BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel - De gemeenteraad bekrachtigt het burgemeesterbesluit van 19 oktober 2020 inzake het niet fysiek toelaten van gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn.
Stemming acceptatie hoogdringend punt Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens aantal voorstanders: 0 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0
BESLUIT:
Stemming acceptatie hoogdringend punt
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De gemeenteraad bekrachtigt het burgemeesterbesluit van 29 oktober 2020 houdende bijkomende maatregelen in diverse sectoren ter beteugeling van de covid-19 pandemie.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De tijdelijke politieverordening van 19 oktober 2020 van de burgemeester inzake het invoeren van een mondmaskerverplichting in de schoolomgevingen te bekrachtigen.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2020 worden goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - Het zittingsverslag van de vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2020 wordt goedgekeurd.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Dirk Evenepoel Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Jan Van Den Bosch Herman Claeys Eline De Vos Koen Muyldermans Johan Van Lierde Wim Goossens Rudy Bracquez Tom De Koster Christiane Bert Marc Devits Johan Linthout Peggy Bulterijs Annick Borloo Linda Van den Eede Linda Van Huylenbroeck Wendy Godaert Jean Timmermans Kristof Cooreman aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
14 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
7 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA) en Peggy Bulterijs (N-VA).
Artikel 1. - De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West op 10 december 2020 goed met als agendapunten:
1. aanpassen van de statuten als volgt:
a. wijziging van het doel/voorwerp
b. - aanpassen van de titels van hoofdstukken I en II en bijlage 1 en 3
- aanpassen van de bestaande artikels 2, 2bis, 3, 3bis, 3ter, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16bis, 17, 19, 23, 24, 26, 28, 29, 30, 33bis, 34, 35, 36bis, 36quater, 37, 40, 41, 42, 44, en bijlage 1, 2 en 3
- toevoegen van artikel 7, 8bis, 33ter, 37bis, en 46
- schrappen van de inleiding bij hoofdstuk IV
2. verlenen van machtiging aan de secretaris van de Raad van Bestuur en/of een medewerker van de directie Secretariaat-generaal van Fluvius System Operator om de beslissingen genomen in de agendapunten 1, 5 en 6 bij authentieke akte te doen vaststellen
3. bespreking in het kader van artikel 432 van het Vlaamse decreet lokaal bestuur houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2021
4. vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 ev WVV
5. statutaire benoemingen
6. a. aanvaarding van de uitbreiding van de aansluiting van deelnemer(s) voor de activiteit openbare verlichting (verlichtingstoestellen, lichtbronnen en steunen) en diensten als onderdeel van 'licht als dienstverlening' - verslag van de raad van bestuur en van de commissaris overeenkomstig het artikel 6:110 WVV houdende de inbreng in natura voor de toetredingen per 1 juli 2020 en per 10 december 2020
b. desgevallend aanvaarding/uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten
7. statutaire mededelingen
Artikel 2. - In geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die fysiek dan wel digitaal zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West op 10 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikelen 1 en 2 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - In geval van schriftelijke algemene vergadering
Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van doel/voorwerp. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde buitengewone algemene vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en met de kennisgeving aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius West, ter attentie van het secretariaat, via vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Koen Muyldermans Jan Van Den Bosch Herman Claeys Johan Linthout An Van den Spiegel Johan Van Lierde Dirk Evenepoel Tom De Koster Wim Goossens Christiane Bert Emmanuel de Béthune Rudy Bracquez Linda Van Huylenbroeck Eline De Vos Wendy Godaert Kristof Cooreman Peggy Bulterijs Marc Devits Linda Van den Eede Jean Timmermans Annick Borloo aantal voorstanders: 12 , aantal onthouders: 9 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
12 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
9 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA), Peggy Bulterijs (N-VA), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
Artikel 1. - De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius West met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het doel/voorwerp van Fluvius West.
Artikel 2. - In geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die fysiek dan wel digitaal zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West op 10 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikelen 1 en 2 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - In geval van schriftelijke algemene vergadering
Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van doel/voorwerp. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd en dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde buitengewone algemene vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en met de kennisgeving aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius West, ter attentie van het secretariaat, via vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Johan Van Lierde Dirk Evenepoel Marc Devits Koen Muyldermans An Van den Spiegel Christiane Bert Eline De Vos Herman Claeys Johan Linthout Wim Goossens Emmanuel de Béthune Rudy Bracquez Jan Van Den Bosch Tom De Koster Jean Timmermans Linda Van den Eede Peggy Bulterijs Kristof Cooreman Annick Borloo Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
14 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
7 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA) en Peggy Bulterijs (N-VA).
Artikel 1. - De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Fluvius opdrachthoudende vereniging op 9 december 2020 met als agendapunten:
1. aanpassen van de statuten als volgt:
aanpassen van de titels van Hoofdstukken I, II en III en schrappen van Hoofdstuk VI
aanpassen van de bestaande artikels 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8ter, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 26bis, 27, 30, 34, 35, 37, 39, 40, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 en bijlage 1
toevoegen van een artikel 2bis
schrappen van de bestaande artikelen 8bis, 9, 11bis, 27bis, 28, 29, 31, 32 en 33
hernummeren van de volledige statuten;
2. verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur en/of een medewerker van de directie Secretariaat-generaal van Fluvius System Operator om de beslissingen genomen in de agendapunten 1 en 4 bij authentieke akte te doen vaststellen;
3. bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van het door de raad van bestuur opgestelde budget 2021;
4. statutaire benoemingen;
5. statutaire mededelingen.
Artikel 2. - in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging op 9 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - in geval van schriftelijke algemene vergadering
Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde buitengewone algemene vergadering.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Eline De Vos Jan Van Den Bosch Marc Devits Christiane Bert Johan Van Lierde Rudy Bracquez Tom De Koster An Van den Spiegel Herman Claeys Wim Goossens Emmanuel de Béthune Dirk Evenepoel Johan Linthout Koen Muyldermans Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Wendy Godaert Annick Borloo Jean Timmermans Linda Van den Eede aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
14 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen), Eline De Vos (Groen) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
7 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA) en Peggy Bulterijs (N-VA).
Artikel 1. - De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging.
