BESLUIT:
Enig artikel - De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als schepen en gemeenteraadslid van de heer Herman Claeys.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad keurt de geloofsbrieven van de heer Jo Timmermans goed.
Artikel 2. - De gemeenteraad neemt akte van de eedaflegging van de heer Jo Timmermans in handen van de voorzitter
Artikel 3. - De rangorde van de gemeenteraadsleden wordt als volgt vastgesteld:
BESLUIT:
Artikel 1. - De gemeenteraad neemt kennis van de eedaflegging van de heer Johan Linthout.
Artikel 2. - De gemeenteraad neemt kennis van de rangorde:
RangordeOfficiële naamStatusBegindatum mandaat
Eerste schepenJohan Van LierdeEffectief4 januari 2019
Tweede schepenEmmanuel de BéthuneEffectief4 januari 2019
Derde schepenAn Van den SpiegelEffectief4 januari 2019
Vierde schepenJohan LinthoutEffectief30 september 2021
Vijfde schepenRudy BracquezEffectief4 januari 2019
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 26 augustus 2021 worden goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - Het zittingsverslag van de vergadering van de gemeenteraad van 26 augustus 2021 wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het gemeentebestuur zal toetreden tot de collectieve hospitalisatieverzekering die de Federale Pensioendienst heeft afgesloten met Ethias, in partnerschap met Medexel. De toetreding zal ingaan van 1 januari 2022 tot 31 december 2025.
Artikel 2. - Het bestuur neemt de premie van deze verzekering volledig ten laste in de uitgebreide formule voor:
• de statutaire personeelsleden;
• de personeelsleden met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;
• de personeelsleden met een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur of met een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde opdracht van minstens één jaar.
Artikel 3. - De hospitalisatieverzekering wordt ook aangeboden aan de volgende categorieën:
• de gepensioneerde personeelsleden;
• de gezinsleden van de personeelsleden.
Artikel 4. - De vrijwillige toetreding tot de voornoemde verzekering houdt voor het aangesloten bestuur de verbintenis in, de bijzondere en algemene bepalingen, van het lastenboek SFPD/S2100/2021/01.
Artikel 5. - Een exemplaar van dit raadsbesluit wordt aan de Federale Pensioendienst overgemaakt.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De gemeenteraad van Roosdaal hecht haar goedkeuring aan het document "Jaarverslag 2020 informatieveiligheid en GDPR" opgesteld door de Data Protection Officer (DPO) de heer Roman De Schrijver van Haviland Intercommunale.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van de opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, over het eerste semester van het boekjaar 2021.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De rekening voor het dienstjaar 2020 van de interlokale vereniging "Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland" wordt goedgekeurd.
Artikel 2. - De bijdrage van 33.668,57 euro voor het dienstjaar 2020 van de gemeente Roosdaal in de werking van de interlokale vereniging "Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland" wordt goedgekeurd.
Artikel 3. - Het gemeentebestuur van Liedekerke wordt van dit besluit in kennis gesteld.
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 12 juli 2021 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Sint-Gaugericus (parochie Pamel).
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 12 juli 2021 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Sint-Apollonia (parochie Ledeberg).
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 13 november 2020 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw te Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.
BESLUIT:
Enig artikel. – De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 12 juli 2021 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Sint-Martinus.
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 12 juli 2021 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Sint-Amandus (parochie Borchtlombeek).
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van 12 juli 2021 van de heer gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant betreffende de goedkeuring en de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020 van de kerkfabriek Sint-Amandus (kapelanie Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Hart van Maria - Kattem).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het bestek met nr. 2021022 en de raming voor de opdracht “Ontwikkelen ruimtelijke toekomstvisie Roosdaal”, opgesteld door de aankoopdienst en de dienst ruimtelijke ordening worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 74.415,00 euro (inclusief 21% BTW).
Artikel 2. - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad aanvaardt het ontslag van mevrouw Flora Joossens uit de raad van bestuur van de bibliotheek, als afgevaardigde voor de politieke strekking Groen.
