeek - Strijtem)
- Reigersbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Lombeekstraat
- Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korte Kamstraat
- Herststraat, ter hoogte van het kruispunt met de Benedenstraat
- Dalstraat, ter hoogte van het huisnummer 5
- Abeelstraat, ter hoogte van het huisnummer 37
- Monnikbosstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Liedekerke
- Populierstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Ijzerenkruisstraat
- IJzerenkruisstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kleistraat
- Kleistraat, ter hoogte van het huisnummer 17
- Wambeekstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Ternat
- Stampmolenstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Ternat
- Watermolenstraat, ter hoogte van het huisnummer 1
- Stampmolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kleistraat
- IJzerenkruisstraat, ter hoogte van het huisnummer 6
- Bosstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Looyeweg
- Reusestraat, ter hoogte van het kruispunt met de Abeelstraat
- Herststraat, ter hoogte van het kruispunt met de Lostraat
- Lostraat, ter hoogte van het huisnummer 102
- Reigersbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Zevenbeukenstraat
- Bundermeersweg, ter hoogte van het kruispunt met de Ramerstraat
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden ZC43 (begin zone)(C43 50 km/u met zonale geldigheid) en een gelijkaardig verkeersbord diagonaal doorstreept (einde zone).
Artikel 4. - Bebouwde kommen
§1. Op het grondgebied van de gemeente Roosdaal worden volgende bebouwde kommen afgebakend en goedgekeurd:
Bebouwde kom Borchtlombeek:
- IJzerenkruisstraat, ter hoogte van het huisnummer 6
- Bosstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Looyeweg
- Reusestraat, ter hoogte van het kruispunt met de Abeelstraat
- Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kloosterstraat
- Nieuwkambaan, ter hoogte van het kruispunt met de Lostraat
- Donkerstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Schoofveldstraat
- Rotstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Lennik
- Kraanstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Eikauterstraat
- Eikauterstraat, ter hoogte van het huisnummer 30
- Watermolenstraat, ter hoogte van het huisnummer 1
- Stampmolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kleistraat
Bebouwde kom Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek:
- Koning Albertstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Jozef Jansstraat
- Windmolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Langebroekstraat
- Witteweg, ter hoogte van het huisnummer 25
- Gustaaf Ponchaustraat, ter hoogte van het huisnummer 45
- Koning Albertstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Lennik
- Pelmolenstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Lennik
- Hunselberg, ter hoogte van de grens met gemeente Lennik
Bebouwde kom Pamel:
- Kaaitvaartstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Liedekerke
- Aldriezen, ter hoogte van het kruispunt met de Kaaitvaartstraat
- Kattemkets, ter hoogte van het huisnummer 51
- Monnikveldstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Liedekerke
- Abeelstraat, ter hoogte van het huisnummer 37
- Dalstraat, ter hoogte van het huisnummer 5
- Herststraat, ter hoogte van het kruispunt met de Benedenstraat
- Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korte Kamstraat
- Reigersbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Lombeekstraat
- Omer De Vidtslaan, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Tenzuivenestraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Rijstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Poelkbeekstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Molenveldstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Papenheide
- Molenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Gasthuisstraat
- Lange Kamstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Steenbergstraat
- Begaardenstraat, ter hoogte van het huisnummer 10
- Scheperstraatje (voetweg 4b) ter hoogte van Piezelstraat 79
- Nieuwe Kaai, ter hoogte van het kruispunt met de Weerstanderskaai
- Kriebrugstraat, ter hoogte van de grens met gemeente Liedekerke
- Bornbosweg, ter hoogte van het kruispunt met de Kaaivaartstraat
Bebouwde kom Strijtem:
- Ramerstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Heidestraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Kleemstraat, ter hoogte van het kruispunt met de N8
- Sleeststraat, ter hoogte van de Kleinebeek
- Donkerstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Schoofveldstraat
- Nieuwkambaan, ter hoogte van het kruispunt met de Oudebaan
- Lostraat, ter hoogte van het huisnummer 102
- Reigersbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Zevenbeukenstraat
- Bundermeersweg, ter hoogte van het kruispunt met de Ramerstraat
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden F1a (begin zone) en F3a (einde zone). Op deze aanwijzingsborden wordt de naam vermeld van de deelgemeente en daaronder, in een kleiner lettertype, die van de hoofdgemeente.
Artikel 5. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de zones vermeld in bovenvermeld(e) artikel(s).
Artikel 6. - De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 7. - Dit reglement treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 8.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Rudy Bracquez Johan Van Lierde Jean Timmermans Jo Timmermans Peggy Bulterijs Tom De Koster Annick Borloo Emmanuel de Béthune Dirk Evenepoel Christiane Bert Koen Muyldermans An Van den Spiegel Jan Van Den Bosch Johan Linthout Marc Devits Eline De Vos Wim Goossens Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck Kristof Cooreman Linda Van den Eede aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
17 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
4 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA) en Wendy Godaert (N-VA).