Artikel 2. - in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging op 9 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - in geval van schriftelijke algemene vergadering
Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde buitengewone algemene vergadering.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Jan Van Den Bosch Johan Van Lierde Herman Claeys Dirk Evenepoel Christiane Bert Wim Goossens Tom De Koster Rudy Bracquez Johan Linthout Koen Muyldermans An Van den Spiegel Emmanuel de Béthune Linda Van Huylenbroeck Wendy Godaert Marc Devits Kristof Cooreman Eline De Vos Jean Timmermans Linda Van den Eede Annick Borloo Peggy Bulterijs aantal voorstanders: 12 , aantal onthouders: 9 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
12 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
9 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA), Peggy Bulterijs (N-VA), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
Artikel 1. - De gemeenteraad keurt volgende agendapunten goed van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Iverlek op dinsdag 8 december 2020, als volgt:
1. aanpassen van de statuten als volgt:
a. wijziging van het doel/voorwerp;
b. - aanpassen van de titels van Hoofdstukken I en II
- aanpassen van de bestaande artikels 2, 2bis, 3, 4, 4bis, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16bis, 17, 19, 24, 27bis, 28, 29bis, 30, 31, 32, 35, 36, 37, 37bis, 38, 40, bijlage 1, 1bis en bijlage 3;
- toevoegen van een artikel 29ter;
2. verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur en/of een medewerker van de directie Secretariaat-generaal van Fluvius System Operator om de beslissingen genomen in de agendapunten 1, 4 en 5 bij authentieke akte te doen vaststellen;
3. bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2021
4. vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 ev WVV;
5. statutaire benoemingen;
6. a. aanvaarding van de uitbreiding van de aansluiting van deelnemer(s) voor de activiteit openbare verlichting (verlichtingstoestellen, lichtbronnen en steunen) en diensten als onderdeel van 'licht als dienstverlening' - verslag van de raad van bestuur en van de commissaris overeenkomstig het artikel 6:110 WVV houdende de inbreng in natura voor de toetredingen per 1 juli 2020 en per 8 december 2020
b. desgevallend aanvaarding/uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten;
7. statutaire mededelingen.
Artikel 2. - in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die fysiek dan wel digitaal zal deelnemen aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Iverlek op 8 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikelen 1 en 2 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - in geval van schriftelijke algemene vergadering
Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van doel/voorwerp. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde Buitengewone Algemene Vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en met de kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Iverlek, ter attentie van het secretariaat, uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Jan Van Den Bosch Tom De Koster Dirk Evenepoel Christiane Bert Herman Claeys Koen Muyldermans An Van den Spiegel Johan Van Lierde Emmanuel de Béthune Rudy Bracquez Johan Linthout Wim Goossens Kristof Cooreman Wendy Godaert Jean Timmermans Peggy Bulterijs Annick Borloo Eline De Vos Linda Van den Eede Marc Devits Linda Van Huylenbroeck aantal voorstanders: 12 , aantal onthouders: 9 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
12 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
9 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA), Peggy Bulterijs (N-VA), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
Artikel 1. - De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Iverlek met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het doel/voorwerp van Iverlek.
Artikel 2. - In geval van een fysieke of digitale algemene vergadering
De vertegenwoordiger van de gemeente die fysiek dan wel digitaal zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Iverlek op 8 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikelen 1 en 2 van onderhavige beslissing.
Artikel 3. - In geval van schriftelijke algemene vergadering
De gemeenteraad verleent zijn akkoord over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van doel/voorwerp. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente) als een bindend akkoord te worden beschouwd en dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst 'houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers' die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde buitengewone algemene vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.
Artikel 4. - Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en met de kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Iverlek, ter attentie van het secretariaat, via vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Onderstaande samenwerkingsovereenkomst tussen de eerstelijnszone Pajottenland en de gemeente Roosdaal wordt goedgekeurd:
--------------------
Tussen:
ELZ Pajottenland vzw, met maatschappelijke zetel te Rombautstraat 2A te 1760 Roosdaal en met ondernemingsnummer 0316.380.841 en vertegenwoordigd door de heer Jean-Paul Souffriau, voorzitter.
En:
Bever,
en
Dilbeek,
en
Galmaarden,
en
Gooik,
en
Herne,
en
Lennik,
en
Roosdaal, vertegenwoordigd door de heer Koenraad Muyldermans, voorzitter gemeenteraad en mevrouw Emma Van der Maelen, algemeen directeur
en
Ternat,
Hierna genoemd: de ondertekende partijen
Deze samenwerkingsovereenkomst wordt opgesteld met het oog op het ontvangen van subsidies in het kader van het ‘Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan de zorgraden om de contact- en bronopsporing ter bestrijding van de Covid-19-pandemie te versterken’.
ONDERWERP VAN DE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST
Deze overeenkomst wordt afgesloten om tegemoet te komen aan de verplichting uit het Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan de zorgraden om de contact- en bronopsporing ter bestrijding van de Covid-19-pandemie te versterken. Artikel 2 van dit besluit stelt dat in de schoot van de zorgraden een pool van huisbezoekers moet opgericht worden waarmee de 3 in het BVR omschreven rollen of taken kunnen uitgevoerd worden, m.n.:
oCOVID-coaching: het voorbereiden van de burger op een contact vanuit het (centrale) callcenter evenals het ondersteunen van de burger in zelfisolatie,
ocomplexe contactopsporing: het inventariseren van de verschillende contacten van een indexpatiënt in een complexe situatie (bv. evenement, horeca),
obronopsporing: het leggen van verbanden waardoor ogenschijnlijk ad random besmettingen tot één en dezelfde bron kunnen worden teruggebracht (bv. één bedrijf).
De overeenkomst richt zich specifiek naar volgende afspraken:
ode organisatie en coördinatie van de pool huisbezoekers : wie neemt hierbinnen welke rol op en welke aandeel van de voorziene subsidie wordt hiervoor ter beschikking gesteld ;
odeelname aan de pool huisbezoekers : per organisatie wordt bepaald wie ze als huisbezoeker voor welk aandeel (uitgedrukt in delen van ½ werkdag) ter beschikking kunnen stellen van de pool huisbezoekers.
ORGANISATIE EN COÖRDINATIE VAN DE POOL HUISBEZOEKERS
De pool huisbezoekers wordt ingericht binnen het COVID-19 team van de zorgraad. In het kader van deze samenwerkingsovereenkomst worden de nodige afspraken gemaakt om te bepalen door wie de organisatie en coördinatie van de pool huisbezoekers wordt uitgevoerd. Deze taken kunnen worden opgenomen door medewerkers van de zorgraad, één of meer lokale besturen of een organisatie binnen het werkingsgebied van de eerstelijnszone.
Hieronder volgt een opsomming van te voorziene organisatie- en coördinatietaken:
(in deze lijst kunnen volgens afspraak taken toegevoegd of geschrapt worden):
•Centraal aanspreekpunt zijn voor huisartsen m.b.t. (potentieel) complexe casussen n.a.v. contactonderzoek en quarantainemaatregelen, wat betreft de niet-medische aspecten
•Organisatie pool huisbezoekers:
oSamenstelling pool
oOpleiding organiseren
oBeheer persoonlijke beschermingsmaterialen
•Coördinatie opdrachten pool huisbezoekers
oTriage inkomende dossiers huisartsen, i.s.m. medisch expert
oInschakelen huisbezoekers (planning)
oOrganiseren bereikbaarheid + permanentie pool huisbezoekers
•Aansturing pool huisbezoekers
oOndersteunen en coachen huisbezoekers
oEvt. complexe dossiers mee opnemen (vb. opname nodig)
oCapteren opleidingsnoden
oEvt. intervisie organiseren
•Brugfunctie verzorgen tussen de huisbezoekers en de toegewezen lokale field agent
•Overkoepelende administratie van de uitgevoerde taken door de huisbezoekers
•Vanuit de helikopterview die men op eerstelijnszoneniveau heeft signaalfunctie opnemen (knelpunten, opportuniteiten, prioriteiten…)
oM.b.t. de lokale situatie: t.a.v. lokale besturen
oM.b.t. de eerstelijnszone: t.a.v. de zorgraad
oM.b.t. vraag en aanbod lokaal of bovenlokaal
De hierboven genoemde organisatie- en coördinatietaken zullen worden opgenomen door de medewerk(st)er van ELZ Pajottenland die vrijgesteld is om de functie van “coördinator pool huisbezoekers” op te nemen in samenwerking met de gemeentelijke aanspreekpunten van de huisbezoekers. Elke gemeente heeft een aanspreekpunt aangeduid die, op het moment dat het nodig is, binnen het eigen personeel en/of vrijwilligers zal kijken wie beschikbaar is en het best geplaatst is om de “huisbezoeken” (in de eerste plaats opteren wij voor telefonisch contactnames) op te nemen.