Artikel 2. - De fractie Groen zal geen vervanger voorzien en zal niet meer deelnemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur wegens enerzijds tijdgebrek en anderzijds hebben zij alle vertrouwen in de werking van de raad van bestuur van de bibliotheek - goedkeuring.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De verlenging van de huurovereenkomst tussen de vzw Scholen Sint Franciscus, Lostraat 175 te 1760 Strijtem en het gemeentebestuur Roosdaal, voor de huur van een lokaal in functie van de organisatie van de nieuwe vestigingsplaats in Roosdaal van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Liedekerke voor het schooljaar 2021-2022, wordt goedgekeurd:
--------------------
OVEREENKOMST voor gebruik van zalen en/of lokalen
De VZW Scholen Sint-Franciscus Roosdaal stelt, volgens de algemene bepalingen van de overeenkomst en mits in achtneming van het huishoudelijk reglement volgende hierna vermelde zalen / lokalen ter beschikking voor gebruik door:
Naam:Dienst Onderwijs, gemeente Roosdaal
Adres:Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal
GSM:054 89 13 54
Email:onderwijs@Roosdaal.be
BTW-nr: BE 0207 515 365
vertegenwoordigd door mevrouw Emma Van Der Maelen, algemeen directeur, en de heer Koen Muyldermans, voorzitter van de gemeenteraad.
voor de volgende activiteit: Organisatie Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst afdeling Roosdaal.
en gebruik makend van volgende voorzieningen (omcirkelen wat van toepassing is):
oEat and Go
oCrealokaal
oKeuken met lokaalnr:
XAndere: WH 19
op de locatie: te Strijtem/Roosdaal.
tijdens de periode: van september 2021 tot 30 juni 2022
elke woensdagnamiddag van 13.15 uur tot 17.15 uur met uitzondering van de schoolvakantieperiodes.
De totale geïndexeerde gebruiksvergoeding voor een schooljaar bedraagt: 1.900,00 euro (*)
De gebruiker bevestigt dat hij het verschuldigde saldobedrag zal overmaken op de bankrekening van VZW Scholen Sint-Franciscus nr.IBAN BE02 2930 4502 5940
met vermelding van volgende referentie : Huur WH 19 – schooljaar 2021-2022
Volgende afspraken werden gemaakt met de huurder/gebruiker:
- m.b.t. het gebruik van de materialen:
Jaarlijks verplichte inventaris van gevaarlijke producten.
De inventaris bezorgen aan de technisch-adviseur coördinator (TAC).
Indien er in de loop van de contractperiode wijzigingen hieromtrent zijn, moet dit direct doorgegeven worden aan tac@sintfranciscus.be
- m.b.t. het sleutelbeheer:
Er worden 2 sleutels (A3) ter beschikking gesteld.
- m.b.t. de veiligheid:
De gehuurde ruimte heeft een evacuatie- en veiligheidsplan dat moet opgevolgd worden bij gevaar. Deze richtlijnen hangen op in de gehuurde ruimte.
- m.b.t. het gebruik van het gehuurde lokaal:
Bij het verlaten van de gehuurde lokalen moeten deze achtergelaten worden in de toestand zoals ze voor het gebruik werden aangetroffen.
Bij het niet netjes achterlaten van de lokalen of bij het beschadigen van het interieur of gebruikte materialen, wordt een schadevergoeding aangerekend.
Opmerkingen:
(*) Per schooljaar wordt de huurprijs geïndexeerd, de verhuurder informeert.
De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd maar de school heeft in juni de kans om het contract te verbreken voor het daaropvolgende schooljaar.
