BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 23 juni 2022 worden goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - Het zittingsverslag van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 23 juni 2022 wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het bijgevoegde reglement op de fietsmobiliteit goed.
Artikel 2. - Het reglement op de fietsmobiliteit zal als bijlage toegevoegd worden aan het arbeidsreglement voor het OCMW-personeel.
Artikel 3. - Het reglement op de fietsmobiliteit is integraal van toepassing op de personeelsleden die intekenen op het aanbod om een fiets ter beschikking gesteld te krijgen voor (een gedeelte van) de verplaatsingen tussen de woonplaats en de werkplaats, alsook dienstverplaatsingen.
Artikel 4. - De persoonlijke bijdrage van het personeelslid zal vereffend worden door middel van een gedeeltelijke of volledige omzetting van de eindejaarstoelage.
Artikel 5. - Aan elk betrokken personeelslid wordt een exemplaar van het reglement op de fietsmobiliteit bezorgd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - De "Overeenkomst voor de uitvoering van diensten gericht op rationeel energiegebruik bij kwetsbare gezinnen" met de vereniging zonder winstoogmerk 3Wplus Werk, ondernemingsnummer 0467.004.520, met maatschappelijke zetel te 1730, Asse, Z.5 Mollem 250, wordt goedgekeurd.
Deze overeenkomst heeft als voorwerp de uitvoering van volgende activiteiten:
● huishoudelijke energiescans bij de prioritaire doelgroepen met inbegrip van het voortgangscontrolebezoek;
● het begeleiden van sociale isolatieprojecten (volledige trajectbegeleiding met het oog op de realisatie van dak- of zoldervloerisolatie, de plaatsing van hoogrendementsglas of spouwmuurisolatie) bij de prioritaire doelgroepen in huurwoningen.
Deze overeenkomst voorziet tevens in een bevoegdheidsdelegatie met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens van 3Wplus Werk naar 3Wplus Energie, ondernemingsnummer 0825.826.821 met maatschappelijke zetel te 1730, Asse, Z.5 Mollem 250.
--------------------
Overeenkomst voor de uitvoering van diensten gericht op rationeel energiegebruik bij kwetsbare gezinnen
Tussen:
enerzijds,
Het lokaal bestuur van Roosdaal, bestaande uit:
1) het Gemeentebestuur van Roosdaal, ondernemingsnummer 0207 515 365, met zetel in het Gemeentehuis, Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal, vertegenwoordigd door de heer Koenraad Muyldermans, voorzitter van de gemeenteraad, en mevrouw Emma Van der Maelen, algemeen directeur, handelend in uitvoering van het gemeenteraadsbesluit 29 september 2022;
2) het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Roosdaal, ondernemingsnummer 0212.166.021, met zetel de Kerkstraat 4 te 1761 Borchtlombeekl, vertegenwoordigd door vertegenwoordigd door de heer Koenraad Muyldermans, voorzitter van de gemeenteraad, en mevrouw Emma Van der Maelen, algemeen directeur, handelend in uitvoering van het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 29 september 2022,
Hierna genoemd de opdrachtgever/lokaal bestuur
en anderzijds,
De vereniging zonder winstoogmerk 3Wplus Werk, ondernemingsnummer 0467.004.520, met maatschappelijke zetel te 1730, Asse, Z.5 Mollem 250, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw Monique Van der Straeten, voorzitter, en mevrouw Martine Lemonnier, bestuurder.
Hierna genoemd de projectpartner / Energiesnoeiers / energiescanners of vzw 3Wplus Werk.
wordt overeengekomen wat volgt:
1. Afkortingen
● DNB: distributienetbeheerder
● VEA: Vlaams Energieagentschap / VEKA: Vlaams Energie- en Klimaatagentschap
● HERW!N: Koepel van sociale en circulaire ondernemers
● REG: rationeel energiegebruik
● LDE: Lokale diensteneconomie
● SWP: Sociale werkplaats
● LAC: Lokale adviescommissie
2. Doel en situering
De huidige overeenkomst kadert binnen:
1. De actieverplichting van de DNB ter stimulering van het rationeel energiegebruik door & zoals beschreven in het Energiebesluit artikel 6.4.1/8. (gewijzigd ten gevolge van het Besluit van de Vlaamse Regering van 1 december 2017 tot wijziging van het energiebesluit van 19 november 2010, wat betreft de energiescans).