Artikel 1. - Fietsstraat
§1. In de Kleine Lostraat moeten de weggebruikers in beide rijrichtingen de regels zoals die gelden in de fietsstraat respecteren.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden F111.
Artikel 2. - Verkeersknip
§1. In de Kleine Lostraat, tussen het huisnummer 15 en het kruispunt met de Pinijzekets, wordt een verkeersknip ingesteld.
§2. Deze maatregel wordt uitgevoerd met reflecterende plooibakens (of gelijkwaardig) en aangevuld met een aanwijzingsbord F45b.
Artikel 3. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van de kruispunten van de Kleine Lostraat geldt de voorrang van rechts (zone 30).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 op de kruispunten waar de betrokken kruispuntarm moeilijk zichtbaar is.
Artikel 4. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 5.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 6.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 7.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Johan Van Lierde Annick Borloo Peggy Bulterijs Eline De Vos Rudy Bracquez Christiane Bert Koen Muyldermans Johan Linthout Jo Timmermans Jean Timmermans An Van den Spiegel Wim Goossens Marc Devits Jan Van Den Bosch Dirk Evenepoel Emmanuel de Béthune Tom De Koster Linda Van den Eede Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck Kristof Cooreman aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
17 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
4 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA) en Wendy Godaert (N-VA).
Artikel 1. - Fietsstraat
§1. In de Korte Kamstraat moeten de weggebruikers in beide rijrichtingen de regels zoals die gelden in de fietsstraat respecteren.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden F111.
Artikel 2. - Beperkt eenrichtingsverkeer
§1. In de Korte Kamstraat is het voor iedere bestuurder, uitgezonderd fietsers en speedpedelecs, verboden te rijden in de richting van de Lostraat.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verbodsbord C1 en aanwijzingsbord F19 met onderborden M11 en M17.
Artikel 3. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van de kruispunten van de Korte Kamstraat geldt de voorrang van rechts (zone 30).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 op de kruispunten waar de betrokken kruispuntarm moeilijk zichtbaar is.
Artikel 4. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 5.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 6.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 7.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Annick Borloo Emmanuel de Béthune Eline De Vos Christiane Bert Jo Timmermans Peggy Bulterijs Rudy Bracquez Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Jan Van Den Bosch Dirk Evenepoel Koen Muyldermans Johan Van Lierde An Van den Spiegel Tom De Koster Marc Devits Johan Linthout Wim Goossens Jean Timmermans Linda Van den Eede aantal voorstanders: 21 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
21 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (Onafhankelijk), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
Artikel 1. - Fietsstraat
§1. In de Lostraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Korte Kamstraat en het kruispunt met de Profetenstraat, moeten de weggebruikers in beide rijrichtingen de regels zoals die gelden in de fietsstraat respecteren.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden F111.
Artikel 2. - Beperkt eenrichtingsverkeer
§1. In de Lostraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Korte Kamstraat en het kruispunt met de Profetenstraat, is het voor iedere bestuurder, uitgezonderd fietsers en speedpedelecs, verboden te rijden in de richting van de Profetenstraat.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verbodsbord C1 en aanwijzingsbord F19 met onderborden M11 en M17.
Artikel 3. - Fietspaden
§1. In de Lostraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Korte Kamstraat en het kruispunt met de Profetenstraat moeten fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A het enkelrichtings-fietspad volgen, voor zover het in de door hen gevolgde rijrichting is gesignaleerd (zijde oneven huisnummers en rijrichting Profetenstraat).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gebodsbord D7.
§3. In de Lostraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Korte Kamstraat en de begraafplaats moeten fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A het dubbelrichtings-fietspad volgen, voor zover het in de door hen gevolgde rijrichting is gesignaleerd.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gebodsbord D7.
Artikel 4. - Attendering fietsers
§1. Ter hoogte van het kruispunt Profetenstraat/Lostraat/Kleine Lostraat worden bestuurders geattendeerd op de fietsers.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gevaarsbord A51 met onderbord 'fietsers' op iedere kruispuntarm.
Artikel 5. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van het kruispunt Profetenstraat/Lostraat/Kleine Lostraat geldt de voorrang van rechts.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 wegens de beperkte zichtbaarheid aan/op het kruispunt.
§3. Ter hoogte van het kruispunt Lostraat/Korte Kamstraat moeten bestuurders op de Lostraat en rijrichting Zevenbeukenstraat voorrang verlenen aan de andere bestuurders. (uitzonderlijk geen voorrang van rechts door plaatsgesteldheid en vermijden conflict met afslaand verkeer).