(naam en adresgegevens van de organisatie(s) en/of het/de loka(a)l(e) bestu(u)r(en) die deze taken zullen opnemen, indien mogelijk met naam en voornaam van de persoon die hiervoor worden aangewezen)
Roosdaal – OCMW Roosdaal, Kerkstraat 4 1761 Roosdaal – Sofie Van Hamme, coördinator De beschikbare middelen voor deze taak die in het kader van het bovengenoemde BVR worden toegewezen aan de zorgraad, zullen als volgt worden verdeeld tussen bovengenoemde organisatie(s) en/of loka(a)l(e) bestu(u)r(en):
De subsidie voor de samenstelling, organisatie, coaching en inzet van een pool huisbezoekers zal integraal door ELZ Pajottenland aangewend worden om extra personeel aan te trekken dat volledig ingezet wordt voor de uitvoering van de extra taken, toegewezen aan de zorgraden, in het kader van de lokale Corona-aanpak, alsook om de daarbij horende werkings- en organisatiekosten te dragen.
DEELNAME AAN DE POOL HUISBEZOEKERS
De pool huisbezoekers wordt samengesteld uit ervaren mensen. De voorkeur gaat uit naar mensen met een zorg- of welzijnsprofiel bv.:
•maatschappelijk werkers van de lokale besturen (OCMW), of voorzieningen werkzaam in de eerstelijnszone (CAW, Dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds , Dienst voor Gezinszorg, CGG…)
•lokale buurtwerkers
•straathoekwerkers
Ook vrijwilligers kunnen deel uitmaken van de pool huisbezoekers op voorwaarde dat ze beschikken over dezelfde competenties en kwalificaties als de beroepsprofielen.
Competenties waarover de huisbezoekers dienen te beschikken zijn o.m.
•outreachend te werken
•zorg- en ondersteuningsnoden in te schatten o.b.v. vraagverheldering
•gepast door te verwijzen
•…
De verwachte kennis en vaardigheden:
•kennis van de sociale kaart - zowel het aanbod aan vrijwilligerswerk als het professionele het zorgaanbod - van het werkingsgebied
•motiverende gesprekvoering kunnen voeren
•oplossingsgericht zijn
•empathisch zijn
•…
De huisbezoekers hebben de infosessie voor COVID-19-huisbezoekers, georganiseerd door ELZ Pajottenland, gevolgd.
De huisbezoekers worden binnen hun organisatie voor een aangeduid deel van hun tijd vrijgesteld om bij te dragen aan de uit te voeren huisbezoeken.In het kader van deze samenwerkingsovereenkomst worden de taken die worden uitgevoerd als huisbezoeker beschouwd als behorende tot het reguliere takenpakket van de beroepskracht. Er wordt hiervoor dus geen aparte vergoeding voorzien. Indien er omwille van de epidemiologische situatie geen nood is aan de inzet van (een deel van) de voorziene huisbezoekers, blijven deze medewerkers uiteraard binnen hun eigen organisatie prestaties leveren. Huisbezoekers blijven onder de aansturing, aansprakelijkheid en verzekering van hun respectieve werkgevers vallen.
(Geef in onderstaande tabel – per huisbezoeker – op welke organisatie haar/hem vrijstelt en het aantal uren waarvoor de huisbezoeker inzetbaar is voor de pool)
naam en voornaam aanspreekpunt | tewerkstellende organisatie | #uren inzetbaar |
Ann Sevenoo | Lokaal bestuur Bever | afhankelijk van de nood op basis van de aanwezigheid van het virus in de gemeente |
Els Sorgeloos | Lokaal bestuur Dilbeek |
|
Francine De Smet | Lokaal bestuur Galmaarden |
|
Karolien Dumongh/Marijke Decoster | Lokaal bestuur Gooik |
|
Kris Poelaert | Lokaal bestuur Herne |
|
Machteld De Kegel/Chantal Musch | Lokaal bestuur Lennik |
|
Sofie Van Hamme | Lokaal bestuur Roosdaal |
|
Fri De Keyzer | Lokaal bestuur Ternat |
|
Voor de vrijwilligers die deel uitmaken van de pool huisbezoekers wordt hieronder bepaald welke organisatie deze vrijwilligers inschrijft in de vrijwilligersverzekering en welke organisatie de vrijwilligersvergoeding uitbetaalt.
naam en voornaam vrijwilliger | organisatie die vrijwilliger inschrijft en vrijwilligersvergoeding uitbetaalt | #uren inzetbaar |
Joske Fontaine | Lokaal bestuur Gooik | afhankelijk van de nood op basis van de aanwezigheid van het virus in de gemeente |
Lieve Vanrysselberghe |
|
|
Ann Debraine |
|
|
Jo Baert |
|
|
Annita Claes |
|
|
DUUR VAN DEZE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST
Deze overeenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd beginnend bij de ondertekening van deze overeenkomst en uiterlijk eindigend op 31 juli 2021.
Opgesteld in 9 exemplaren, ondertekend te Roosdaal op .............................., waarvan elke ondertekende partij verklaart er één ontvangen te hebben. Eén exemplaar wordt toegestuurd aan het Agentschap Zorg en Gezondheid om te voldoen aan de subsidievoorwaarde in het kader van het voornoemde BVR.
VOOR AKKOORD
--------------------
Artikel 2. - De eerstelijnszone Pajottenland wordt op de hoogte gebracht van deze beslissing.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel - Het subsidiereglement ter ondersteuning zorgverstrekkers voor de huur van bijkomende ruimte omwille van de COVID-19 pandemie wordt goedgekeurd als volgt:
Artikel 1
Met ingang van 1 november 2020 en voor een periode eindigend op 31 december 2021 wordt er een subsidie ter ondersteuning van de Roosdaalse zorgverstrekkers voor de huur van bijkomende ruimte omwille van de COVID-19 pandemie voorzien.
Artikel 2
De 'huur van bijkomende ruimte omwille van COVID-19’ wordt voor dit reglement als volgt omschreven:
•de huidige ruimtes van zorgverstrekkers zijn onvoldoende omwille van de toenemende zorgvragen omwille van COVID-19
•omwille van veiligheidsredenen is een afzonderlijke ruimte noodzakelijk
Artikel 3
Dit reglement treedt in werking vanaf 1 november 2020 tot en heeft een looptijd tot met 31 december 2021.