De gebruiker:
Naam: School:
Ingrid Limbourg
Handtekening Handtekening
Opgemaakt te Strijtem op 17 september 2021 in 2 exemplaren (voor huurder en verhuurder)
VZW Vrienden van de Scholen Sint-Franciscus, Lostraat 175, Roosdaal – www.sintfranciscus.be – info.vzwscholen@sintfranciscus.be -ondernemingsnummer: 0476.485.972 – RPR Brussel (Nederlandstalige rechtbank)
Rudy Bracquez Koen Muyldermans Kristof Cooreman Johan Van Lierde Jo Timmermans Wendy Godaert Tom De Koster Jan Van Den Bosch An Van den Spiegel Marc Devits Linda Van Huylenbroeck Annick Borloo Dirk Evenepoel Johan Linthout Jean Timmermans Eline De Vos Emma Van der Maelen Emmanuel de Béthune Christiane Bert Wim Goossens Linda Van den Eede Rudy Bracquez Koen Muyldermans Kristof Cooreman Johan Van Lierde Jo Timmermans Wendy Godaert Tom De Koster Jan Van Den Bosch An Van den Spiegel Marc Devits Linda Van Huylenbroeck Annick Borloo Dirk Evenepoel Johan Linthout Jean Timmermans Eline De Vos Emmanuel de Béthune Christiane Bert Wim Goossens Linda Van den Eede Johan Linthout Christiane Bert Koen Muyldermans Tom De Koster Wim Goossens Marc Devits Eline De Vos An Van den Spiegel Rudy Bracquez Dirk Evenepoel Emmanuel de Béthune Johan Van Lierde Jo Timmermans Jan Van Den Bosch Linda Van den Eede Kristof Cooreman Jean Timmermans Wendy Godaert Annick Borloo Linda Van Huylenbroeck aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 6 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
14 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen), Jo Timmermans (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
6 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA) en Jean Timmermans (N-VA).
Artikel 1. - De raad neemt kennis van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 november 2020 tot toekenning van een subsidie aan de lokale besturen om de contact- en bronopsporing ter bestrijding van de COVID-19-pandemie te versterken, het geconsolideerde besluit van de Vlaamse regering van 23 april 2021 tot toekenning van een subsidie aan de lokale besturen om de bronopsporing en het contactonderzoek ter bestrijding van de COVID-19-pandemie te versterken en het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juli 2021 tot toekenning van een subsidie aan de lokale besturen om de bronopsporing ter bestrijding van de COVID-19-pandemie te versterken.
Artikel 2. - De raad neemt kennis van het voorgelegde addendum.
Artikel 3. - De raad bekrachtigt de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 20 september 2021 betreffende goedkeuring addendum bij de samenwerkingsovereenkomst subsidiëring lokale bron- en contactopsporing in het kader van het wijzigingsbesluit van de Vlaamse Regering van 16 juli 2016.
BESLUIT:
Enig artikel. - De gemeenteraad keurt de landschapsvisie 2040 goed.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Na de bekendmaking van dit besluit wordt volgende organisatie van de ophaling en inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbaar bedrijfsafval goedgekeurd:
De huis-aan-huisophalingen:
- huishoudens (particulieren) zijn verplicht het gemeentelijk systeem te gebruiken en zijn niet vrij te kiezen hoe zij dit doen;
- alle woningen, uitgezonderd Papenheide 1, Woestijnveldweg 20, Kaaitvaartstraat 106 en Braambosweg 23, worden aan huis bediend, indien nodig met aangepast vervoer;
- de vermelde uitzonderingen kunnen niet bediend worden van op het grondgebied van Roosdaal en maken gebruik van de ophaaldienst van de aanpalende gemeente;
- de voorwaarden waaraan het aangeboden afval moet voldoen worden beschreven in de politieverordening;
- het afval aanbieden in rolcontainers is alleen toegelaten voor scholen en gemeentelijke entiteiten;
- het volledige grondgebied wordt per ophaalbeurt op dezelfde dag opgehaald.
RESTAFVAL
- het afval dient aangeboden te worden in de uniforme zak;
- de restafvalzakken zijn verkrijgbaar in 3 formaten: 60 liter, 30 liter en 15 liter;
- de ophaalfrequentie is tweewekelijks;
- er wordt opgehaald op donderdag.