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met voorrangsborden B1 en B15c/f, onderbord type VIII en wegmarkeringen overeenkomstig art.76.2 van de wegcode (haaientanden).
Artikel 6. - Oversteekplaats fietsers
§1. In de Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Korte Kamstraat, moeten fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen de oversteekplaats volgen (fietsverbinding dubbelrichtingsfietspad en enkelrichtingsfietspad). De fietsers hebben geen voorrang bij het oversteken van de rijbaan (Lostraat).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte markeringen (fietslogo met pijl en witte geleidende vierkanten, haaientanden - rijrichting enkelrichtingsfietspad), voorrangsbord B1, verkeersborden F50 en gevaarsbord A51 met onderbord 'fietsers'.
Artikel 7. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 8.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 9.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 10.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Rijbaanversmalling
§1. Ter hoogte van Profetenstraat 22 wordt een rijbaanversmalling ingericht (versmalling rijrichting Hoogstraat).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een gebodsbord D1 met de pijl naar links en onder een hoek van 45 graden naar de grond gericht en waarvan de paal wordt voorzien van een fluorescerende mof. Op afstand wordt de rijbaanversmalling gesignaleerd met gevaarsbord A7c.
§3. Ter hoogte van deze rijbaanversmalling moeten de bestuurders rijrichting Hoogstraat voorrang verlenen aan de bestuurders rijrichting Lombeekstraat. De bestuurders rijrichting Lombeekstraat hebben voorrang op de bestuurders rijrichting Hoogstraat.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersborden B19 en B21.
Artikel 2. - Oversteekplaatsen voetgangers
§1. In de Profetenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Lostraat/Kleine Lostraat moeten voetgangers de oversteekplaats volgen om de rijbaan over te steken. (twee oversteekplaatsen: voor en na het kruispunt).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een witte zebrapadmarkering en wegens de beperkte zichtbaarheid op het kruispunt ook met aanwijzingsborden F49.
Artikel 3. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van de kruispunten van de Profetenstraat met de
- Korte Kamstraat
- Lostraat/Kleine Lostraat
- Pinijzekets
- Stekelbees
- Driebek
- Blijenbergstraat
- Kattemkets
geldt de voorrang van rechts.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 op de kruispunten waar de betrokken kruispuntarm moeilijk zichtbaar is.
§3. Ter hoogte van het kruispunt in de Profetenstraat met de Hoogstraat/Kattemkets heeft het verkeer van de Hoogstraat/Kattemstraat voorrang.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte driekhoeksmarkeringen (haaientanden) en voorrangsbord B1 in de Profetenstraat en voorrangsbord B15a in de Hoogstraat/Kattemstraat.
Artikel 4. - Attendering fietsers
§1. Ter hoogte van het kruispunt Profetenstraat/Lostraat/Kleine Lostraat worden bestuurders geattendeerd op de fietsers.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gevaarsbord A51 met onderbord 'fietsers' op iedere kruispunt arm.
Artikel 5. - Verkeersdrempel
§1. Ter hoogte van Profetenstraat 108 wordt een verkeersdrempel ingericht.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met aanwijzingsbord F87.
Artikel 6. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 7.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 8.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 9.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Karterblok/tractorsluis
§1. Ter hoogte van Stampmolenstraat 43 wordt een karterblok/tractorsluis ingericht.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een gevaarsbord A51 met onderbord 'karterblok/tractorsluis' met vermelding van de hoogte van het karterblok en met een aanwijzingsbord F45b.
Artikel 2. - Oversteekplaatsen voetgangers
§1. In de Stampmolenstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kerkstraat/Weverstraat/IJzerenkruisstraat, moeten voetgangers de oversteekplaats volgen om de rijbaan over te steken (zebrapadmarkering op de vier kruispuntarmen).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een witte zebrapadmarkering.
Artikel 3. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van de kruispunten van de Stampmolenstraat met de
- Watermolenstraat
- Kerkstraat/Weverstraat/IJzerenkruisstraat
geldt de voorrang van rechts.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 op het kruispunt Kerkstraat/Weverstraat/IJzerenkruisstraat (waar de kruispuntarmen niet hetzelfde wegbeeld hebben).
§3. Ter hoogte van het kruispunt van de Stampmolenstraat met de Kleistraat heeft het verkeer van de Stampmolenstraat voorrang.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte driekhoeksmarkeringen (haaientanden) en voorrangsbord B1 in de Kleistraat en voorrangsborden B15c/f in de Stampmolenstraat.
§5. Ter hoogte van het kruispunt van de Stampmolenstraat met de Wambeekstraat heeft het verkeer op de as Weverstraat/Stampmolenstraat/Wambeekstraat voorrang op het verkeer in de Stampmolenstraat, komende van de Watermolenstraat.