Artikel 4
De aanvraag gebeurt via het aanvraagdocument dat te vinden is op de website van de gemeente.
Artikel 5
De aanvraag tot subsidiëring moet gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen. Het college van burgemeester en schepenen oordeelt over de toekenning van de subsidies.
Artikel 6
Zorgverstrekkers die in aanmerking willen komen moeten bovendien beschikken over een erkenning door het RIZIV. Het bewijs hiervan dient samengevoegd te worden met de subsidieaanvraag.
Artikel 7
Om in aanmerking te komen moet de aanvrager:
•een actieve en permanente werking kunnen aantonen in Roosdaal;
•een erkenning door het RIZIV hebben.
Artikel 8
Zorgverstrekkers die in aanmerking komen, maken aanspraak op een subsidie van de helft van de huurprijs met een maximum 200,00 euro per maand voor een periode van 6 maanden. Een éénmalige verlenging kan aangevraagd worden via een nieuwe aanvraag. Het college van burgemeester en schepenen zal oordelen over een mogelijke verlenging.
Artikel 9
De uitbetaling van de subsidie vindt per kwartaal plaats op vertoon van de huurovereenkomst of factuur. Indien de gevraagde verantwoordingsstukken niet worden voorgelegd zal de gemeente de subsidies niet uitbetalen of indien nodig terugvorderen.
Artikel 10
De wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen is van toepassing.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De door de heer Gaston Eylenbosch, Reusestraat 37 te 1761 Roosdaal, binnen de grenzen van de te verkavelen percelen gelegen: Vlamingweg ZN, (afd. 2) sectie C 238 F en (afd. 2) sectie C 238 F – 2 kavels, voorgestelde rooilijn op 4,00 meter uit de as van de Vlamingweg wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad gaat akkoord met:
• een recurrente koopkrachtverhoging van 200,00 euro per VTE onder de vorm van ecocheques;
• een verhoging van de tweede pensioenpijler voor de contractuele personeelsleden naar 2,5% met ingang van 1 januari 2020.
Artikel 2. - In Titel 7, Hoofdstuk VI - De sociale voordelen van de rechtspositieregeling wordt toegevoegd:
Afdeling 5 - De ecocheque
Elk personeelslid krijgt vanaf 1 januari 2020 een recurrente koopkrachtverhoging van 200,00 euro per VTE onder de vorm van een ecocheque.
Het personeelslid ontvangt het volledige bedrag van de ecocheque als het als titularis van een betrekking met volledige prestaties het volledige salaris heeft ontvangen tijdens de referentieperiode van 1 januari tot en met 30 september van het lopende kalenderjaar.
Als het personeelslid niet het volledige salaris heeft ontvangen als titularis van een betrekking met volledige prestaties of onvolledige prestaties tijdens de referentieperiode, wordt het bedrag van de ecocheque verminderd in verhouding tot het salaris dat het personeelslid werkelijk heeft ontvangen.
Elke prestatie of afwezigheid met recht op salaris van het bestuur tijdens de referentieperiode geeft aldus verhoudingsgewijs recht op een ecocheque.
De periodes waarin het personeelslid tijdens de referentieperiode als titularis van een betrekking met volledige prestaties of onvolledige prestaties met ouderschapsverlof was of met bevallingsverlof was met toepassing van de Arbeidswet van 16 maart 1971, worden gelijkgesteld met periodes waarvoor het personeelslid het salaris volledig heeft ontvangen.
Start de tewerkstelling na 30 september van het lopende kalenderjaar dan ontvangt het personeelslid de ecocheque in de loop van de maand december van hetzelfde jaar.
Het bedrag van de ecocheque staat in verhouding tot het salaris dat het heeft ontvangen t.o.v. het volledige salaris als titularis van een betrekking met volledige prestaties.
De ecocheque wordt jaarlijks uitbetaald in de loop van de maand december.
Afdeling 6 - De tweede pensioenpijler
Elk contractueel personeelslid komt in aanmerking voor een tweede pensioenpijler, met uitzondering van jobstudenten.
Vanaf 1 januari 2020 bedraagt de bijdrage 2,5 % op het pensioengevend bruto-jaarsalaris en vanaf 1 januari 2021 bedraagt de bijdrage 3% op het pensioengevend bruto-jaarloon.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. – Met ingang van 1 september 2020 wordt een gemeentelijke geboorte- en adoptiepremie toegekend van 75,00 euro per kind toegekend via elektronische geschenkenkaarten, te besteden bij de lokale handelaars. In afwachting van de uitrol van deze geschenkenkaarten wordt de premie overgeschreven op de rekening van de nieuwe ouders.
Artikel 2. – De geboortepremie wordt toegekend aan de ouders die op het ogenblik van de geboorte zijn ingeschreven in de bevolkingsregisters van de gemeente Roosdaal.
Artikel 3. – De adoptiepremie wordt toegekend aan de adoptant van een minderjarig kind, behalve indien met betrekking tot hetzelfde kind reeds voordien een geboorte- of adoptiepremie uitgekeerd werd door de gemeente Roosdaal.
Artikel 4. – Van de geboorten en adopties wordt er maandelijks een lijst gemaakt door de dienst burgerzaken.
Artikel 5. – Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoeringsmodaliteiten en wordt gemachtigd alle nodige onderzoeken te verrichten die het nuttig acht om de juistheid van de aanvragen te onderzoeken.
Artikel 6. – Het besluit van 29 januari 2015 van de gemeenteraad betreffende het reglement voor de gemeentelijke geboorte- en adoptiepremie wordt opgeheven.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het gebruikersreglement voor de bibliotheek van Roosdaal wordt met ingang van 19 februari 2021 gewijzigd als volgt:
DIENSTREGLEMENT Regiobib Pajottenland & Zennevallei
Artikel 1 – Toegankelijkheid
Dit reglement geldt voor iedere bibliotheekgebruiker. De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen die zich aan dit reglement houdt. De aanwezige documenten en informatiebronnen, inclusief internet, zijn vrij en gratis raadpleegbaar.
Artikel 2 – Inschrijving
Inschrijving gebeurt na voorlegging van de identiteitskaart. Door zich in te schrijven verklaart de bibliotheekgebruiker zich akkoord met dit reglement, waarvan hij een exemplaar ontvangt bij inschrijving of op verzoek.
Wijziging van adres, telefoonnummer en/of e-mailadres worden door de bibliotheekgebruiker zelf zo spoedig mogelijk meegedeeld aan de bibliotheek.
Artikel 3 – Verantwoordelijkheid
De bibliotheekgebruiker is verantwoordelijk voor de op zijn naam geleende materialen. Hij mag deze materialen niet verder uitlenen. Hij kijkt het geleende materiaal bij ontvangst na om eventuele beschadigingen te laten vaststellen. Indien er problemen zijn, verwittigt hij het personeel om te vermijden dat hij zelf aansprakelijk wordt gesteld.
Bij schade of verlies van bibliotheekmateriaal wordt de winkelprijs gehanteerd; er worden geen bijkomende administratieve kosten aangerekend. Bij waardevolle, niet meer in de handel verkrijgbare materialen bepaalt de bibliotheekverantwoordelijke de waarde.