GFT
- het afval dient aangeboden te worden in de uniforme zak;
- de GFT-zakken zijn verkrijgbaar in 3 formaten: 60 liter, 30 liter en 15 liter;
- de ophaalfrequentie is tweewekelijks van begin november tot einde maart en wekelijks vanaf begin april tot einde oktober;
- er wordt opgehaald op donderdag.
GROF VUIL
- de ophaalfrequentie is 3 maal per jaar;
- de aanvraag voor ophaling dient gemeld te worden aan Intradura uiterlijk één week voor de ophaling plaatsvindt;
- een ophaling aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website van Intradura, via e-mail naar grofvuil@intradura.be of telefonisch op 02/3341740;
- op de dag van de ophaling moet de aanvrager thuis te zijn;
- het aangeboden grof huisvuil wordt gewogen en moet ter plaatsen betaald worden via bancontact.
PAPIER en KARTON
- de ophaalfrequentie is 1 maal per maand;
- er wordt opgehaald op donderdag;
SNOEIHOUT
- het snoeihout wordt opgehaald samen met GFT;
- de ophaalfrequentie is tweewekelijks van begin november tot einde maart en wekelijks vanaf begin april tot einde oktober;
- er wordt opgehaald op donderdag.
PMD
- het PMD dient aangeboden te worden in de blauwe zak van 60 liter;
- de ophaalfrequentie is tweewekelijks;
- er wordt opgehaald op donderdag.
BEDRIJFSAFVAL
- bedrijfsafval moet selectief verwijderd worden conform het Vlarema en de richtlijnen van de OVAM;
- bedrijfsafval vergelijkbaar met huishoudelijk afval kan aangeboden worden in het circuit van de huishoudens indien het aangeboden afval aan dezelfde voorwaarden voldoet zoals beschreven in de politieverordening.
De Wijkinzamelingen:
GLASBOL
- het aantal voldoet aan de richtlijnen van Ovam;
- er staan glasbollen op de volgende locaties: Brusselstraat, Hoogstraat, Steenmeersstraat, Kristus Koninglaan, Kerkstraat, Gustaaf Ponchautstraat;
- de opkuis rondom de glasbol wordt uitgevoerd door de technische dienst.
TEXTIELCONTAINER
- het aantal voldoet aan de richtlijnen van Ovam;
- voor het plaatsen van een kledijcontainer op het grondgebied van Roosdaal (privaat en openbaar domein) zijn de bepalingen van het besluit 27 februari 2004 van de gemeenteraad tot het plaatsen van kledijcontainers op het grondgebied van de gemeente Roosdaal, van toepassing (een toelating van het college van burgemeester vereist en een ophaling met zakken blijft verboden).
KRINGLOOPCENTRUM
- de overeenkomst tussen de gemeente en 't Vierkant goedgekeurd bij besluit van de gemeenteraad op 31 maart 2006 blijft ongewijzigd van kracht.
KGA
- de wijkinzameling werd stopgezet, KGA kan aangeboden worden op het recyclagepark.
COMPOSTVATEN- EN BAKKEN
- Intradura staat in voor de aankoop;
- de gemeente staat in voor de verkoop en aflevering.
ASBESTAFVAL
- in de loop van het najaar 2021 start Intradura met een huis-aan-huis ophalingsdienst van asbestafval bij particulieren;
- de dienstverlening behelst volgende aspecten:
- het begeleiden en informeren van inwoners hoe men veilig zelf de asbestmaterialen verwijderd a.h.v. een huisbezoek door een asbestexpert;
- bezorgen van grote plaatzakken (30,00 euro/plaatzak, te betalen door de aanvrager) en 2 gratis PMB-kits per aanvrager;
- bezorgen van een asbestcontainer (170,00 euro/container, te betalen door de aanvrager) en 2 gratis PMB-kits per aanvrager;
- het ophalen van het asbestafval (in plaatzakken of container) met een containerwagen.