2. De minimale vereisten van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap voor het uitvoeren van de energiescans en de begeleidingstrajecten, zoals beschreven in het Besluit van het VEA (hierna VEKA of VEA) van 13 januari 2014.
3. De actieverplichting van de DNB ter stimulering van het rationeel energiegebruik door uitvoering van sociale dakisolatieprojecten in woningen of wooneenheden die gehuurd worden door de categorieën van prioritaire doelgroepen, zoals beschreven in het Energiebesluit artikel 6.4.1/9.
4. De erkenning van de projectpartner als sociale werkplaats en als Energiesnoeiersbedrijf voor de uitvoering van volgende energiesnoeiersopdrachten:
● huishoudelijke energiescans voorzien door de DNB en de Vlaamse overheid
● eenvoudige isolatiewerken van daken en zoldervloeren
Deze overeenkomst vervangt voorgaande of lopende overeenkomsten tussen het lokaal bestuur en de projectpartner omtrent de uitvoering van huishoudelijke energiescans.
Met deze overeenkomst wordt gestreefd naar:
● Een kwalitatieve uitvoering van de huishoudelijke energiescans en aanverwante diensten gericht op het realiseren van energiebesparing bij kwetsbare doelgroepen;
● Het maken van afspraken om de kwetsbare doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken, met het oog op een structurele verlaging van hun energiefactuur.
3. Voorwerp
Het lokaal bestuur geeft opdracht aan de projectpartner voor de uitvoering van volgende activiteiten in de gemeente:
● Huishoudelijke energiescans bij de prioritaire doelgroepen, afgebakend volgens de categorieën zoals vastgelegd in artikel 6.4.1/8 van het energiebesluit van de Vlaamse Regering (bijlage 1). Met inbegrip van het voortgangscontrolebezoek (ook wel opvolgscan genoemd) wordt hierna begeleidingstraject type 1 genoemd. Onder begeleidingstraject type 1 wordt verstaan de energiebegeleiding op maat van kwetsbare doelgroepen zoals omschreven in artikel 5 van het besluit van het Vlaams Energieagentschap van 13 januari 2014 (B.S. 23 januari 2014) (bijlage 3).
● Het begeleiden van sociale isolatieprojecten bij de prioritaire doelgroepen in huurwoningen, afgebakend volgens de categorieën zoals vastgelegd in het energiebesluit van de Vlaamse Regering
● De sociale isolatieprojecten bestaan uit een volledige trajectbegeleiding met het oog op de realisatie van dak- of zoldervloerisolatie, de plaatsing van hoogrendementsglas of spouwmuurisolatie.
PROCEDURE VAN UITVOERING VAN DE BASISENERGIESCAN
De basisenergiescan omvat een inventarisatie van het energiegebruik in de woning: alle installaties, toestellen en materialen die direct of indirect een invloed hebben op het energiegebruik worden geïnventariseerd en het gedrag van de bewoners wordt bevraagd. Tijdens deze scan wordt ook een leveranciersvergelijking gemaakt, waar mogelijk wordt de bewoner begeleid bij de overstap naar een nieuw energiecontract. De energiebesparingspremies worden overlopen en een aantal kleine energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd die resulteren in een directe energiebesparing, waar mogelijk wordt de regeling van de verwarming geoptimaliseerd. De basisenergiescan resulteert in een rapport met tips inzake REG op maat van de bewoner.
De basisenergiescan wordt uitgevoerd conform de uitvoeringsprocedure zoals omschreven in het Besluit van de administrateur-generaal van het Vlaams Energieagentschap van 14 december 2011 houdende het vastleggen van de minimale kwaliteitslabels waaraan koelkasten en wasmachines moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een kortingsbon en de minimumvereisten waaraan energiescans moeten voldoen, zoals gewijzigd door het Besluit van het VEA van 13 januari 2014.
PROCEDURE VAN UITVOERING VAN DE BEGELEIDINGSTRAJECTEN TYPE 1
Het begeleidingstraject type 1a kan enkel worden uitgevoerd bij personen die behoren tot de prioritaire doelgroepen voor energiescans en waar tijdens de basisenergiescan werd vastgesteld dat voor dit huishouden minimum 4 van de 6 modules van het begeleidingstraject type 1 mogelijk en relevant zijn.
Het begeleidingstraject type 1b kan enkel worden uitgevoerd bij personen die behoren tot de prioritaire doelgroepen voor energiescans en waar tijdens de basisenergiescan werd vastgesteld dat een begeleiding bij de overstap van energieleverancier wenselijk en zinvol is maar de uitvoering van 4 van de 6 modules van het begeleidingstraject type 1 niet mogelijk en/of relevant is.