Artikel 4 – Houding
Bibliotheekbezoekers worden geacht de rust en netheid in de bibliotheek te respecteren. Zij dienen de aanwijzingen van de aanwezige bibliotheekmedewerker op te volgen.
Artikel 5 – Auteursrechten
De bibliotheek zorgt er voor dat de bepalingen van de auteurswet worden gerespecteerd. Documenten mogen uitsluitend voor eigen gebruik worden gekopieerd. De volledige verantwoordelijkheid in verband met het gebruik van de bibliotheekmaterialen berust bij de gebruiker.
Artikel 6 – Bescherming van de persoonlijke levenssfeer
De wetgeving inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer is van toepassing. De bibliotheekgebruiker gaat akkoord met het gebruik van de door hem ter beschikking gestelde persoonlijke gegevens, in zoverre dit nodig is voor de werking van de bibliotheek en voor de verzending van culturele informatie door de betrokken gemeente of regio Pajottenland & Zennevallei. Persoonlijke gegevens en uitleengegevens van de gebruiker worden zonder zijn toestemming niet meegedeeld aan derden. Voor meer info: regiobib.be/privacyverklaring
Artikel 7 – Onvoorziene omstandigheden
Alle onvoorziene omstandigheden worden geregeld door de verantwoordelijke van de bibliotheek, en indien nodig door het college van burgemeester en schepenen.
Bij overlast of wangedrag zoals verbale of fysieke agressie naar bibliotheekmedewerkers of bibliotheekgebruikers, vernieling, vandalisme… kunnen de bibliotheekmedewerkers de bibliotheekgebruiker vragen de bibliotheek te verlaten. Zo de bibliotheekgebruiker weigert en de overlast niet stopt, heeft de bibliotheekmedewerker het recht de politie te bellen. Indien nodig kan het college van burgemeester en schepenen het lidmaatschap van een bibliotheekgebruiker intrekken.
Artikel 8 – Aantal materialen, uitleentermijn en verlengen
Elke bibliotheekgebruiker kan maximaal 15 materialen uitlenen.
Uitlenen van materiaal kan met een aparte bibliotheekkaart of e-ID en is altijd gratis.
Voor alle materialen bedraagt de uitleentermijn 4 weken (28 dagen). Verlengen in de bibliotheek, telefonisch of online kan tweemaal voor telkens een periode van 4 weken, voor zover de materialen niet gereserveerd zijn.
Artikel 9 – Reserveren
Reserveren van materiaal – maximum 5 stuks – uit de lokale bibliotheek is gratis. Reservering van materiaal uit andere bibliotheken is betalend. De hieraan verbonden kosten, namelijk 3 euro, vallen ten laste van de bibliotheekgebruiker, ook als hij de gevraagde werken niet afhaalt.
Artikel 10 – Lidmaatschap en tarieven
Het lidmaatschap kost 5,00 euro en geldt voor 12 maanden.
Het lidmaatschap wordt in één van de aangesloten bibliotheken van de Regiobib betaald en betekent automatisch het lidmaatschap in alle bibliotheken aangesloten bij de Regiobib.
Voor jongeren onder 26 jaar en leerkrachten is het lidmaatschap gratis.
Elke bibliotheekgebruiker ontvangt een bibliotheekkaart. Verlies of diefstal van de bibliotheekkaart wordt zo snel mogelijk gemeld. Bij schade of verlies van een bibliotheekkaart wordt 3 euro gevraagd voor een nieuwe bibliotheekkaart.
Artikel 11 – Telaatgeld
Het ‘telaatgeld’ bedraagt 0,30 euro per week en per materiaal.
Digitale communicatie per e-mail is kosteloos; voor elke brief betaalt de lener 1,00 euro.
•3 dagen vóór het verstrijken van de uitleentermijn: e-mail ter herinnering.
(De attenderingsmails zijn een extra service. Het niet ontvangen of niet lezen ervan is geen geldige reden om het telaatgeld niet te betalen.)
•1 dag na het verstrijken van de uitleentermijn: eerste aanmaning per e-mail of brief.
•8 dagen na het verstrijken van de uitleentermijn: tweede aanmaning per e-mail of brief.
•22 dagen na het verstrijken van de uitleentermijn: materiaalvergoedingsnota per brief met een telaatgeld, de portkosten en de winkelprijs van het achterstallige materiaal.
•50 dagen na het verstrijken van de uitleentermijn: eindfactuur per brief met het telaatgeld, de portkosten en de winkelprijs van het achterstallige materiaal.
Als hieraan nog altijd geen gevolg wordt gegeven, wordt de bibliotheekkaart geblokkeerd en zendt de bibliotheek het dossier door naar de financiële dienst van de gemeente die de zaak verder afhandelt.
Artikel 12 – Internet en kopieermachine
Voor het kopiëren, printen, scannen en internetgebruik hanteert elke bibliotheek de gangbare gemeentelijke richtlijnen en prijszetting.
Artikel 13 – Specifieke doelgroepen
Lokale besturen kunnen zelf bepalen of en welk apart tarief ze aan specifieke doelgroepen binnen de gemeente toekennen.
* Bibliotheken die behoren tot de Regiobib Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
Artikel 2. - Elke lener ontvangt een exemplaar van het dienstreglement Regiobib Pajottenland & Zennevallei.
Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Emma Van der Maelen Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Tom De Koster Marc Devits Christiane Bert Linda Van den Eede Dirk Evenepoel Rudy Bracquez Eline De Vos Johan Van Lierde Jean Timmermans Koen Muyldermans Wendy Godaert Kristof Cooreman Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Johan Linthout Jan Van Den Bosch Emmanuel de Béthune An Van den Spiegel Annick Borloo Herman Claeys Wim Goossens Dirk Evenepoel Jean Timmermans Kristof Cooreman Emmanuel de Béthune Jan Van Den Bosch Annick Borloo Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck Koen Muyldermans Johan Linthout Wim Goossens Christiane Bert Herman Claeys Johan Van Lierde An Van den Spiegel Linda Van den Eede Tom De Koster Peggy Bulterijs Rudy Bracquez Marc Devits Eline De Vos aantal voorstanders: 19 , aantal onthouders: 2 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
19 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Linda Van den Eede (N-VA), Johan Linthout (CD&V), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Annick Borloo (N-VA), Tom De Koster (CD&V), Jean Timmermans (N-VA), Jan Van Den Bosch (CD&V), Peggy Bulterijs (N-VA) en Koenraad Muyldermans (CD&V).