Artikel 2. - De simulatie van Intradura met betrekking tot de te verwachten kostprijs en ingeschatte kost voor de gemeentebesturen per ophaling asbestafval maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. - Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 286 van het Decreet Lokaal Bestuur, bekend gemaakt via de website van de gemeente.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad adviseert positief over de plaatsing en het gebruik van tijdelijke vaste bewakingscamera’s op openbaar domein, d.w.z. een niet-besloten plaats wat overeenstemt met het volledige grondgebied van de gemeente, door de gemeentelijke GAS-vaststellers.
Artikel 2. - De gemeenteraad keurt het reglement "tijdelijk vast cameratoezicht op het openbaar domein" goed.
Artikel 3. - De uitvoeringstijd voor de plaatsing en het gebruik van tijdelijke vaste bewakingscamera’s is onbeperkt.
Artikel 4. - Afschrift van onderhavige beslissing wordt overgemaakt aan de politiezone Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke en de gemeentelijke GAS-vaststellers die instaan voor de aanmelding van de bewakingscamera’s bij de politiediensten, de plaatsing van de bij wet vereiste pictogrammen en het bij wet voorziene register van de beeldverwerkingsactiviteiten.
Artikel 5. - Dit besluit wordt bekend gemaakt overeenkomstig de bepalingen van het Decreet Lokaal Bestuur.
--------------------
Bijlage.
GEMEENTELIJK REGLEMENT TIJDELIJK VAST CAMERATOEZICHT OP HET OPENBAAR DOMEIN
Artikel 1 - Begripsbepalingen
In dit reglement wordt verstaan onder:
1. "wet van 30 juli 2018": de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
2. "Camerawet": de wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera’s.
3. "verwerkingsverantwoordelijke": de natuurlijke persoon of rechtspersoon, de overheidsinstantie, de dienst of een ander orgaan die/dat, alleen of samen met anderen, het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt.
4. "cameratoezicht": toezicht met behulp van camera- en videotechnieken voor veiligheidsdoeleinden.
5. "verwerking van beelden": elk opnamesysteem, analoog of numeriek, al dan niet onderbroken, met of zonder bewaring van deze opnames, op welke drager dan ook.
6. "tijdelijke vaste camera": bewakingscamera die voor een beperkte tijd op een plaats wordt opgesteld met als doel hetzij een welbepaald evenement te bewaken, hetzij op regelmatige tijdstippen te worden verplaatst om op een andere plaats te worden opgesteld overeenkomstig de doeleinden die eraan werden toegewezen.
Artikel 2 - Doel van de verwerking van beelden
De verwerking van beelden omvat volgende doelstellingen:
• overlast in de zin van artikel 135 van de nieuwe gemeentewet, te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, de naleving van gemeentelijke reglementen te controleren of openbare orde te handhaven;
• misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen of op te sporen;
• verschaffen van informatie die de GAS-vaststellers en de politie in staat stelt bedoelde overlast en misdrijven op te sporen en te vervolgen;
• optimaliseren van de ingezette gemeentelijke preventieve maatregelen in combinatie met handhaving;
• de beelden worden voor geen enkel ander doeleinde gebruikt.
Artikel 3 - Categorieën van personen opgenomen in de verwerking van beelden
De verwerking van beelden bevat uitsluitend gegevens over bezoekers van de onmiddellijke omgeving van de camera’s.
De tijdelijke vaste camera's kunnen op het openbaar domein over de volledige gemeente geplaatst worden.
Er wordt op toegezien dat de camera's niet specifiek gericht worden op een plaats waarvoor de verantwoordelijke voor de verwerking niet zelf de gegevens verwerkt, tenzij hij daarvoor expliciet de toestemming heeft van de verantwoordelijke voor de verwerking van de betrokken plaats.