De begeleidingstrajecten type 1 worden uitgevoerd conform de uitvoeringsprocedure zoals omschreven in het Besluit van het VEA van 13 januari 2014.
4. Voorbereiding, planning en opleiding
● De projectpartner komt overeen met de DNB wanneer en op welke wijze de nodige spaarpakketten tijdig ter beschikking worden gesteld aan de scanners.
● De projectpartner zorgt ervoor dat zijn scanners uitgerust zijn met het nodige gereedschap voor het uitvoeren van de scans.
● Qua opleiding voorziet de projectpartner het volgende:
● De scanners volgen de verplichte opleiding die Fluvius organiseert betreffende de uitvoering van de huishoudelijke energiescans, en slagen voor de test.
● Deelname aan aanvullende opleidingen georganiseerd door HERW!N, specifiek betreffende de uitvoering van de energiescans, aanvullend aan de opleiding van Fluvius.
● Aanvullend hieraan, zorgt de projectpartner voor de nodige interne opleiding van de ingezette werknemers.
● De projectpartner zal mee actief promotie voeren en netwerken uitbouwen/gebruik maken van bestaande netwerken om de meest kwetsbare doelgroep beter te kunnen bereiken.
5. Engagement voor toeleiding van adressen uit de doelgroep
Het lokaal bestuur
● Neemt een actieve rol op in het aanleveren van adressen van de te scannen en/of te isoleren woningen in overleg met de projectpartner en diverse andere sociale toeleiders.
Het lokaal bestuur kan de meest geschikte kanalen voor adressenwerving (OCMW, woonwinkel, CAW, armoedeorganisaties...) actief informeren en betrekken bij het werven van adressen, zodat de energiefactuur van zoveel mogelijk kwetsbare huishoudens kan blijven verminderen.
● Bezorgt aan de projectpartner de nieuwe te scannen adressen, zodat het Energiesnoeiersbedrijf voldoende op voorhand kan plannen.
● Gebruikt hiervoor het elektronisch aanvraagformulier beschikbaar op www.energiesnoeiers.net.
● Vraagt reeds aan de bewoner dat hij akkoord gaat met een energiescan in zijn woning en gaat na of de bewoner tot de prioritaire doelgroepen behoort.
Gebruikte toeleidingskanalen
● Toekenning van een energietoelage
● Tussenkomst in de energiekosten
● Tenlastename energie- en waterschulden
● Personen met een minimale levering aardgas.
● …
● Personen die uitgenodigd worden voor de LAC (lokale adviescommissie).
● Personen die bij het OCMW hun budgetmeterkaart komen opladen (of minstens folders leggen).
● Personen die een schuldbemiddeling of een collectieve schuldenregeling genieten (diensten schuldhulpverlening, -regeling, -bemiddeling), in het bijzonder indien zij hun energiefactuur moeilijk kunnen betalen.
● Personen die door het OCMW sociaal of budgettair begeleid worden wegens betalingsmoeilijkheden, in het bijzonder voor gas – en elektriciteit (dienst budgetbeheer …).
● Personen die een beroep doen op OCMW/de energiecel n.a.v. diverse vragen/problemen i.v.m. energie (bvb. problemen met commerciële energieleveranciers …).
● Personen aan wie een inkomen van de sociale integratie (leefloon) wordt toegekend door het OCMW van hun gemeente (= subcategorie beschermd afnemer of Rechthebbende Verhoogde Verzekeringstegemoetkoming (RVV)).
● Personen aan wie een financiële maatschappelijke dienstverlening gelijkwaardig aan het leefloon wordt toegekend door het OCMW van hun gemeente (= subcategorie beschermd afnemer)
● Personen die een voorschot op het gewaarborgde inkomen voor bejaarden, op een tegemoetkoming voor personen met een handicap of op een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genieten van het OCMW van hun gemeente (= subcategorie beschermd afnemer)
● Rechthebbenden op de Verhoogde Verzekeringstegemoetkoming (RVV), indien geweten (code onderaan de mutualiteitsklever eindigt op 1).
● Personen die een woning huren op de private huurmarkt met een maximale huurprijs van 578,57,- euro (bedrag geldig in 2021, dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd).
● Personen met een jaarlijks belastbaar gezinsinkomen van max. 31 870 euro, vermeerderd met 1660 euro per persoon ten laste (bedrag geldig in 2021 bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd).