2 onthoudingen: Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
Artikel 1. - Het subsidiereglement voor eenmalige corona-subsidies wordt goedgekeurd als volgt:
Subsidiereglement éénmalige corona-subsidies
Het subsidiereglement voor de éénmalige financiële compensatie van het geleden verlies aan inkomsten, de extra gemaakte kosten en de doorlopende vaste kosten voor infrastructuur en werking tijdens de coronacrisis wordt gebaseerd op volgende vijf pijlers:
PIJLER 1: het eenmalig optrekken van de reguliere subsidies voor erkende verenigingen;
PIJLER 2: een eenmalige toelage ter compensatie van het verlies aan inkomsten, bijkomende kosten en doorlopende vaste kosten voor infrastructuur en werking ten gevolge van de crisis voor alle cultuur-, jeugd- en sportverenigingen;
PIJLER 3: een eenmalige toelage ter compensatie van het verlies aan inkomsten, bijkomende kosten en doorlopende vaste kosten voor infrastructuur en werking ten gevolge van de crisis voor verenigingen in andere sectoren;
PIJLER 4: een eenmalige toelage aan de vier Roosdaalse parochiale zalen;
PIJLER 5: een ‘coronasportpas’, waarbij een tussenkomst gegeven wordt aan de individuele sporters uit Roosdaal voor het volgen van indoor lessen en sportaanbod bij professionele aanbieders met een eigen sportinfrastructuur in Roosdaal.
ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN
Artikel 1
Het gemeentebestuur verleent een éénmalige subsidie aan socioculturele verenigingen en individuele sporters in het kader van het nooddecreet van de Vlaamse Regering van 19 juni 2020 tot oprichting van een noodfonds ter financiële compensatie van de geleden schade binnen de cultuur-, jeugd- en sportsector als gevolg van de COVID19-pandemie.
Artikel 2
Het reglement geldt voor de periode van de start van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van COVID19 in maart 2020 tot 31 maart 2021.
Artikel 3
De volgende doelgroep kan een aanvraag doen binnen de voorwaarden van dit reglement:
- erkende socioculturele verenigingen en andere socioculturele verenigingen die een actieve werking kunnen aantonen binnen de gemeente Roosdaal sedert 1/1/2019 binnen cultuur, jeugd en sport;
- erkende socioculturele verenigingen en andere socioculturele verenigingen die een actieve werking kunnen aantonen binnen de gemeente Roosdaal sedert 1/1/2019 buiten cultuur, jeugd en sport;
- Roosdaalse parochiale zalen;
- individuele sporters uit Roosdaal die kunnen aantonen dat ze ingeschreven zijn in het aanbod van professionele aanbieders van indoor lessen en sportaanbod binnen een eigen infrastructuur in Roosdaal.
PIJLER 1
Artikel 4
Binnen het principe van pijler 1 wordt het budget voor reguliere werkings- of beleidssubsidies voor erkende verenigingen binnen cultuur, jeugd en sport opgetrokken met 15% (m.n. voor een totaal bedrag van 5.575,20 euro). De toekenning van deze subsidies gebeurt op basis van deze bestaande reglementen, m.n.:
- Subsidiereglement aan Roosdaalse socioculturele verenigingen, goedgekeurd door de gemeenteraad op 12 september 2019;
- Gemeentelijk subsidiereglement voor beleidssubsidie sportverenigingen, goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 juni 2020;
- Gemeentelijk subsidiereglement voor jeugdwerking, goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 juni 2020.
PIJLER 2
Artikel 5
Binnen het principe van pijler 2 wordt een eenmalige subsidie toegekend aan socioculturele verenigingen binnen cultuur, jeugd en sport, die de geleden verliezen, extra kosten en vaste kosten voor infrastructuur en werking als gevolg van de COVID19-pandemie compenseert.
Artikel 6
Het deel van het goedgekeurde subsidiebudget dat besteed wordt aan pijler 2, wordt bepaald op het moment dat alle aanvragen binnen dit reglement zijn ingediend.
Artikel 7
De toekenning van de subsidie gebeurt op basis van een procentuele verdeling van het totale budget voor pijler 2, waarbij de vereniging een subsidie ontvangt in de verhouding van geleden schade t.o.v. de totale geleden schade binnen pijler 2.
PIJLER 3
Artikel 8
Binnen het principe van pijler 3 wordt een eenmalige subsidie toegekend aan socioculturele verenigingen buiten cultuur, jeugd en sport, die de geleden verliezen, extra kosten en vaste kosten voor infrastructuur als gevolg van de COVID19-pandemie compenseert.
Artikel 9
Het deel van het goedgekeurde subsidiebudget dat besteed wordt aan pijler 3, wordt bepaald op het moment dat alle aanvragen binnen dit reglement zijn ingediend.
Artikel 10
De toekenning van de subsidie gebeurt op basis van een procentuele verdeling van het totale budget voor pijler 3, waarbij de vereniging een subsidie ontvangt in de verhouding van geleden schade t.o.v. de totale geleden schade binnen pijler 3.
PIJLER 4
Artikel 11
Binnen het principe van pijler 4 wordt een eenmalige subsidie toegekend aan de 4 Roosdaalse parochiale zalen, die de geleden verliezen, extra kosten en vaste kosten voor infrastructuur als gevolg van de COVID19-pandemie compenseert.
Artikel 12
Het deel van het goedgekeurde subsidiebudget dat besteed wordt aan pijler 4, wordt bepaald op het moment dat alle aanvragen binnen dit reglement zijn ingediend.
Artikel 13
De toekenning van de subsidie gebeurt op basis van een procentuele verdeling van het totale budget voor pijler 4, waarbij de vereniging een subsidie ontvangt in de verhouding van geleden schade t.o.v. de totale geleden schade binnen pijler 4.
PIJLER 5
Artikel 14
Binnen het principe van pijler 5 wordt een eenmalige subsidie toegekend aan individuele sporters uit Roosdaal die kunnen aantonen dat ze ingeschreven zijn in het aanbod van professionele aanbieders van indoor lessen en sportaanbod binnen een eigen infrastructuur in Roosdaal, waarbij het minimum inschrijvingsbedrag 50,00 euro bedraagt;
Artikel 15
Het deel van het goedgekeurde subsidiebudget dat besteed wordt aan pijler 5 bedraagt 5.000,00 euro.
Artikel 16
De eenmalige tussenkomst bedraagt 25,00 euro.
AANVRAAGPROCEDURE
Artikel 17
Voor PIJLER 1 dient geen aanvraag ingediend te worden, maar gebeurt de toekenning op het moment van toekenning binnen de reguliere werkings- of beleidssubsidies in 2020.
Voor PIJLER 2, 3 en 4 dient de aanvraag te gebeuren via het daartoe goedgekeurde aanvraagformulier en dient deze schriftelijk ingediend te worden bij de dienst Welzijn & Vrije Tijd, Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal.
Om in aanmerking te komen, dient voor PIJLER 2, 3 en 4 de aanvraag ten laatste op 31 januari 2021 en voor PIJLER 5 op 31 maart 2021 ingediend te worden.
Artikel 18
Bij de aanvraag voor pijler 2, 3 en 4 moeten volgende bewijsstukken toegevoegd zijn:
- een overzicht van alle extra gemaakte kosten met de nodige bewijsstukken;
- een overzicht van alle vaste kosten voor infrastructuur en werking met de nodige bewijsstukken;
- een raming van de gederfde inkomsten met een korte berekening (inkomsten/uitgaven) en toelichting bij elk vermeld verlies, gestaafd met een afrekening van eventuele vorige edities of vergelijkbare activiteiten in vorige jaren, waarvan alle bewijsstukken moeten voorgelegd kunnen worden;
- een overzicht van alle inkomsten uit alternatieve winstgevende activiteiten die georganiseerd werden sinds de start van de COVID19-pandemie om de geleden verliezen te compenseren waarvan alle bewijsstukken moeten voorgelegd kunnen worden.