Artikel 4 - Soorten van gegevens, wijze van verkrijging
De verwerking van beelden bestaat uit beelden van zodanige kwaliteit dat personen/voertuigen/nummerplaten te identificeren zijn.
De in het eerste lid bedoelde gegevens worden verkregen met behulp van camera’s in de openbare ruimte die niet in real time opgevolgd worden (opnames).
Het bekijken van beelden in real time is uitsluitend toegestaan onder toezicht van de politiediensten.
De camera's mogen in geen geval beelden opleveren die de intimiteit van een persoon schenden of gericht zijn op het inwinnen van informatie over de filosofische, religieuze, politieke, syndicale gezindheid, etnische of sociale origine, het seksuele leven of de gezondheidstoestand.
Elk heimelijk gebruik van bewakingscamera’s is verboden.
Artikel 5 - Het beheer, de bewerking en de verwerking van beelden
Enkel individuen aangesteld door de verwerkingsverantwoordelijke hebben toegang tot de opgenomen beelden tenzij de wet dit anders bepaalt.
De beelden moeten een waarmerk bevatten om de echtheid ervan te garanderen.
De gegevens mogen op geen enkele wijze bewerkt worden.
Artikel 6 - Toegang tot de beelden
De apparatuur voor het systeem van de camerabewaking staat opgesteld in het administratief centrum, Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal teneinde de toegankelijkheid tot het systeem te kunnen bewaken.
Het bekijken van deze beelden in real time is uitsluitend toegestaan onder toezicht van de politiediensten opdat de bevoegde diensten onmiddellijk kunnen ingrijpen bij misdrijf, schade, overlast of verstoring van de openbare orde en deze diensten in hun optreden optimaal kunnen worden gestuurd.
De toegang tot deze beelden in real time is ook toegestaan om het de bevoegde overheden en diensten mogelijk te maken om de veiligheid bij belangrijke evenementen die een impact kunnen hebben op de openbare orde en de veiligheid van de bevolking te coördineren en ook om de evolutie van de noodsituaties op te volgen om het beheer ervan te coördineren. Hierbij beoogt men overheden, diensten en personen die hierin een rol moeten spelen, desgevallend bijeengebracht in crisis- of coördinatiestructuren op lokaal, provinciaal of nationaal niveau, zoals de operationele commandoposten, de coördinatiecomités en de nationale crisiscellen (minister van Binnenlandse Zaken, leden van het openbaar ministerie, de provinciegouverneur, de burgemeester, of hun gemachtigden, de ambtenaar belast met de noodplanning en de diensten die optreden in het kader van de betrokken disciplines (hulpverleningszones, operationele eenheden van de civiele bescherming, gezondheidsinspecteur, …)).
Deze personen hebben een discretieplicht omtrent de persoonsgegevens die de beelden opleveren.
De verwerkingsverantwoordelijke waakt erover dat onbevoegde personen geen toegang hebben tot het systeem.
Het bekijken van opnames gebeurt enkel door de personen aangeduid door de verwerkingsverantwoordelijke, dit omvat gemeentelijke vaststellers en milieutoezichthouders. Bij langdurige afwezigheid van één of meerdere van de aangestelde personeelsleden kan het college van burgemeester en schepenen een of meerdere vervangers aanstellen.
Artikel 7 - Verstrekking aan gemeentelijke en niet-gemeentelijke organisaties
De beelden worden niet doorgegeven aan derden tenzij de verwerkingsverantwoordelijke hier wettelijk toe verplicht is of aan instanties die hier wettelijk toe bevoegd zijn, bijvoorbeeld politiediensten in kader van hun bevoegdheden van bestuurlijke of gerechtelijke politie.
In het kader van de opmaak van een proces-verbaal of bestuurlijk verslag voor een gemeentelijke administratieve sanctie, milieu-inbreuk of milieumisdrijf kunnen ook gegevens verstrekt worden aan de gemeentelijke GAS-vaststellers/milieuambtenaar.