§6. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte driekhoeksmarkeringen (haaientanden), voorrangsbord B1 en voorrangsborden B15c/f met onderbord type GVIII.
Artikel 4. - Gemengd voetpad/fietspad
§1. In de Stampmolenstraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Kerkstraat/Weverstraat/IJzerenkruisstraat en het kruispunt met de Wambeekstraat, moeten voetgangers en fietsers het deel van de openbare weg dat voor hen is voorbehouden volgen.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gebodsborden D10.
Artikel 5. - Rijbaanversmalling
§1. In de Stampmolenstraat, ter hoogte van huisnummer 4-13, wordt een rijbaanversmalling ingericht.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een gebodsbord D1 met de pijl naar links en onder een hoek van 45 graden naar de grond gericht en waarvan de paal wordt voorzien van een fluorescerende mof. Op afstand wordt de rijbaanversmalling gesignaleerd met gevaarsbord A7a.
§3. Ter hoogte van de rijbaanversmalling moeten de bestuurders in de richting van het kruispunt met de Kerkstraat/Weverstraat/IJzerenkruisstraat voorrang verlenen aan de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen. De bestuurders in de richting van de Wambeekstraat hebben voorrang ten opzichte van de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met voorrangsborden B19 en B21.
Artikel 6. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 7.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 8.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 9.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Emma Van der Maelen Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Peggy Bulterijs Linda Van den Eede Marc Devits Johan Linthout Dirk Evenepoel Linda Van Huylenbroeck Rudy Bracquez Eline De Vos Annick Borloo Christiane Bert Koen Muyldermans Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Wendy Godaert Tom De Koster Jean Timmermans Kristof Cooreman Wim Goossens Jan Van Den Bosch Tom De Koster Johan Van Lierde Koen Muyldermans Rudy Bracquez Christiane Bert An Van den Spiegel Kristof Cooreman Jean Timmermans Wim Goossens Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck Dirk Evenepoel Johan Linthout Peggy Bulterijs Emmanuel de Béthune Jo Timmermans Linda Van den Eede Annick Borloo Marc Devits Eline De Vos aantal voorstanders: 18 , aantal onthouders: 3 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
18 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (Onafhankelijk), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (Onafhankelijk), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
3 onthoudingen: Annick Borloo (Onafhankelijk), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
Artikel 1. - Oversteekplaatsen voetgangers
§1. In de IJzerenkruisstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Stampmolenstraat/Kerkstraat/Weverstraat, moeten voetgangers de oversteekplaats volgen om de rijbaan over te steken (zebrapadmarkering op de vier kruispuntarmen).
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een witte zebrapadmarkering.
Artikel 2. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van het kruispunt van de IJzerenkruisstraat met de Stampmolenstraat/Kerkstraat/Weverstraat geldt de voorrang van rechts.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met verkeersbord B17 op het kruispunt Stampmolenstraat/Kerkstraat/Weverstraat (waar de kruispuntarmen niet hetzelfde wegbeeld hebben).
§3. Ter hoogte van het kruispunt van de IJzerenkruisstraat met de Bosweide heeft het verkeer van de IJzerenkruisstraat voorrang.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte driekhoeksmarkeringen (haaientanden) en voorrangsbord B1 in de Bosweide en voorrangsborden B15c/f in de IJzerenkruisstraat.
§5. Ter hoogte van het kruispunt van de IJzerenkruisstraat met de Populierstraat/Gravenbosstraat/Kleistraat heeft het verkeer op de as Gravenbosstraat/IJzerenkruisstraat voorrang op het verkeer in de Kleistraat en de Populierstraat.
§6. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een witte stopstreep en voorrangsbord B5 (Kleistraat en Populierstraat) en voorrangsborden B15a (Gravenbosstraat en IJzerenkruisstraat).
Artikel 3. - Fietspad
§1. In de IJzerenkruistraat moeten fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen klasse A het fietspad volgen, voor zover het in de door hen gevolgde rijrichting is gesignaleerd.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gebodsborden D7.
Artikel 4. - Oversteekplaats voor fietsers
§1. In de IJzerenkruistraat, ter hoogte van het kruispunt met de Bosweide, moeten fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen de oversteekplaats volgen om de rijbaan over te steken. De fietsers hebben geen voorrang bij het oversteken van de rijbaan (IJzerenkruisstraat)
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met witte markeringen (fietslogo met pijl en witte geleidende vierkanten, haaientanden), voorrangsbord B1, verkeersborden F50.
Artikel 5. - Rijbaanversmallingen
§1. In de IJzerenkruisstraat, ter hoogte van de huisnummers
● 5-6
● 14a
● 22-27
wordt een rijbaanversmalling ingericht.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een gebodsbord D1 met de pijl naar links en onder een hoek van 45 graden naar de grond gericht en waarvan de paal wordt voorzien van een fluorescerende mof. Op afstand wordt de rijbaanversmalling gesignaleerd met gevaarsbord A7a.