6. Rapportering, contactpersonen, onderling overleg en evaluatie
Rapportering
Het Energiesnoeiersbedrijf rapporteert jaarlijks via het jaarverslag van 3Wplus over de uitgevoerde energiescans en de isolatieprojecten in het kader van de huur-en isolatiepremie.
De Energiesnoeiers zijn beschikbaar voor vragen m.b.t. energie en energiefacturen voor zowel OCMW cliënteel als voor maatschappelijk werkers.
Jaarlijks stelt de projectpartner een overzichtsrapport ter beschikking met de algemene resultaten van de inventarisatie van de gescande woningen. Deze informatie kan voor het lokaal bestuur input geven aan het beleid inzake sociale ondersteuning, rationeel energiegebruik en/of woonkwaliteit.
Contactpersonen
Het lokaal bestuur (enerzijds stad/gemeente en anderzijds het OCMW) en de projectpartner voorzien elk een contactpersoon:
Contactpersonen van gemeente:
● Dienst wonen (ILV Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland)
● Adres: Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal
● Contactgegevens: wonen@roosdaal.be of Tel 054 89 13 36
Contactpersonen van OCMW:
● Adres: Kerkstraat 4, 1761 Roosdaal
● Contactgegevens: info@ocmw-roosdaal.be of Tel 02 582 72 04
Contactpersonen van projectpartner
● Naam 1e contactpersoon: Ine Renson
● Adres: Z.5 Mollem 250, 1730 Asse
● Contactgegevens: ine.renson@3wplus.be of 0493 51 17 65
● Naam 2de contactpersoon: Tim vernaillen
● Contactgegevens: tim.vernaillen@3wplus.be of 0499 71 35 59
7. Duurtijd
Deze overeenkomst zal een aanvang nemen op 1 oktober 2022 en wordt gesloten voor onbepaalde duur.
8. Aansprakelijkheid
De projectpartner is aansprakelijk voor alle schade en nadelen welke zijn te wijten aan de uitvoering van de huisbezoeken bij de klant. De projectpartner is eraan gehouden om zich voor deze aansprakelijkheid in te dekken door het afsluiten van de nodige verzekeringen (o.a. burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering uitbating en na levering). De projectpartner zal deze polis aantonen op aanvraag van het lokaal bestuur.
9. Kwaliteitsbewaking
De projectpartner zal de nodige zorg besteden om de kwaliteit te garanderen van de uitvoering van de energiescans, van de ingebrachte gegevens in de software en van de opvolging van eventuele klachten. Hiertoe neemt de projectpartner de volgende maatregel:
● Het opvolgen van het kwaliteitskader van HERW!N m.b.t. de kwalitatieve uitvoering van de huishoudelijke energiescans.
10. Prijs en facturatie
Huishoudelijke energiescans
De projectpartner factureert de uitgevoerde energiescans aan de DNB.
Het energiebesluit bepaalt de maximale forfaitaire vergoeding voor de uitvoering van de energiescans. Deze is afhankelijk van het type scan en de aard van de toeleiding. De in art. 6.4.1/12 §3 van het energiebesluit vermelde maximale vergoedingen, dienen voor de vergoeding voor uitvoering van de energiescans door de projectpartner, de vergoeding voor het pakket kleine energiebesparende maatregelen (KEBM) dat tijdens de energiescan wordt geplaatst en de vergoeding voor de kosten van de distributienetbeheerder (software, overhead). De verdeling van de vergoeding tussen de subonderdelen is onderwerp van het besluit van de administrateur-generaal van het Vlaams energieagentschap houdende de minimumvereisten waaraan de energiescans moeten voldoen en afspraken tussen DNB en scanbedrijven. De facturatie gebeurt conform de praktische modaliteiten die overeengekomen worden tussen de projectpartner en de DNB.
PROMOTOR SOCIALE ISOLATIEPROJECTEN ( huur – en isolatiepremie )
De projectpartner factureert de kosten voor de begeleiding van isolatieprojecten op de private huurmarkt aan de DNB.