Artikel 8 - Verwijdering en vernietiging van gegevens
De beelden worden niet langer bijgehouden dan één maand.
Alleen in het geval gegevens noodzakelijk zijn voor opsporingsonderzoek van de politie en moeten dienen als bewijsmateriaal tijdens een rechtszitting, indien beelden een bijdrage kunnen leveren tot het bewijzen van een misdrijf, van schade of van overlast of het identificeren van een dader, een verstoorder van de openbare orde, een getuige of een slachtoffer, kunnen gegevens langer bewaard worden.
De gegevens worden in dat geval bewaard tot het opsporingsonderzoek en de gerechtelijke procedure zijn afgerond.
Na de gestelde bewaarduur worden de beelden gewist van alle datadragers.
Artikel 9 - Informatieplicht
De zone onder cameratoezicht wordt gesignaleerd met aangepaste signalisatie (pictogrammen) ter hoogte van de invalswegen.
De pictogrammen bevatten alle wettelijk verplichte vermeldingen.
Artikel 10 - Inzagerecht
Iedere gefilmde persoon heeft een recht van toegang tot de beelden.
Hij richt daartoe een gemotiveerd verzoek aan de verwerkingsverantwoordelijke conform artikel 12 van de Camerawet en conform de wet van 30 juli 2018.
Artikel 11 - Inwerkingtreding – overgangsbepalingen
Dit reglement treedt in werking de dag van goedkeuring door de gemeenteraad.
De verwerkingsverantwoordelijke moet uiterlijk de dag vóór de ingebruikneming van zijn bewakingscamera's, zijn bewakingscamera's aangeven bij de politiediensten. Deze aangifte moet vervolgens worden bijgewerkt wanneer er een verandering wordt aangebracht aan het camerabewakingssysteem (verwijderen of toevoegen van camera's, wijziging van de bewaringstermijn,...).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel - De door de heer Pieter Muylaert (namens Topo-Immo BV), Nieuwstraat 9 te 9450 Haaltert binnen de grenzen van de te verkavelen percelen gelegen: Kriebrugstraat ZN, (afd. 1) sectie A 81 F en (afd. 1) sectie A 82 B voorgestelde rooilijn op 6,00 meter uit de as van de Kriebrugstraat, wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het rooilijnplan, met datum van 04 augustus 2018, opgemaakt door landmeter Bjorn Cornelis, waarbij voorgesteld wordt de rooilijn 4 meter achter de bestaande rooilijn te leggen en dus een strook grond met een oppervlakte van 24 m² af te splitsen van het perceel afdeling 4 sectie C nr. 96 E, wordt voorlopig vastgesteld.
Artikel 2. - Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de organisatie van het openbaar onderzoek naar de nieuwe rooilijn conform de bepalingen van het decreet houdende de gemeentewegen.
Artikel 3. - De eenzijdige verkoopbelofte grond, met datum van 6 januari 2020, waarbij de familie Van Der Perre Freddy, Weverstraat 92 te 1761 Roosdaal een optie geven aan de gemeente Roosdaal voor het aankopen van een strook grond met een oppervlakte van 24 m², afgesplitst van het perceel afdeling 4 sectie C nr. 96 E, waarvan zij eigenaars zijn en geschat aan 0 euro (gratis grondafstand ten algemene nutte), wordt goedgekeurd.
Artikel 4. - Notaris Peter De Schepper, met standplaats te Roosdaal, wordt aangesteld om de akte te verlijden.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad gaat principieel akkoord met de plannen en de eerste raming van 177.232,28 euro (exclusief 21% BTW) van Studiebureau Jonckheere,Werkhuizenstraat 4 te 3010 Leuven voor het gecombineerd project Aquafin 22.276 aansluiting Koning Albertstraat en het GIP-project B2018069 - aanleg gescheiden rioleringsstelsel in de Koning Albertstraat tussen Molenkauter en Jozef Jansstraat: Fase 4.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.