§3. Ter hoogte van de rijbaanversmallingen moeten de bestuurders in de richting van de Kerkstraat voorrang verlenen aan de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen. De bestuurders in de richting van de Gravenbosstraat (Liedekerke) hebben voorrang ten opzichte van de bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met voorrangsborden B19 en B21.
Artikel 6. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 7.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 8.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 9.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Voorrangsregeling kruispunten
§1. Ter hoogte van de kruispunten van de Populierstraat met de
- Bosstraat
- Reusestraat/Abeelstraat/Monnikbosstraat
geldt de voorrang van rechts.
§2. Deze maatregel wordt niet gesignaleerd.
§3. Ter hoogte van het kruispunt in de Populierstraat met de Gravenbosstraat/Kleistraat/IJzerenkruisstraat heeft het verkeer op de as Gravenbosstraat/IJzerenkruisstraat voorrang op het verkeer in de Kleistraat en de Populierstraat.
§4. Deze maatregel wordt gesignaleerd met een witte stopstreep en voorrangsbord B5 (Kleistraat en Populierstraat) en voorrangsborden B15a (Gravenbosstraat en IJzerenkruisstraat).
Artikel 2. - Voetpad
§1. In de Populierstraat, op het wegvak tussen het kruispunt met de Gravenbosstraat/Kleistraat/IJzerenkruisstraat en het kruispunt met de Bosstraat, moeten voetgangers de voorbehouden weg (voetpad) volgen.
§2. Deze maatregel wordt gesignaleerd met gebodsborden D11.
Artikel 3. - Bijgevoegd plan verduidelijkt de signalisatie vermeld in bovenvermelde artikels.
Artikel 4.
De verkeerstekens waarvan sprake in dit reglement zullen worden geplaatst conform het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Artikel 5.
Dit reglement zal worden bekendgemaakt door een aanplakbrief die het onderwerp van het reglement vermeldt en op de gemeentelijke website.
Het treedt in werking door het aanbrengen van de vermelde verkeerstekens.
Artikel 6.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het bijhorend plan gepubliceerd worden op de website van de gemeente.
● Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal worden ingediend op het loket lokaal bestuur (https://loket.lokaalbestuur.vlaanderen.be).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het bestek met nummer 2022018 en de raming van de opdracht "Aankoop van een graaflaadcombinatie voor gemeentelijke uitvoeringsdiensten", opgesteld door de technische dienst en de aankoopdienst worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 163.350,00 euro (inclusief BTW).
Artikel 2. - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad keurt de volgende verkoopbelofte goed:
--------------------
COMPENSERENDE BUFFERING - VERKOOPBELOFTE INN. 008
Tussen:
1) Mevrouw Alfonsine Louise LECLAIR
Negenbunderstraat 53 te 1750 Lennik
2) De Heer Yvan Frans Henri DETROYER
Oppemstraat 42 te 1861 Wolvertem
3) De Heer Gerrit Joseph Marie DETROYER
Lotsesteenweg 73 te 1653 Dworp
hierna genoemd 'Verkoper', enerzijds en
1) De naamloze vennootschap AQUAFIN nv, een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, met zetel te Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar en geregistreerd in het rechtspersonenregister van Antwerpen onder het ondernemingsnummer 0440.691.388, hier vertegenwoordigd door mevrouw Petra Stoop, wonende en gedomicilieerd, te 9120 Beveren, Bremstraat, 19;
2) De GEMEENTE ROOSDAAL, met zetel te Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal, hier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 182 van het gemeentedecreet door:
- de burgemeester, zijnde de heer Wim GOOSSENS;
- de algemeen directeur, zijnde mevrouw Emma VAN DER MAELEN;
3) Fluvius (Riobra)
hierna samen genoemd 'de partijen'
wordt een verkoopbelofte gesloten over volgend onroerend goed:
Het volledige kadastrale perceel gelegen te Roosdaal en kadastraal bekend als 3de afdeling, sectie B, nr. 187 C, mits een prijs van 23.273,25 euro (Drieentwintig duizend tweehonderd drieenzeventig euro vijfentwintig cent).
Er wordt eveneens een uitwinningsvergoeding van 3.195,50 euro (Drie duizend honderd vijfennegentig euro vijftig cent) betaald. In eerste instantie was slechts een aankoop van 113,00 m² voorzien op dit perceel. Later wijzigde dit naar de aankoop van het kadastrale perceel, waarna aan het notariskantoor werd meegedeeld dat ook de uitwinningsvergoeding in die zin diende opgetrokken te worden naar boven vermeld bedrag. Hiervoor werd geen nieuwe overeenkomst getekend.