Het Ministerieel besluit van 10 november 2016 houdende de vaststelling van de nadere regels, technische vereisten, hoogten van de premies, trajectbegeleidingen en collectieve renovatieprojecten, vermeld in artikel 6.4.1/1, artikel 6.4.1/1/1, artikel 6.4.1/1/2, artikel 6.4.1/1/3, artikel 6.4.1/4, artikel 6.4.1/5, artikel 6.4.1/9 en artikel 6.4.1/9/1 van het Energiebesluit van 19 november 2010, bepaalt de vergoedingen voor de begeleiding van sociale isolatieprojecten door de projectpromotor De facturatie gebeurt conform de praktische modaliteiten die overeengekomen worden tussen de projectpartner en de DNB.
11. Wijzigingen en beëindiging
Deze overeenkomst is het gevolg van de bepalingen uit artikel 6.4.1/8 van het Energiebesluit van de Vlaamse Regering, laatst gewijzigd door het Besluit van de Vlaamse regering van 1 december 2017 voor wat betreft de energiescans. Toekomstige wijzigingen aan dit Besluit kunnen invloed hebben op de uitvoering van deze overeenkomst en zullen door beide partijen worden opgevolgd.
De partijen engageren zich om alles in het werk te stellen om de bepalingen in deze overeenkomst na te leven en desgevallend de nodige bijsturingen af te spreken. Wijzigingen aan de overeenkomst, onafhankelijk van de wijzigingen die een gevolg zijn van een gewijzigd Vlaams beleid, zijn slechts geldig indien ze door beide partijen goedgekeurd worden in een addendum dat als bijlage zal gevoegd worden van deze overeenkomst.
Indien uit de evaluatie blijkt dat de naleving van de bepalingen in de overeenkomst niet gerespecteerd worden of de afgesproken resultaten niet behaald worden, zullen de projectpartner en het lokaal bestuur in onderling overleg de oorzaken afwegen i.f.v. een bijsturing van de samenwerking. Indien na deze bijsturing de overeengekomen engagementen niet gerealiseerd worden, kan elk van de partijen de overeenkomst ontbinden mits verzending van een aangetekend schrijven en rekening houdend met een opzegtermijn van 3 maanden.
De ontbinding van de overeenkomst om de hierboven aangehaalde reden kan tussen partijen geen aanleiding geven tot het verschuldigd zijn van enige vorm van schadevergoeding.
12. Persoonsgegevens.
Beide partijen komen overeen dat met betrekking tot de persoonsgegevens die door de Dienstverlener voor de Opdrachtgever worden verwerkt onder deze overeenkomst, de Opdrachtgever de “verantwoordelijke voor de verwerking” is en de Dienstverlener de “verwerker”, zoals bedoeld in de wetgeving tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
Door ondertekening van onderhavige overeenkomst verklaart de dienstverlener, 3Wplus Werk echter, dat zij voor de verwerking van haar persoonsgegevens een beroep doet op haar partner, 3Wplus Energie, met maatschappelijke zetel te 1730 Asse, Z.5 Mollem 250, ondernemingsnummer 0825.826.821. Bijgevolg worden de rechten en verplichtingen, voortvloeiend voor de dienstverlener uit onderhavige overeenkomst in het kader van de informatieveiligheid en de verwerking van de persoonsgegevens, integraal overgedragen en zijn deze toepasbaar op haar gegevensverwerkingspartner, 3Wplus Energie.
Met betrekking tot de verwerking van deze persoonsgegevens, handelt de Dienstverlener, evenals haar gegevensverwerkingspartner, uitsluitend in opdracht van de Opdrachtgever, die de uiteindelijke verantwoordelijke is voor de verwerking van de betreffende persoonsgegevens en dus alle noodzakelijke aangiften, wijzigingen en bijwerkingen. De uiteindelijke verwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens die voortvloeien uit het samenwerkingsverband gesloten tussen de gemeente en het OCMW Roosdaal en 3Wplus Werk, zal ondertekend worden door enerzijds de gemeente en het OCMW Roosdaal en 3Wplus Energie anderzijds.
Aldus opgemaakt te Asse op 15 september 2022 in zoveel exemplaren als er partijen zijn. Elke partij erkent haar exemplaar te hebben ontvangen.
De volgende betrokken partij ontvangt eveneens een kopie van de overeenkomst:
Fluvius – Tom Godefroot – Tom.godefroot@fluvius.be
Namens het OCMW en de gemeente van het lokaal bestuur Roosdaal
Koenraad Muyldermans Emma Van der Maelen
voorzitter gemeenteraad algemeen directeur
voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn
Namens de projectpartner vzw 3Wplus Werk
Monique Van der Straeten Martine Lemonnier
voorzitter bestuurder
--------------------
Artikel 2. - Deze overeenkomst maakt integrerend deel uit van dit besluit.
