BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Enig artikel. - De notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 24 oktober 2019 worden goedgekeurd.
Linda Van den Eede Jean Timmermans Marc Devits Emma Van der Maelen Wendy Godaert Kristof Cooreman Dirk Evenepoel Tom De Koster Emmanuel de Béthune Koen Muyldermans Rudy Bracquez Christiane Bert Johan Linthout Jan Van Den Bosch Johan Van Lierde Peggy Bulterijs Herman Claeys Wim Goossens Annick Borloo Eline De Vos Linda Van Huylenbroeck An Van den Spiegel Linda Van den Eede Jean Timmermans Marc Devits Wendy Godaert Kristof Cooreman Dirk Evenepoel Tom De Koster Emmanuel de Béthune Koen Muyldermans Rudy Bracquez Christiane Bert Johan Linthout Jan Van Den Bosch Johan Van Lierde Peggy Bulterijs Herman Claeys Wim Goossens Annick Borloo Eline De Vos Linda Van Huylenbroeck An Van den Spiegel Johan Van Lierde Christiane Bert Rudy Bracquez Tom De Koster Herman Claeys Koen Muyldermans An Van den Spiegel Dirk Evenepoel Marc Devits Jan Van Den Bosch Johan Linthout Eline De Vos Emmanuel de Béthune Wim Goossens Wendy Godaert Linda Van Huylenbroeck Peggy Bulterijs Jean Timmermans Linda Van den Eede Annick Borloo Kristof Cooreman aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT:
14 stemmen ja: Wim Goossens (CD&V), Johan Van Lierde (CD&V), Herman Claeys (CD&V), Emmanuel de Béthune (CD&V), An Van den Spiegel (CD&V), Rudy Bracquez (CD&V), Johan Linthout (CD&V), Koen Muyldermans (CD&V), Christiane Bert (CD&V), Dirk Evenepoel (Roosdaal-Anders), Tom De Koster (CD&V), Jan Van Den Bosch (CD&V), Marc Devits (Groen) en Eline De Vos (Groen).
7 onthoudingen: Linda Van den Eede (N-VA), Kristof Cooreman (N-VA), Linda Van Huylenbroeck (N-VA), Wendy Godaert (N-VA), Annick Borloo (N-VA), Jean Timmermans (N-VA) en Peggy Bulterijs (N-VA).
Enig artikel. - Het zittingsverslag van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 24 oktober 2019 wordt goedgekeurd.
BESLUIT:
Met éénparigheid van stemmen.
Artikel 1. - Het reglement houdende de vaststelling van wat onder het begrip dagelijks bestuur wordt verstaan inzake de bevoegdheidsverdeling tussen de raad voor maatschappelijk welzijn en het vast bureau wordt vastgesteld als volgt:
DEEL 1 - Algemene omschrijving van het begrip dagelijks bestuur
§1. Alle beheersdaden zonder financiële impact die niet expliciet tot de bevoegdheid van de raad voor maatschappelijk welzijn behoren, behoren tot het dagelijks bestuur.
§2. Alle beheersdaden die betrekking hebben op het aangaan van verbintenissen met financiële impact op het exploitatiebudget en die niet onder toepassing van de overheidsopdrachten-wetgeving vallen, behoren tot het dagelijks bestuur.
Dit omvat ook de bevoegdheid om leningen aan te gaan met het oog op de financiering van de uitgaven die voorzien zijn in het meerjarenplan.
DEEL 2 - Omschrijving van het begrip dagelijks bestuur in het kader van overheidsopdrachten.
§1. de uitgaven van het exploitatiebudget behoren tot het dagelijks bestuur. Het vast bureau kan voor deze uitgaven derhalve de wijze van gunnen en de voorwaarden bepalen voor deze opdrachten voor levering van goederen, werken en diensten
§2. de uitgaven van het investeringsbudget waarbij het totale bedrag van de raming van de opdracht niet hoger is dan 50.000,00 euro (exclusief BTW). Het vast bureau kan voor deze uitgaven derhalve de wijze van gunnen en de voorwaarden bepalen voor deze opdrachten voor levering van goederen, werken en diensten
Artikel 2. - Het reglement betreffende het voorafgaand visum van de financieel directeur wordt vastgesteld als volgt:
§1. Voorafgaand aan het nemen van beslissingen met budgettaire en financiële impact staat de financieel directeur in voor de krediet- en wetmatigheidscontrole. De voorgenomen financiële verbintenissen die resulteren in een uitgaande nettokasstroom zijn onderworpen aan een voorafgaand visum, voordat enige verbintenis kan worden aangegaan.
§2. Bij elke visumaanvraag wordt aan de financieel directeur een dossier ter beschikking gesteld dat alle documenten en stukken bevat die nuttig en nodig zijn voor het verlenen van een visum. indien de financieel directeur oordeelt dat het dossier onvolledig is, deelt hij dit mee aan de betrokken dienst.
§3. Het visum kan gunstig of ongunstig zijn. In geval het visum ongunstig is of er voorwaarden aan gekoppeld worden, wordt dit door de financieel directeur gemotiveerd.
§4. Het visum van de financieel directeur dient te worden opgenomen in de notulen van de beslissing en wordt door de aanvragende dienst aan het dossier voor het vast bureau of voor de raad voor maatschappelijk welzijn toegevoegd.
§5. De financieel directeur verleent zijn visum en uitspraak binnen een termijn van vijf werkdagen na ontvangst van het volledige dossier betreffende de aanvraag. Deze termijn is maximum éénmaal verlengbaar. Het verstrijken van deze termijn heeft tot gevolg dat het voorafgaand visum wordt geacht ongunstig te zijn tot op het moment dat er door de financieel directeur alsnog een voorafgaand visum wordt gegeven.
§6. Er is geen visum nodig voor:
• voorgenomen financiële verbintenissen waarvan het bedrag niet hoger is dan 8.500,00 euro (exclusief 21% BTW)
• nominatief in het budget opgenomen subsidies
• aanstellingen waarvan de duur niet meer bedraagt dan één jaar, waarbij:
◦ contracten van onbepaalde duur worden gelijkgesteld met aanstellingen van meer dan één jaar
◦ bij opeenvolgende contracten voor dezelfde functie de totale duur in aanmerking wordt genomen.
§7. Bij afwezigheid kan de financieel directeur voor het verlenen van een visum een ander personeelslid aanstellen onder zijn verantwoordelijkheid.
Artikel 3. - De besluiten van de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 december 2014 inzake het begrip dagelijks bestuur en inzake het visum van de financieel beheerder worden opgeheven.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.