De prijs en de uitwinningsvergoeding worden opgesplitst en betaald als volgt, door:
- de naamloze vennootschap Aquafin: 6.749,24 euro (Zesduizend zevenhonderd negenenveertig euro vierentwintig cent en 926,70 euro (Negenhonderd zesentwintig euro zeventig cent);
- de gemeente Roosdaal: 12.567,56 euro (Twaalfduizend vijfhonderd zevenenzestig euro zesenvijftig cent) en 1.725,57 EURO (Duizend zevenhonderd vijfentwintig euro zevenenvijftig cent);
- Fluvius (Riobra): 3.956,45 euro (Drieduizend negenhonderd zesenvijftig euro vijfenveertig cent) en 543,23 euro (Vijfhonderd drieënveertig euro drieëntwintig cent).
Het hiervoor beschreven goed zal verkocht worden vrij en onbelast van alle voorrechten of van gelijk welke hypothecaire schulden, en met vrijwaring tegen alle stoornissen of andere beletselen die AQUAFIN in de uitvoering van zijn rechten verhinderen.
De prijs zal uitbetaald worden bij het verlijden van de notariële akte en omvat alle welkdanige vergoedingen die aan de verkoper zouden toekomen uit hoofde van de inneming van zijn goed.
De verkoper bevestigd dat op de grond, voorwerp van de bovenstaande overeenkomst, geen inrichting gevestigd was of is, noch een activiteit wordt of werd uitgeoefend die opgenomen is in de lijst van inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 6 van het decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 27 oktober 2006.
Ingevolge de bepalingen, opgenomen in artikel 6 van het decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 27 oktober 2006, zal Aquafin instaan voor het opvragen van het noodzakelijke bodemattest bij OVAM.
De inhoud van dit attest zal opgenomen worden in de aangetekende brief bij dewelke Aquafin deze optie zal lichten en waardoor de verkoopovereenkomst afgesloten wordt.
Deze belofte is geldig voor een termijn van één jaar lopende vanaf onderstaande datum.
Indien de NV AQUAFIN haar verbintenis tot kopen voor het verstrijken van die termijn aan de verkoper niet schriftelijk bevestigd, zal deze laatste niet meer door zijn belofte gehouden zijn: voor het verstrijken van de hierboven vermelde termijn kan hij die belofte echter niet intrekken.
De notariële akte zal ten laatste binnen de 4 maanden na aanvang van de werken verleden worden.
De werken mogen starten na versturen van de aangetekende brief waarin de optie wordt gelicht.
Hogergemeld perceel wordt gebruikt door mijzelf.
--------------------
Artikel 2. - De Heer Wim Goossens, burgemeester en mevrouw Emma Van der Maelen, algemeen directeur, worden gemachtigd om de verkoopbelofte van inneming 008 voor de aanleg van een bufferbekken binnen de realisatie van het wegenis- en rioleringsproject Witteweg (22277B) te ondertekenen namens de gemeente Roosdaal.
Artikel 3. - De akte zal verleden worden door notaris An-katrien Van Laer, Heldenplein 10 te 1540 Herne.
Artikel 4. - Kosten, ereloon en rechten verbonden aan deze akte worden gedragen door Aquafin nv, de gemeente Roosdaal en Fluvius(Riobra).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad keurt de volgende verkoopbelofte goed:
--------------------
COMPENSERENDE BUFFERING - VERKOOPBELOFTE INN. 011
Tussen:
1) Mevrouw Marie Fransisca Antoinette CARDIJN
WZC Sint-Antonius-Jules Sermonstraat 17 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw
2) Mevrouw Jeanine Louisette SCHETS
Hoogstraat 14 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw
hierna genoemd 'Verkoper', enerzijds en
1) De naamloze vennootschap AQUAFIN nv, een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, met zetel te Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar en geregistreerd in het rechtspersonenregister van Antwerpen onder het ondernemingsnummer 0440.691.388, hier vertegenwoordigd door mevrouw Petra Stoop, wonende en gedomicilieerd, te 9120 Beveren, Bremstraat, 19;
2) De GEMEENTE ROOSDAAL, met zetel te Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal, hier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 182 van het gemeentedecreet door:
- de burgemeester, zijnde de heer Wim GOOSSENS;
- de algemeen directeur, zijnde mevrouw Emma VAN DER MAELEN;
3) Fluvius
hierna samen genoemd 'de partijen'
wordt een verkoopbelofte gesloten over volgend onroerend goed:
Het volledige kadastrale perceel gelegen te Roosdaal en kadastraal bekend als 3de afdeling, sectie B, nr. 179 F, mits een prijs van 35.108,01 euro (Vijfendertig duizend honderd en acht euro een cent).