Zij zal namens het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn worden ondertekend door de voorzitter en de algemeen directeur.
Artikel 3. - Het college van burgemeester en schepenen krijgt de opdracht om de verwerking van persoonsgegevens door 3Wplus Energie, ingevolge de hierboven omschreven bevoegdheidsdelegatie van 3Wplus Werk naar 3Wplus Energie, te regelen in een overeenkomst die voldoet aan de vereisten van de verordening 2016/679 van het Europees parlement en de raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming).
Artikel 4. - Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met de overeenkomst worden verzonden naar 3Wplus Werk en 3Wplus Energie.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Onder de in dit besluit vastgestelde voorwaarden en lasten wordt overgegaan tot de verkoop van 2 woningen, gelegen te:
° Kattemstraat 1 en kadastraal gesitueerd perceel 1ste afdeling, sectie B, nr. 486 G met een exacte oppervlakte (volgens opmeting) van 355,00 m².
° Kattemstraat 53 en kadastraal gesitueerd perceel 1ste afdeling, sectie B, nr. 529 M met een exacte oppervlakte (volgens opmeting) van 237,00 m².
Artikel 2. - De verkoop gebeurt onderhands aan de minimumprijs van 279.616,00 euro voor de woning gelegen te Kattemstraat 1, en van 156.354,00 euro voor de woning gelegen te Kattemstraat 53.
Artikel 3. - De verkoop gebeurt onder de volgende algemene verkoopsvoorwaarden:
° De kopers verkrijgen de volle eigendom van de aangekochte woning bij het verlijden van de authentieke akte (eventueel na betaling van de aankoopprijs en de kosten en toebehoren). Vanaf dan zijn ook het risico en de burgerlijke aansprakelijkheid ten aanzien van derden voor rekening van de koper.
° De woning wordt overgedragen in de staat en de gelegenheid waarin zij zich thans bevindt:
* zonder waarborg van maat of oppervlakte, al is het verschil één twintigste of meer
* met alle zichtbare en verborgen gebreken
* met alle heersende en lijdende, zichtbare en onzichtbare, voortdurende en niet-voortdurende erfdienstbaarheden, ook al zijn zij niet bekend
* zonder waarborg wat betreft de hoedanigheid en/of gebreken van de grond en de ondergrond, nodige herstelllingen aan en de toestand van de gebouwen, zelfs indien deze niet aan de wettelijke voorschriften voldoen.
° Indien het onroerend goed mocht getroffen zijn of worden door enig besluit van de overheid inzake gehele of gedeeltelijke onteigening, rooilijnen betreffende de voor- of achterbouw, urbanisatievereisten of enig ander overheidsbesluit of reglement, moeten de kopers zich houden aan alle voorschriften ervan zonder verhaal tegen het bestuur wegens verlies van grond, weigering van bouwvergunning of om welke andere reden ook.
° De koper moet alle belastingen, zoals de onroerende voorheffing en alle taksen, met inbegrip van eventuele verhaalbelastingen dragen en betalen vanaf de datum van ingenottreding.
° De koper is verplicht de verzekeringspolissen over te nemen en de premies te betalen vanaf de definitieve inbezitstelling. De koper moet de betrokken maatschappij dadelijk in kennis stellen van de eigendomsoverdracht. Hij moet tevens alle bestaande contracten i.v.m. gas-, elektriciteit- of waterbedeling of enig andere distributiedienst overnemen.
° De woning is vrij van huur.
Artikel 4. - De koper is verplicht de integrale verkoopprijs, alle kosten en toebehoren, te betalen tegen kwijting aan de notaris bij het verlijden van de authentieke akte. Alle kosten voortvloeiend uit deze verkoop vallen ten laste van de koper, waaronder de kosten voor publicatie, meetgeld, honoraria, registratierechten, overschrijvingskosten, vaste aktekosten e.d.
Artikel 5. - Bij niet-naleving van de in dit besluit vastgestelde voorwaarden is de verkoopovereenkomst van rechtswege ontbonden.
Artikel 6. - Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met het vinden van een geschikte koper.
BESLUIT:
Enig artikel. - De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, over het eerste semester van het boekjaar 2022.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het onderhands verkoopcontract van 6 maart 2012 met bijhorend addendum van 11 februari 2021, met de firma Condius nv, Stadenstraat 60 te 8610 Zarren, wordt uiterlijk verlengd tot 30 oktober 2022.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.