Bij de aanvraag voor pijler 5 moet het inschrijvingsbewijs toegevoegd worden.
De gemeente Roosdaal controleert de bewijsstukken op echtheid en kan bijkomende toelichting of bewijsstukken opvragen.
Verenigingen of personen die foutieve of misleidende informatie indienen, die het bedrag van de subsidies kunnen beïnvloeden, worden uitgesloten van dit reglement. De subsidie mag enkel gebruikt worden voor het doel waarvoor ze toegekend is en zal teruggevorderd worden na beslissing van het college van burgemeester en schepenen als blijkt dat ze oneigenlijk gebruikt zijn.
Artikel 19
Door een aanvraag in te dienen verklaart de aanvrager zich akkoord met de bepalingen van dit reglement.
Artikel 20
De toekenning van de subsidies gebeurt door het college van burgemeester en schepenen en de beslissingen hieromtrent worden gemotiveerd.
Het college van burgemeester en schepenen beslist over eventuele betwistingen.
BETALING
Artikel 21
De subsidie wordt in een keer uitbetaald en zal gebeuren:
- voor PIJLER 1: op het moment dat de reguliere subsidies uitbetaald worden in 2020;
- voor PIJLER 2, 3, en 4 voor 31 maart 2021;
- voor PIJLER 5: voor 1 mei 2021.
Artikel 22
Voor pijler 2 en 3 wordt de mogelijkheid voorzien voor verenigingen die in acute nood verkeren om een voorafbetaling te krijgen op de subsidie van dit reglement na het indienen van de aanvraag en nog voor de berekening en toekenning van de subsidies.
De vereniging die hiervan gebruik wenst te maken, geeft dit aan in het aanvraagformulier.
Het college van burgemeester en schepenen bepaalt het bedrag van de voorafbetaling en kan maximum gelijk zijn aan het subsidiebedrag voor werkings- of beleidssubsidies binnen de reguliere subsidiereglementen cultuur, jeugd en sport van het jaar 2019. Deze voorafbetaling wordt afgehouden van alle toekomstige subsidies.
BEKENDMAKING EN INWERKINGTREDING
Artikel 23
Dit reglement zal bekendgemaakt worden via de gemeentelijke website en treedt in werking op de vijfde dag na bekendmaking.
Artikel 2. - De reservering van het deel van het goedgekeurde subsidiebudget voor pijler 2, 3 en 4 zal bepaald worden nadat alle aanvragen ingediend werden en zal deel uitmaken van een apart besluit van de gemeenteraad.
Artikel 3. - Het bijgevoegde aanvraagformulier maakt eveneens deel uit van dit besluit.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De verlenging van de deelname aan de projectvereniging Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei voor de periode 2021-2026 wordt goedgekeurd.
Artikel 2. - Onderstaande gewijzigde statuten van de projectvereniging Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, zoals goedgekeurd door de raad van bestuur van de projectvereniging op 11 september 2020, worden goedgekeurd:
STATUTEN PROJECTVERENIGING
CULTUURREGIO PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI
I.NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR
Artikel 1: Naam van de projectvereniging
De projectvereniging draagt als naam ‘cultuurregio Pajottenland & Zennevallei’. De oprichting, samenstelling en werking van de projectvereniging wordt geregeld door de bepalingen van het Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, en door deze statuten.
Artikel 2: Zetel van de projectvereniging
De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1700 Dilbeek, Gemeenteplein 1.
In principe staat de gemeente met de zetel in voor eventuele huisvesting van personeel, ondersteuning op vlak van informatica, bijstand voor logistieke ondersteuning en hulp bij personeelsadministratie. De uitwerking hiervan wordt opgenomen in het huishoudelijk reglement.
Artikel 3: Doelstelling
Wat is ons doel? De Cultuurregio:
•versterkt kwalitatief de leefomgeving in de regio Pajottenland & Zennevallei aan de hand van haar culturele werking;
•draagt bij aan een open, participatieve en duurzame samenleving;
•definieert cultuur als de duurzame impact van de mens op zijn leefomgeving, gisteren, vandaag en morgen.
Voor wie werken we?
•de Cultuurregio bestaat voor de bevolking van onze regio. We bereiken hen als facilitator via tal van lokale actoren zoals heemkringen, CC’s, bib’s, netwerkpartners, lokale besturen en anderen.
Artikel 4: Duur van de projectvereniging
De projectvereniging werd opgericht voor de periode 02/12/2009 (of de datum waarop de akte van oprichting geldigheid verkrijgt) tot 31/12/2014.
De projectvereniging kan opeenvolgende keren voor het verstrijken van de termijn opnieuw worden verlengd voor een periode van maximaal 6 jaar indien dit de unanieme wil is van de deelnemende gemeenten.
De projectvereniging werd een eerste keer verlengd van 01/01/2015 tot 31/12/2020.
De projectvereniging wordt voor een tweede keer verlengd van de periode 01/01/2021 tot 31/12/2026. Tijdens die periode is geen uittreding mogelijk behoudens toepassing artikel 16.
II.RAAD VAN BESTUUR
Artikel 5: Bestuur van de vereniging
De projectvereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur waarvan de leden benoemd worden door de deelnemende gemeenten. De Raad van Bestuur heeft uitsluitend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen die kaderen binnen het doel van de vereniging.
Het mandaat van een bestuurder wordt beëindigd indien de respectievelijke raad die hij vertegenwoordigt zijn mandaat intrekt en in dezelfde raadsvergadering zijn vervanger aanduidt.
Artikel 6: Samenstelling Raad van Bestuur
§ 1. Bij de samenstelling van de Raad van Bestuur wordt rekening gehouden met de onverenigbaarheden voorzien in de artikelen 405 en 436 van het decreet lokaal bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit stemgerechtigde leden en uit leden met raadgevende stem. Leden van de Raad van Bestuur kunnen zich niet laten vervangen op de vergaderingen.
§ 2. De deelnemende gemeenten benoemen de leden van de Raad van Bestuur rechtstreeks. Enkel gemeenteraadsleden, burgemeesters of schepenen kunnen het mandaat als lid van de Raad van Bestuur vervullen. De bestuurders worden benoemd voor de duur van de projectvereniging, maar zijn van rechtswege ontslagnemend bij verlies van hun openbaar mandaat.
§ 3. Elke deelnemer heeft één stemgerechtigde afgevaardigde in de Raad van Bestuur en één afgevaardigde met raadgevende stem zoals bepaald in artikel 404 van het decreet lokaal bestuur.
§ 4. Elk stemgerechtigd lid beschikt over slechts één stem. Bij afwezigheid van een stemgerechtigd lid wordt een volmacht gegeven aan een ander stemgerechtigd lid. Elk lid kan over slechts één volmacht beschikken.
§ 5. Iedere gemeente wijst een afgevaardigde aan die deelneemt aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur als lid met raadgevende stem. Die afgevaardigden zijn altijd raadsleden in de betrokken gemeenten, verkozen op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen.