De prijs wordt opgesplitst en betaald als volgt, door:
- de naamloze vennootschap Aquafin: 10.181,32 euro (Tienduizend honderd éénentachtig euro tweeëndertig cent;
- de gemeente Roosdaal: 18.958,33 euro (Achttienduizend negenhonderd achtenvijftig euro drieëndertig cent;
- Fluvius: 5.968,36 euro (Vijfduizend negenhonderd achtenzestig euro zesendertig cent.
Het hiervoor beschreven goed zal verkocht worden vrij en onbelast van alle voorrechten of van gelijk welke hypothecaire schulden, en met vrijwaring tegen alle stoornissen of andere beletselen die AQUAFIN in de uitvoering van zijn rechten verhinderen.
De prijs zal uitbetaald worden bij het verlijden van de notariële akte en omvat alle welkdanige vergoedingen die aan de verkoper zouden toekomen uit hoofde van de inneming van zijn goed.
De verkoper bevestigd dat op de grond, voorwerp van de bovenstaande overeenkomst, geen inrichting gevestigd was of is, noch een activiteit wordt of werd uitgeoefend die opgenomen is in de lijst van inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 6 van het decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 27 oktober 2006.
Ingevolge de bepalingen, opgenomen in artikel 6 van het decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 27 oktober 2006, zal Aquafin instaan voor het opvragen van het noodzakelijke bodemattest bij OVAM.
De inhoud van dit attest zal opgenomen worden in de aangetekende brief bij dewelke Aquafin deze optie zal lichten en waardoor de verkoopovereenkomst afgesloten wordt.
Deze belofte is geldig voor een termijn van één jaar lopende vanaf onderstaande datum.
Indien de NV AQUAFIN haar verbintenis tot kopen voor het verstrijken van die termijn aan de verkoper niet schriftelijk bevestigd, zal deze laatste niet meer door zijn belofte gehouden zijn: voor het verstrijken van de hierboven vermelde termijn kan hij die belofte echter niet intrekken.
De notariële akte zal ten laatste binnen de 4 maanden na aanvang van de werken verleden worden.
De werken mogen starten na versturen van de aangetekende brief waarin de optie wordt gelicht.
Hogergemeld perceel wordt gebruikt door mijzelf.
--------------------
Artikel 2. - De heer Wim Goossens, burgemeester en mevrouw Emma Van der Maelen, algemeen directeur, worden gemachtigd om de verkoopbelofte van inneming 011 voor de aanleg van een bufferbekken binnen de realisatie van het wegenis- en rioleringsproject Witteweg (22277B) te ondertekenen namens de gemeente Roosdaal.
Artikel 3. - De akte zal verleden worden door notaris An-katrien Van Laer, Heldenplein 10 te 1540 Herne.
Artikel 4. - Kosten, ereloon en rechten verbonden aan deze akte worden gedragen door Aquafin nv, de gemeente Roosdaal en Fluvius.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De rekening voor het dienstjaar 2021 van de interlokale vereniging "Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland" wordt goedgekeurd.
Artikel 2. - De bijdrage van 21.414,98 euro voor het dienstjaar 2021 van de gemeente Roosdaal in de werking van de interlokale vereniging "Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland" wordt goedgekeurd.
Artikel 3. - Het gemeentebestuur van Liedekerke wordt van dit besluit in kennis gesteld.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad geeft een positief advies over de rekening voor het dienstjaar 2021 van de Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst Liedekerke.
Artikel 2. - De gemeentelijke bijdrage van -208,41 euro voor het dienstjaar 2020 voor de Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst Liedekerke wordt goedgekeurd.
Artikel 3. - De gemeente Liedekerke wordt van deze beslissing in kennis gesteld.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Aan het college van burgemeester en schepenen wordt opdracht gegeven om voor alle Roosdaalse begraafplaatsen (open en gesloten), een lijst op te maken van graven met een lokaal historisch belang.
Artikel 2. - Het college van burgemeester en schepenen zal individuele personen, de cultuurraad en de culturele verenigingen die actief zijn op het gebied van lokale geschiedenis en erfgoed, actief betrekken bij de opmaak van die lijst. Hiervoor wordt minstens een oproep geplaatst in het gemeentelijk informatieblad en op de website van de gemeente.
Artikel 3. - Het college van burgemeester en schepenen legt de definitieve lijst ter kennisgeving voor aan de gemeenteraad. Intussen rapporteert het CBS, in de eerste maand van elk semester, over de vooruitgang van de opmaak van die lijst.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeente Roosdaal stemt er principieel mee in dat in het kader van een duurzaam beleid (op sociaal, ecologisch en economisch vlak), bij de aankoop van producten aandacht zal besteed worden aan de prijs die de producenten in ontwikkelingslanden voor hun product krijgen en aan hun arbeidsomstandigheden. Voor koffie* en een ander fairtrade product (nog nader te bepalen) zal de gemeente beroep doen op leveranciers die worden gecertificeerd door een keurmerk van eerlijke handel zoals Fairtrade Belgium, Fair For Life en Ecocert fairtrade of een alternatieve handelsorganisatie zoals Oxfam Wereldwinkels.