Omwille van de specifieke omstandigheden in de Vlaamse Rand rond Brussel, is het niet altijd mogelijk te voldoen aan het Decreet Lokaal Bestuur. Op deze regel kan dus een uitzondering gemaakt worden voor de faciliteitengemeenten uit de Vlaamse Rand rond Brussel (i.c. Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode) indien er in deze gemeenten geen lijst is waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. In dat geval kan de afgevaardigde met raadgevende stem uit deze gemeenten verkozen zijn op een lijst waarvan een verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen, of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
§ 6. De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door ambtenaren en externe deskundigen, of kan andere personen uitnodigen die een bijdrage kunnen leveren. De aanwezigheid van de adviserende leden wordt in de notulen vermeld. De wijze van aanstelling van deze personen wordt geregeld via het huishoudelijk reglement.
§ 7. De Raad van Bestuur kiest onder de stemgerechtigde leden een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris voor een periode van zes jaar of tot bij de ontbinding van de vereniging of tot op het moment dat deze bestuurders hun openbaar mandaat verliezen. In geval van afwezigheid van de voorzitter, wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter.
§ 8. De bestuurders worden benoemd voor de duur van de projectvereniging, maar zijn van rechtswege ontslagnemend bij verlies van hun openbaar mandaat, uitgezonderd in geval van algehele vernieuwing van de gemeenteraden. In voorkomend geval duiden de deelnemende gemeenten in de loop van de maand januari, volgend op het jaar van de verkiezingen tot algehele vernieuwing van de gemeenteraden, de nieuwe bestuurders aan. Zij treden aan ten laatste op 1 februari daaropvolgend. Eventueel worden nog bestuurders door de andere deelnemers aangewezen in de loop van de maand die volgt op de installatie van hun eigen raden.
Het mandaat van bestuurder wordt eveneens beëindigd indien de respectieve raad die hij vertegenwoordigt zijn mandaat intrekt en in dezelfde raadsvergadering zijn vervanger aanduidt.
§ 9 – Bevoegdheid
De Raad van Bestuur, waarin alle deelnemende gemeenten vertegenwoordigd zijn, heeft uitsluitend de bevoegdheid om beslissingen te nemen die hem expliciet door de deelnemende gemeenten zijn opgedragen.
Artikel 7: Bijkomende werkingen
De oprichting, de inhoudelijke werking en de besluitvormingsprocedure van eventuele bijkomende werkingen worden door de Raad van Bestuur via het huishoudelijk reglement geregeld. Bijkomende werkingen moeten kaderen binnen de doelstelling (art. 3) van de projectvereniging.
De goedkeuring van een bijkomende werking zal steeds gebaseerd zijn op basis van een beleidsplan of actieplan en uitgewerkte begroting.
De stemgerechtigde leden kunnen zich, wanneer er een bijkomende werking wordt opgezet, laten bijstaan door een ander lid van het college van burgemeester en schepenen. Deze leden krijgen een raadgevende stem. De werkingsmodaliteit hiervan wordt verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.
Artikel 8: Ondersteuning Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur kan werkgroepen oprichten om de concrete uitwerking van werkingen op te volgen en voor te bereiden in functie van haar vergaderingen.
De Raad van Bestuur kan specifieke opdrachten uitbesteden aan derden.
De bepalingen met betrekking tot de samenstelling en de werkwijze van de werkgroepen worden door de Raad van Bestuur vastgelegd in haar huishoudelijk reglement.
Artikel 9: Werkingsmodaliteiten
De werkingsmodaliteiten van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement dat gewijzigd kan worden bij gewone meerderheid binnen de Raad van Bestuur. Hierin wordt onder meer de aanduiding van voorzitter – ondervoorzitter – secretaris - penningmeester opgenomen.
Artikel 10: Vergaderingen Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur vergadert ten minste twee keer per jaar, waarvan één keer voor het budget en beleidsplan van het volgend jaar en één keer voor de goedkeuring van de rekeningen.
De uitnodigingen worden minstens tien dagen vooraf verstuurd, vergezeld van een agenda.
Artikel 11: Presentiegeld
De leden van de Raad van Bestuur zullen geen presentiegeld ontvangen.
Artikel 12: Verslaggeving aan de gemeenteraden
De vergaderingen van de Raad van Bestuur zijn niet openbaar. De notulen van de vergaderingen en de bijhorende documenten worden, ter inzage gelegd van de gemeenteraadsleden op de secretariaten van alle deelnemende gemeenten.
De Raad van Bestuur legt de jaarrekeningen, samen met het activiteitenverslag en het verslag van de accountant, jaarlijks voor aan de deelnemende gemeenten
III.FINANCIEEL BEHEER
Artikel 13: budget en jaarrekeningen
De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen en met naleving van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt m.b.t. de boekhoudkundige verrichtingen.
De Raad van Bestuur stelt de jaarrekening van het afgelopen jaar vast uiterlijk op 31 maart na het verstreken boekjaar. Het budget wordt goedgekeurd uiterlijk op 31 december van het jaar dat voorafgaat.
Artikel 14: Financiële controle
De Raad van Bestuur benoemt een accountant die de controle op de financiële toestand uitvoert en hierover jaarlijks rapporteert.
IV.WIJZIGING STATUTEN, TOETREDING, ONTBINDING
Artikel 15: Wijziging van de statuten, financiële bijdrage, toetreding nieuwe leden
De wijzigingen van de statuten, inclusief een eventuele uitbreiding van de doelstelling, behoeven de instemming van alle deelnemende gemeenten, op basis van een gemeenteraadsbeslissing.
De toetreding van nieuwe leden en de wijziging van de financiële bijdrage van de deelnemende gemeenten, behoeven de instemming van alle deelnemende gemeenten, op basis van een beslissing van het college van burgemeester en schepenen.
Aan de toetreding van andere leden worden geen bijkomende of extra voorwaarden gekoppeld.
Artikel 16: Ontbinding van de vereniging
De vereniging kan voortijdig ontbonden worden mits een akkoord van minimaal twee derden van de deelnemende gemeenten. De vereniging stelt hiertoe een vereffenaar aan.
Artikel 17: Bestemming van de activa
In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, overgedragen aan de deelnemende gemeenten in verhouding tot de betaalde financiële bijdragen.
Bij de ontbinding van de vereniging zullen de eventueel in gebruik gegeven goederen worden teruggegeven aan de eigenaars, in zoverre hun rechten daarop kunnen bewezen worden aan de hand van geschreven overeenkomsten.
In geval van vereffening worden door de Raad van Bestuur, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.
Artikel 18: andere bepalingen
Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien gelden de bepalingen van het Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur (BS 15/02/2018).
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De gemeenteraad geeft het college van burgemeester en schepenen de opdracht om tegen eind 2020 te onderzoeken op welke manier de nutskasten op het grondgebied van Roosdaal aangekleed kunnen worden met historische foto’s.
Artikel 2. - Erfgoed Rausa en andere relevante verenigingen worden betrokken bij het onderzoek, de uitwerking en de selectie van de historische foto’s.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.