* Voor de koffie maakt de gemeente Roosdaal gebruik van het assortiment ‘Pelican Rouge’ dat erkend is door Ecovadis, een standaard voor duurzaamheid en transparantie in de toeleveringsketens. Volgens de organisatie van FairTradeGemeente heeft dit inderdaad een volledige Fairtrade koffie in het gamma zitten. Dit is de enige koffie die wordt aanvaard binnen de FairTradeGemeente. De gemeente dient bijgevolg met de leverancier af te spreken om koffie te leveren met het Fairtrade logo op (zie bijlage).
Ter info: Ecovadis is geen fairtradelabel, maar een ‘een standaard voor duurzaamheid en transparantie in de toeleveringsketens’. Dit biedt volgens de organisatie FairTradeGemeente nog geen garantie op alle nomen gesteld door de World Fair Trade Organisation.
Artikel 2: - De gemeente Roosdaal zal in haar interne en externe communicatie aandacht besteden aan haar duurzaam aankoopbeleid zodat ze op die manier haar informatie- en sensibilisatieopdracht uitvoert.
Artikel 3: - Er zullen in overleg met het GROS voorstellen uitgewerkt worden ter bevordering van het gebruik van producten uit eerlijke handel.
Artikel 4. - De gemeente Roosdaal zal de deelname en ondersteuning aan de werkgroep FairTradeGemeente bestendigen, ter bevordering van het verder uitrollen van de campagne FairTradeGemeente.
Artikel 5. - De gemeente Roosdaal behaalt en behoudt de 6 criteria waaraan het moet voldoen om de titel van FairTradeGemeente te krijgen.
● Criterium 1: Een geëngageerd gemeentebestuur: Het lokale bestuur keurt een resolutie goed die fair trade steunt en beslist om koffie en nog minstens één ander fairtradeproduct aan te kopen voor vergaderingen, op kantoor en in de cafetaria's. Verder promoot de gemeente op regelmatige basis het bewustzijn rond fair trade via communicatie naar haar personeel en inwoners toe.
● Criterium 2: Winkels & horeca:Minstens twee fairtradeproducten zijn duidelijk beschikbaar in de plaatselijke winkels en horecazaken. Daarvoor zijn er doelstellingen vooropgesteld per aantal inwoners. De winkels en horecazaken communiceren ook over het feit dat zij fairtradeproducten verkopen of serveren.
● Criterium 3: Scholen, bedrijven & organisaties: Een aantal scholen, bedrijven en organisaties (jeugdbeweging, sportclub, vereniging,…) gebruikt fairtradeproducten en communiceert daarover. Scholen zetten ook educatieve campagnes op om de kennis over en de betrokkenheid met fair trade te vergroten.
● Criterium 4: Communicatie & media: De campagne tracht te zorgen voor zoveel mogelijk media-aandacht op lokaal en regionaal niveau. Daardoor bereikt men een groot deel van de bevolking. En zo voelen lokale deelnemers zoals handelaars en organisaties zich gewaardeerd voor hun engagement. Rapporteer hier ook over de events die georganiseerd werden in de gemeente om eerlijke handel onder de aandacht te brengen van het brede publiek.
● Criterium 5: Trekkersgroep: Het vijfde criterium vereist een enthousiaste trekkersgroep. Er is een lokale trekkersgroep actief die de nodige initiatieven onderneemt om de titel te behalen. De lokale trekkersgroep bestaat bijvoorbeeld uit een gemeenteambtenaar, vrijwilligers, deelnemers aan de campagne (school, vereniging,…). Nadien zorgt die groep voor de continuïteit van de campagne en is ze verantwoordelijk voor een tweejaarlijkse beoordeling (Fair-O-Meter). Daaruit moet blijken dat de gemeente nog steeds een FairTradeGemeente is.
● Criterium 6: Lokale duurzame voeding: Het zesde criterium vereist het opzetten van een initiatief rond lokale en duurzame voeding. Om FairTradeGemeente te worden, lanceert men in de gemeente een initiatief dat lokale consumptie en productie van duurzame producten aanmoedigt: zowel thuis, als op de werkvloer en op openbare plaatsen. Er wordt over dit initiatief duidelijk gecommuniceerd. Om de titel te behalen én te behouden wordt een meerjareninitiatief of jaarlijks een kortlopend project opgestart.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.